reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

reklama
Dzień dobry, wczoraj znowu zasnęłam po 22 🤦‍♂️ został mi test z poprzedniego cyklu więc dzisiaj sobie zrobiłam, bo dziwne że padam wyspana o 22. Ale to widocznie naprawdę tylko jesień tak wpływa na mnie bo test już bielszy nie będzie 😁
W tym cyklu bierzemy się za testy owulacyjne. Mierzyć temperatury nie dam rady bo u mnie się nie da o jednej godzinie, więc i tak byłoby to niemiarodajne. Mój już chce się zapisywać na badanie nasienia, a to był dopiero drugi CS. Ale to nic nie zaszkodzi w sumie 🤔 i czekam teraz na tą @ i działamy znowu 😊 może przyjść w każdej chwili, bo na dzisiaj mam wg jednej, na wtorek wg drugiej a na środę wg trzeciej aplikacji termin @.

Witajcie Dziewczyny. Dzisiaj jest mój 35dc i plamie od 4 dni. Kolejny (już 5) cykl szlak trafił... Dziwne jest, że brzuch mnie nie boli a zazwyczaj już dawno brałabym olfen bo ból obudził by mnie w nocy. Może to zasługa, że piłam ten inozytol? Sama nie wiem. Najgorsze jest to, że obserwowałam śluz i wychodziłoby że miałam dni płodne. Tylko permanentnie odzywał się tylko lewy jajnik i nawet to tej pory od czasu zakłuje. Pewnie torbiel... W tym tygodniu zrobię badania, wiem że najlepiej 3-5dc i moje pytanie brzmi czy tylko tsh, lh, estradiol, prolaktyne? Czy jeszcze coś? Dostałam namiar do podobno dobrego ginekologa i w piątek do niego pójdę ale wolałabym z wynikami badań. Czy zrobić jeszcze coś? Pozdrawiam Was wszystkie!!! :)

Witajcie Dziewczyny. Dzisiaj jest mój 35dc i plamie od 4 dni. Kolejny (już 5) cykl szlak trafił... Dziwne jest, że brzuch mnie nie boli a zazwyczaj już dawno brałabym olfen bo ból obudził by mnie w nocy. Może to zasługa, że piłam ten inozytol? Sama nie wiem. Najgorsze jest to, że obserwowałam śluz i wychodziłoby że miałam dni płodne. Tylko permanentnie odzywał się tylko lewy jajnik i nawet to tej pory od czasu zakłuje. Pewnie torbiel... W tym tygodniu zrobię badania, wiem że najlepiej 3-5dc i moje pytanie brzmi czy tylko tsh, lh, estradiol, prolaktyne? Czy jeszcze coś? Dostałam namiar do podobno dobrego ginekologa i w piątek do niego pójdę ale wolałabym z wynikami badań. Czy zrobić jeszcze coś? Pozdrawiam Was wszystkie!!! :)
O wiedzę że my na tym samym etapie [emoji8][emoji8] ja też mam w planach badania zaraz i wizytę u gina. Tylko ja się zapisałam przed owu, żeby mi tam podejrzał wszystko[emoji3]

Dzień dobry, wczoraj znowu zasnęłam po 22 [emoji2357] został mi test z poprzedniego cyklu więc dzisiaj sobie zrobiłam, bo dziwne że padam wyspana o 22. Ale to widocznie naprawdę tylko jesień tak wpływa na mnie bo test już bielszy nie będzie [emoji16]
W tym cyklu bierzemy się za testy owulacyjne. Mierzyć temperatury nie dam rady bo u mnie się nie da o jednej godzinie, więc i tak byłoby to niemiarodajne. Mój już chce się zapisywać na badanie nasienia, a to był dopiero drugi CS. Ale to nic nie zaszkodzi w sumie [emoji848] i czekam teraz na tą @ i działamy znowu [emoji4] może przyjść w każdej chwili, bo na dzisiaj mam wg jednej, na wtorek wg drugiej a na środę wg trzeciej aplikacji termin @.

Pozazdrościć chłopa [emoji3531]

Mi bardziej chodzi o to, że pierwsza ciąże 6 lat temu miałam zagrożona, musiałam chodzić na wizyty co kilka dni, raz skończyło się szpitalem, a teraz jestem o te 6 lat starsza i nie wiadomo czy nie będzie gorzej. Po prostu przeraża mnie korzystanie ze szpitala w dobie koronawirusa, a tym bardziej, że nie ma wizyt i mogę długo nie widzieć starszego synka. Czy tylko ja tak mam, że się boję?

O wiedzę że my na tym samym etapie [emoji8][emoji8] ja też mam w planach badania zaraz i wizytę u gina. Tylko ja się zapisałam przed owu, żeby mi tam podejrzał wszystko[emoji3]

Tyle, że widocznie ja nie wiem kiedy mam owulacje 🤦‍♀️ także pójdę z wynikami badań niech mi zajrzy do środka i zobaczy czy wszystko ok...

reklama
Dziewczyny wy naprawdę chcecie bliźnięta? My mamy duże szanse, ale ja jestem przerażona na samą myśl [emoji85][emoji85][emoji85]

Mój znajomy pierwsze dziecko ma niepełnosprawne, to mu los wynagrodził druga ciążą bliźniaczą, zdrową [emoji16] tyle kobit w domu ma, charakterne po rodzicach wszystkie, dobrze ze chłop obrotny [emoji16] ciąża mnoga to dwa razy tyle zmartwień, ale i dwa razy tyle radości. Nie martw się [emoji3531] jakby tak było, to będziesz miała sporo czasu, żeby się na to przygotować [emoji4]

Do góry