reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Hej:) ja we wtorek byłam u gina, cytologia i usg piersi 👌 żadnych przeciwwskazań do starań, to był 16 dc , powiedział że w ciągu 1-2 dni pęcherzyk powinien pęknąć, więc działamy :) dzisiaj 18 dc, nie wiem czy owulacja była, ja mam cykle długie i nieregularne, nawet 34 dni. Zobaczymy za 2 tyg:) akurat jedziemy z mężem i synem na nasza pierwsza rocznice ślubu do trojmiasta, więc jak nie będzie @ to będę tam testować :-)

reklama
Hej:) ja we wtorek byłam u gina, cytologia i usg piersi 👌 żadnych przeciwwskazań do starań, to był 16 dc , powiedział że w ciągu 1-2 dni pęcherzyk powinien pęknąć, więc działamy :) dzisiaj 18 dc, nie wiem czy owulacja była, ja mam cykle długie i nieregularne, nawet 34 dni. Zobaczymy za 2 tyg:) akurat jedziemy z mężem i synem na nasza pierwsza rocznice ślubu do trojmiasta, więc jak nie będzie @ to będę tam testować :-)
Super 😊

Dzialajta więc :-)
Hej:) ja we wtorek byłam u gina, cytologia i usg piersi [emoji108] żadnych przeciwwskazań do starań, to był 16 dc , powiedział że w ciągu 1-2 dni pęcherzyk powinien pęknąć, więc działamy :) dzisiaj 18 dc, nie wiem czy owulacja była, ja mam cykle długie i nieregularne, nawet 34 dni. Zobaczymy za 2 tyg:) akurat jedziemy z mężem i synem na nasza pierwsza rocznice ślubu do trojmiasta, więc jak nie będzie @ to będę tam testować :-)

32 i 38 to bardzo dobry wiek 😃Tak naprawdę wiek to tylko liczba, tym bardziej u mężczyzny. Owszem, pewne rzeczy przychodzą trudniej, bo chociażby spada z wiekiem liczba jajeczek i cykli owulacyjnych, ale to nie przekreśla szansy na dziecko. Zobaczcie ile kobiet po 40-tce rodzi teraz dzieci...całe mnóstwo. Ja zostałam mamą po raz pierwszy, gdy miałam 24 lata, po raz drugi jak miałam 30 lat i trzeci raz w wieku 39 lat. Doświadczyłam macierzyństwa w każdym wieku 😉 Teraz mam 41 i marzę o jeszcze jednym maluszku, choć już trzecia córcia miała być tą ostatnią i kto wie, może tak będzie 🙈
Moim skromnym zdaniem ważną rolę, o ile nie najważniejszą ma styl zycia, sposób odżywiania się. To wszystko wpływa na nasz organizm, na hormony, a one sterują wszystkim. Dosłownie.

Czyli staracie się o 4?

Hej, osobiście nigdy nie badałam rezerwy jajnikowej, bo nie miałam takiej potrzeby. Ale wiem, że jest stała i mniej więcej podobna u wszystkich kobiet. Podobno gwałtownie zaczyna spadać po 25 roku zycia.
Zastanawia mnie fakt, jaki wpływ na to ma wiek, w którym kobieta dostaje pierwszą miesiączkę... Ja dostałam okres bardzo późno, bo po 15 roku zycia. Słyszałam, że im pózniej pierwszy okres, tym pózniej menopauza. Słyszałyście coś podobnego kiedyś? Może dlatego mimo wieku zajście w ciążę do tej pory nie sprawiało mi trudności. Ale to tylko takie moje przemyślenia 😉
Nigdy nie zastanawiałam się nad tym, ale moja mama okres dostała w wieku 14 lat, a menopauzę już miała w wieku 42,moja siostra 12 lat, a teraz ma 35 i już też jest przed menopauzom, ja mam 31 i może zrobię sobie takie badania bo jeśli mama i siostra tak wcześnie to kto wie

reklama
Nigdy nie zastanawiałam się nad tym, ale moja mama okres dostała w wieku 14 lat, a menopauzę już miała w wieku 42,moja siostra 12 lat, a teraz ma 35 i już też jest przed menopauzom, ja mam 31 i może zrobię sobie takie badania bo jeśli mama i siostra tak wcześnie to kto wie

Hm.. Ja miałam wcześnie bardzo 12 lat moja mama też coś koło tego teraz ma 57 i jeszcze jest w trakcie menopauzy więc też nie wiem czy jakaś reguła.

Czy badania lh i fsh obojętnie w którym dbiu cyklu?

Do góry