Dziewczyny mam pytanie, być może z czapy, a może całkiem niegłupie. Wypadają mi właśnie dni płodne (wspomagane aromkiem, acc, ovarinem), jesteśmy na urlopie i mamy w planie całodniowe wycieczki rowerowe. Czy to może przeszkodzić wędrówce jajeczka i zapłodnieniu? Totalnie nie wiem, niby warto się ruszać, ale jednak rower tam trochę uciska. Macie jakieś wiadomości co wspomaga/przeszkadza zapłodnieniu pod kątem ruchu?
reklama
HeraUnique
Fanka BB :)
Z tego co mi wiadomo, żaden ruch nie przeszkadza... Wręcz zaleca się aktywnośćDziewczyny mam pytanie, być może z czapy, a może całkiem niegłupie. Wypadają mi właśnie dni płodne (wspomagane aromkiem, acc, ovarinem), jesteśmy na urlopie i mamy w planie całodniowe wycieczki rowerowe. Czy to może przeszkodzić wędrówce jajeczka i zapłodnieniu? Totalnie nie wiem, niby warto się ruszać, ale jednak rower tam trochę uciska. Macie jakieś wiadomości co wspomaga/przeszkadza zapłodnieniu pod kątem ruchu?
młoda1994
Ja też w tym cyklu miałam pierwszy raz w życiu straszny ból owulacyjny. Bolały mnie oba jajniki cały dzień. 14dc pozytywny test owu spadek temperatury 15dc ból całodniowy owulacyjny i wzrost temperatury. Stąd też wiem że owu była na 100% tego 15dc.Ja w tym cyklu chyba pierwszy raz mialam bol jajnikow w dniu pozytywnego testu na owu. Bo nie przypominam sobie, zeby kiedykolwiek bolal mnie az tak mocno chociaz jeden jajnik przed owu [emoji85] nie wiem co to będzie... probuje sie nie nastawiac, ale juz fiksuje [emoji2356][emoji2356]
Noooo jak byś miała wszystko jak w zegarku i obserwowała się od dawna to pewne zależności na pewno zauważysz, ze owu się zbliża. Ale tak z doskoku to jest to nie możliwe.Ok, bo myślałam, że nagły spadek może zapowiadać owulację.
Obserwuj sie, a w końcu to dostrzeżesz.
Ja np widzę, ze przed owu mam niska ale stała temperature, dodatkowo mam masę energii i jestem mega pozytywnie do wszystkiego nastawiona. - z reguły tak nie mam bo mam dużo problemów autoimmunologicznych i hormonalnych, które wpędzają mnie do łóżka i doprowadzają do depresyjnych stanów, po prostu nic mi się nie chce i ciagle czuje zmęczenie.
Nie zaszkodzi! W jajowodzie są rzeski które trzymają jajeczko i je lekko przesuwają dalej. twój ruch i podskoki nie maja na to wpływuDziewczyny mam pytanie, być może z czapy, a może całkiem niegłupie. Wypadają mi właśnie dni płodne (wspomagane aromkiem, acc, ovarinem), jesteśmy na urlopie i mamy w planie całodniowe wycieczki rowerowe. Czy to może przeszkodzić wędrówce jajeczka i zapłodnieniu? Totalnie nie wiem, niby warto się ruszać, ale jednak rower tam trochę uciska. Macie jakieś wiadomości co wspomaga/przeszkadza zapłodnieniu pod kątem ruchu?
Karolina_karolina
Kilka godzin w sumieJa przed pierwsza ciąża nigdy nie odczuwałam bólu jajników, dopiero po porodzie zaczęłam odczuwać bóle owulacjne, na początku nie wiedziałam co mi jest dopiero później gin mi powiedziała.. Teraz od kilku lat mam te bóle co miesiąc, dlatego to dla mnie żadna nowość ☺ile czasu bolal Cie jajnik? Jeden dzień czy więcej?
Karolina_karolina
U mnie kilka h trwał ból, w sumie kilka min po pozytywnym tescie owu, wiec to tak jakby przed owulacja. A mi w sumie testy owu zawsze sie sprawdzaja. Kolezanka mi mowila, ze jej po clo tez bolaly. Ja juz sobie wmowilam, ze z dwoch jajnijow mi pecherzyki sie uwalniaja i ze beda blizniaki nadzieja matka glupich nie?Ja też w tym cyklu miałam pierwszy raz w życiu straszny ból owulacyjny. Bolały mnie oba jajniki cały dzień. 14dc pozytywny test owu spadek temperatury 15dc ból całodniowy owulacyjny i wzrost temperatury. Stąd też wiem że owu była na 100% tego 15dc.
młoda1994
To może być tak u ciebie że masz test owu pozytywny i tego samego dnia parę godzin owu. Ja mam dzień po pozytywnym teście owulacje.U mnie kilka h trwał ból, w sumie kilka min po pozytywnym tescie owu, wiec to tak jakby przed owulacja. A mi w sumie testy owu zawsze sie sprawdzaja. Kolezanka mi mowila, ze jej po clo tez bolaly. Ja juz sobie wmowilam, ze z dwoch jajnijow mi pecherzyki sie uwalniaja i ze beda blizniaki [emoji28][emoji28] nadzieja matka glupich nie? [emoji2960]
Mi się marzą bliźniaki [emoji16][emoji16]
Wiesz nadzieja matka glupich ale pamiętaj każda matka kocha swoje dzieci[emoji4][emoji4]
Ancka
Słuchajcie dziewczyny ja mam takie pytanie , że w fazie lutealnej mamy jakieś objawy każdy wie, nawet facet ale czy zdarza wam się mieć uczucie takiej jakby ... ciężkiej macicy zaraz , bezpośrednio po końcu @? Czy zaraz na początku cykli zdarza wam się coś takiego?
reklama