Patrząc na ten wykres odnoszę wrażenie, że ta ostatnia temperatura nie jest taka jak powinna, ale już wyjaśniam o co chodzi.
Patrzymy najpierw na wykres i orientacyjnie wskazujemy kiedy temperatura wzrosła. Wtedy zaznaczamy 6 ostatnich pomiarów PRZED wzrostem (pozwoliłam sobie zaznaczyć na twoim zdjęciu kolorem zielonym).
Później wyznaczamy najwyższą z tych temperatur (pozioma krecha). I teraz ta temperatura w zielonym kółeczku powinna być MINIMUM 0,2 stopnia wyższa od tej najwyższej z 6 (poziom krechy). - Jeżeli tak jest to mamy informację, że ta owulacja BYŁA - bo temperatura wzrasta dopiero po owulacji, kiedy wzrasta progesteron. Czyli na 99% - bo nigdy pewności kompletnej nie mamy - owulacja była w ostatnim dniu niskich temperatur (fioletowa kreska).
No i tak patrząc na to, to faktycznie test wskazał by dobrze na 14 dzień i 15 dnia owulacja. Natomiast ty nie masz tu tego skoku o 0,2 ale to może być na prawdę zaburzone wieloma rzeczami, np nie wyspanie, alkohol, intensywny trening dzień wcześniej itp - NO! chyba, że ja dokładnie nie oszacowałam jaki tam jest pomiar, bo nie widać tego na wykresie, ale teraz już sobie ocenisz to sama
Zobacz załącznik 1176947