reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Dziewczyny korzystam z dwóch aplikacji i stwierdzam, że flo nie jest miarodajna... Zaczęłam też korzystać z ovufriend, zakupiłam nawet na próbę premium i wszystko fajnie mi liczy i zaznacza, a flo teraz pokazuje, że mam mieć dopiero owulację, gdzie ona już była 🙄 jakby w ogóle nie brała pod uwagę moich objawów itd...
Ja korzystam z flo i udaje się mu wyznaczyć po temperaturze 🤷‍♀️ teraz zaznaczyłam sama kiedy owu była po wizycie od ginekologa (też taka opcja jest) i pokrywa się to z moimi temperaturami wyższymi 😉
Dzień dobry, wczoraj znowu zasnęłam po 22 🤦‍♂️ został mi test z poprzedniego cyklu więc dzisiaj sobie zrobiłam, bo dziwne że padam wyspana o 22. Ale to widocznie naprawdę tylko jesień tak wpływa na mnie bo test już bielszy nie będzie 😁
W tym cyklu bierzemy się za testy owulacyjne. Mierzyć temperatury nie dam rady bo u mnie się nie da o jednej godzinie, więc i tak byłoby to niemiarodajne. Mój już chce się zapisywać na badanie nasienia, a to był dopiero drugi CS. Ale to nic nie zaszkodzi w sumie 🤔 i czekam teraz na tą @ i działamy znowu 😊 może przyjść w każdej chwili, bo na dzisiaj mam wg jednej, na wtorek wg drugiej a na środę wg trzeciej aplikacji termin @.
Ja mierze zazwyczaj zaraz po wstaniu. Jest to czasami 7 czasami 8,temperatura zawsze taka sama 🤷‍♀️ a warto mierzyć, bo u mnie się sprawdza... Choć nie lubię kilku dni przed @ bo wtedy nerwowo spoglądam na termometr i modlę się żeby temp nie spadała 😂

Hej dziewczyny, z racji że jesteście bardziej obeznane w temacie testów owulacyjnych to mam pytanie. Wczoraj wyszedł mi test owulacyjny pozytywny, takie 2 bardzo mocne kreski ale niestety nie mieliśmy szans na starania. Właściwie to będziemy mieli dzisiaj chwilę czasu wieczorem ale dziś już kreski testowe w kolejnym teście wykonanym przed chwilą nie są takie mocne... stąd mam pytanie czy dzisiejsze starania mają jeszcze jakiś sens? Czy już za późno? Jeśli któraś z Was ma ochotę odpowiedzieć to bardzo bym prosiła rozwiać moje wątpliwości 🙏
Podobno owu występuje do 48 po teście pozytywnym. Zawsze warto spróbować 🙂🙂

Dziewczyny dzisiaj 3dc zawsze gdy robiłam test owu był biały a teraz dobrze widoczna kreska czyżby szybciej owu była? [emoji848] Jak radzicie robić już co dziennie na wszelki wypadek? Zobacz załącznik 1183954
Mi cały cykl pojawiają sie kreseczki w sensie ze ta druga widoczna a pozniej po prostu nagle jest pikLH i test bardzo ciemny.

Ja korzystam z flo i udaje się mu wyznaczyć po temoera

Ja mierze zazwyczaj zaraz po wstaniu. Jest to czasami 7 czasami 8,temperatura zawsze taka sama 🤷‍♀️ a warto mierzyć, bo u mnie się sprawdza... Choć nie lubię kilku dni przed @ bo wtedy nerwowo spoglądam na termometr i modlę się żeby temp nie spadała 😂
To może i ja zacznę mierzyć 😆😆 Termometr mam! Czyli jak dzwoni budzik to mierzę temperaturę. Może być w ustach?? Wpisuje do apki i już 🙂 tylko jak się to odczytuje??? 😭😭😭 Nie uważałam za bardzo na naukach przedmałżeńskich😎

Hej dziewczyny, z racji że jesteście bardziej obeznane w temacie testów owulacyjnych to mam pytanie. Wczoraj wyszedł mi test owulacyjny pozytywny, takie 2 bardzo mocne kreski ale niestety nie mieliśmy szans na starania. Właściwie to będziemy mieli dzisiaj chwilę czasu wieczorem ale dziś już kreski testowe w kolejnym teście wykonanym przed chwilą nie są takie mocne... stąd mam pytanie czy dzisiejsze starania mają jeszcze jakiś sens? Czy już za późno? Jeśli któraś z Was ma ochotę odpowiedzieć to bardzo bym prosiła rozwiać moje wątpliwości 🙏
Jest szansa jak najbardziej, od testu pozytywnego owulacja może nastąpić w ciągu 48 godzin nawet :)

Hej dziewczyny, z racji że jesteście bardziej obeznane w temacie testów owulacyjnych to mam pytanie. Wczoraj wyszedł mi test owulacyjny pozytywny, takie 2 bardzo mocne kreski ale niestety nie mieliśmy szans na starania. Właściwie to będziemy mieli dzisiaj chwilę czasu wieczorem ale dziś już kreski testowe w kolejnym teście wykonanym przed chwilą nie są takie mocne... stąd mam pytanie czy dzisiejsze starania mają jeszcze jakiś sens? Czy już za późno? Jeśli któraś z Was ma ochotę odpowiedzieć to bardzo bym prosiła rozwiać moje wątpliwości [emoji120]
Ja bym próbowała. Może być tak że owu będzie dopiero dzisiaj. Może akurat się uda czego z całego serca ci życzę.

reklama
Witam kochane, u mnie 10+2 czuje się.. No ciężko bywa 🤢.
Lekarz we wtorek po 3 tygodniach i zaczynam stres, ale cieszę się, bo tak długo czekałam 😁😁😁

Z kreskami tak było, ale jednak my tu na grupie to trochę już byłyśmy i kto inny mógłby kogoś postawić do pionu jak nie wy 😁 ❤ caky czas wchodzę i czytam was ❤❤
Jeszcze trochę i myślę, że będzie Ci lepiej😉 ja nie miałam mdlosci w żadnej ciąży, po wizycie daj znać co tam wypatrzyliście z ginem, a prenatalne kiedy?

Do góry