reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Jestem po wizycie, w lewym jajniku pęcherzyk 22mm 😮 wow, chyba ten Inofem poszalał 😅 powinien pęknac już tuż tuż, gin stwierdził, że da pregnyl 5000j. Bo w poprzednim cyklu miałam w lewym też pęcherzyk prawie 20mm i nie mam torbieli, więc musiał pęknac po tym pregnylu 🥳🥳🥳 tym razem nie będę oszczędzać i pójdę w piątek sprawdzić czy pękł faktycznie 😅
I tu pytanie, do tych co dawali sobie sami zastrzyk o ile tacy są :) jak to zrobić dobrze? Bo nie mam szans iść do przychodni tylko muszę to tym razem zrobić sama 🙄
Bardzo dobre wieści 😁 a w którym DC jesteś? :)

reklama
Ponieważ dalej nie dostałam @ dałam sobie ostatnią szansę i poszłam na bete. Jeśli wyjdzie pozytywna to super, jeśli nie to napije się dziś piwa [emoji2368]
Już mam dosyć tej niepewności, stresów, nerwów. Wieczorami łzy same napływają do oczu, a w nocy spać nie mogę. A od męża 0 wsparcia bo on jak zwykle do wszystkiego podchodzi na luzie [emoji849]

Kochana który masz dzień cyklu? Trzymam kciuki za ciebie!
Ja dzisiaj 35 i zgadnijcie kto również NADAL nie ma @??
.
.
.
No ja [emoji1787].
Zrobiłam już przez ten czas 2 testy i VIZIR absolutnie bielsze nie będzie..

U mnie z kolei dzisiaj już prawie nic nie ma, wczoraj było bardzo brązowo. Dzisiaj kilka nitek krwi i tyle 🤷 ale bolą mnie plecy i jajniki... Pewnie @ się zbliża.
Dziewczyny które mierzą temperaturę, kiedy ona spada jak na @?

Patrząc na ten wykres odnoszę wrażenie, że ta ostatnia temperatura nie jest taka jak powinna, ale już wyjaśniam o co chodzi.
Patrzymy najpierw na wykres i orientacyjnie wskazujemy kiedy temperatura wzrosła. Wtedy zaznaczamy 6 ostatnich pomiarów PRZED wzrostem (pozwoliłam sobie zaznaczyć na twoim zdjęciu kolorem żółtym).
Później wyznaczamy najwyższą z tych temperatur (pozioma krecha). I teraz ta temperatura w zielonym kółeczku powinna być MINIMUM 0,2 stopnia wyższa od tej najwyższej z 6 (poziom krechy). - Jeżeli tak jest to mamy informację, że ta owulacja BYŁA - bo temperatura wzrasta dopiero po owulacji, kiedy wzrasta progesteron. Czyli na 99% - bo nigdy pewności kompletnej nie mamy - owulacja była w ostatnim dniu niskich temperatur (fioletowa kreska).
No i tak patrząc na to, to faktycznie test wskazał by dobrze na 14 dzień i 15 dnia owulacja. Natomiast ty nie masz tu tego skoku o 0,2 ale to może być na prawdę zaburzone wieloma rzeczami, np nie wyspanie, alkohol, intensywny trening dzień wcześniej itp - NO! chyba, że ja dokładnie nie oszacowałam jaki tam jest pomiar, bo nie widać tego na wykresie, ale teraz już sobie ocenisz to sama ;)
mloda.png

Ostatnia edycja:
Patrząc na ten wykres odnoszę wrażenie, że ta ostatnia temperatura nie jest taka jak powinna, ale już wyjaśniam o co chodzi.
Patrzymy najpierw na wykres i orientacyjnie wskazujemy kiedy temperatura wzrosła. Wtedy zaznaczamy 6 ostatnich pomiarów PRZED wzrostem (pozwoliłam sobie zaznaczyć na twoim zdjęciu kolorem zielonym).
Później wyznaczamy najwyższą z tych temperatur (pozioma krecha). I teraz ta temperatura w zielonym kółeczku powinna być MINIMUM 0,2 stopnia wyższa od tej najwyższej z 6 (poziom krechy). - Jeżeli tak jest to mamy informację, że ta owulacja BYŁA - bo temperatura wzrasta dopiero po owulacji, kiedy wzrasta progesteron. Czyli na 99% - bo nigdy pewności kompletnej nie mamy - owulacja była w ostatnim dniu niskich temperatur (fioletowa kreska).
No i tak patrząc na to, to faktycznie test wskazał by dobrze na 14 dzień i 15 dnia owulacja. Natomiast ty nie masz tu tego skoku o 0,2 ale to może być na prawdę zaburzone wieloma rzeczami, np nie wyspanie, alkohol, intensywny trening dzień wcześniej itp - NO! chyba, że ja dokładnie nie oszacowałam jaki tam jest pomiar, bo nie widać tego na wykresie, ale teraz już sobie ocenisz to sama ;)
Zobacz załącznik 1176947
Ok super dziękuję za wyjaśnienia

Dziś 22dc, zaczęłam ogarniać cały dom ale strasznie mnie brzuch boli jak się przesile, muszę odpoczywać co chwilę, czuję ból jajników i ogólnie taki przed okresowy. Od wczoraj też bolą mnie piersi [emoji1745] czekamy :)

reklama
Dziś 22dc, zaczęłam ogarniać cały dom ale strasznie mnie brzuch boli jak się przesile, muszę odpoczywać co chwilę, czuję ból jajników i ogólnie taki przed okresowy. Od wczoraj też bolą mnie piersi [emoji1745] czekamy :)
Czekamy czekamy :) u mnie też 22 . Piersi po cichu od 3 dni bolą ,ale dopiero wczoraj uzalam że teraz to już naprawdę bolą . Szczególnie jedna przy dotyku .... To ajjj... . Trzymam kciuki 😘😘

Do góry