reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Właśnie nie potrafię tego ogarnąć. Bo jest napisane w tej metodzie Roetzera, że musi być 3 dni skok o 0,2 lub 4 dni o 0,05 wyższy od linii podstawowej i wtedy można to uznać za okres już niepłodny. A teraz zgłupiałam, bo u mnie ta temperatura później stopniowo rośnie. Może nie pękł, albo nie urósł.

Przy 0,05 to ja bym byla plodna caly cykl :D ufam temu, ze skok musi byc 0,2.. i temp utrzymywac sie powyzej linii z pierwszej fazy :) do tego obserwacja sluzu i szyjki. Plus ja mierze tylko “down below” [emoji23] w ustach wg mnie jest mniej miarodajna.. a do tylka nie chce sobie nic pchac ;)

reklama
Napisalas ze testow owu nie robi sie z pierwszego moczu wiec napisalam, ze chce Cie wyprowadzic z bledu bo Clearblue sie robi z pierwszego. Masz racje paskowych nie robi sie z pierwszego, bo lh sie musi rozhulac :)
Clearblue monitor nie przyjmie Ci testu poza wyznaczonymi godzinami a jaki jest sens robic go z kolejnego moczu jezeli w ulotce jest ze z pierwszego [emoji851]?
Ja miałam clear Blue różowe i normalnie test mi pokazał pik LH o 18.00 i zaszłam w ciążę.

A moja opinia była do paskowych. Ja żadnych testów nie robiłam z rana jeśli chodzi o owulacyjne.

0,06 to nie skok.. o skoku mowimy w granicach 0,2.. I utrzymujacych sie min 4dni :)

Mloda i znowu musze Cie wyprowadzic z bledu.. Clearblue monitor owulacyjny zyczy sobie testow z pierwszego moczu. Twoje testy powinnas wykonywac min dwa razy dziennie bo Mozesz przegapic peak. Widzialam na anglojezycznej stronie, ze laska robila nawet 3-4 razy dziennie i pokazala jak latwo jest peak przegapic ;)
Ja nie dam rady robić tak często. A w pracy jakoś sobie nie wyobrażam robić testu. Jakoś taką mam blokadę. Rano nie robię bo to pierwszy mocz. Wracam ok 16stej. I potem jakoś przed snem więc dwa razy dziennie. Trudno inaczej nie ma opcji.

Ja miałam clear Blue różowe i normalnie test mi pokazał pik LH o 18.00 i zaszłam w ciążę.

A moja opinia była do paskowych. Ja żadnych testów nie robiłam z rana jeśli chodzi o owulacyjne.

Wiec juz to wyjesnilysmy dla potomnych :) ze do Monitorka Owu.. zasada nie testowania z pierwszego moczu nie dziala :) zeby zostalo dla potomnosci :)

Paskowe ja bym robila czesciej niz dwa razy w ciagu dnia.. ale to moje zdanie. Ja balabym sie, ze przegapie peak.

Wiec juz to wyjesnilysmy dla potomnych :) ze do Monitorka Owu.. zasada nie testowania z pierwszego moczu nie dziala :) zeby zostalo dla potomnosci :)

Paskowe ja bym robila czesciej niz dwa razy w ciagu dnia.. ale to moje zdanie. Ja balabym sie, ze przegapie peak.
Częściej testy robić to ani nie sikac ani nie pic cały dzień [emoji1787][emoji1787]

Przy 0,05 to ja bym byla plodna caly cykl :D ufam temu, ze skok musi byc 0,2.. i temp utrzymywac sie powyzej linii z pierwszej fazy :) do tego obserwacja sluzu i szyjki. Plus ja mierze tylko “down below” [emoji23] w ustach wg mnie jest mniej miarodajna.. a do tylka nie chce sobie nic pchac ;)
Może w takim razie zbadam progesteron 8 dni po owulacji. A jakie powinien mieć normy, może ktoś wie, żeby świadczyły o owulacji ?
Szyjka się zamknęła i jest nisko. No i już sucho. Objawy też zniknęły.

reklama
Do góry