reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Dziewczyny a jakie macie zdanie na temat picia kawy podczas starań a dokładnie w drugiej fazie cyklu kiedy może dojść do zagnieżdżenia? Bo czytałam że kawa może utrudniać zagnieżdżenie i ogólnie nie powinno jej się pić podczas starań... 😔 Pijecie? Nie pijecie? Ograniczacie?

reklama
Nie umiem sobie z tym poradzić.
Szyjke mam zamknieta, brzuch i jajniki ciagle pobolewają i ciagna od zeszłego czwartku. Szyjka zaczyna się robić miękka.
Wlosy zaczęły mi się przetłuszczać jak nigdy. Pelno syfów na buzi. Na okres nigdy tak nie mialam, nigdy nie miałam żadnych objawów oprocz nerwowości. A teraz nerwowa nie jestem.
Wszystko na odwrót.
Okres zawsze jak w zegarku, teraz się spóźnia 2 dzień.
Wszyscy wokół twierdzą, że jestem w ciazy bo ciało mi się zmieniło. Jakas ciotka mojej mamy stwierdzila ze nigdy się nie myli i jak mówi że ciąża to tak jest.
Wiecie, nie wierzę w takie gadanie. Ale im więcej słyszę tym więcej mysle i jest mi w ch** przykro. Jak na złość nagle wszyscy zaczadza w ciaze albo rodzą. A ja zaczynam w jakąś depresję pogadać.
Mnie też bardzo zaczęły się przetluszczac włosy. A że ładnie wyglądam to słyszałam jeszcze zanim się dowiedziałam o ciąży. Na buzi za to mi się większość wygładziło. Dopóki nie masz @ nie wszystko stracone. Poczekaj na rozwój wydarzeń. Nie nastawiaj się Ale też nie załamuj. Na pewno szybko zobaczysz dwie kreski. Bądź dobrej myśli to pomaga.

Unanime tak się zdarza, że jak się staramy to wtedy właśnie w cyklu zdarzają się różne dziwne rzeczy. I często pojawiają się różne objawy. Trzymam kciuki, byś niedługo zobaczyła dwie ładne kreski na teście ciążowym. Wydaje mi się, że duży wpływ może tu mieć odpuszczenie sobie psychicznie, takie starania na spokojnie. Wiem, że to trudne, ale chyba wtedy łatwiej o dwie kreseczki i organizm jakoś się uspokaja.

Czy skok temperatury o 0,06 daje jakąś nadzieję, że ten cykl mógł być owulacyjny ? W teorii twierdzą, że niby tak, ale kiedyś miałam bardzo wyraźne skoki i drugą fazę cyklu, a teraz sama nie wiem, czy mieć mała nadzieję, czy nie.

Gryfin ja piłam kawę w cyklach, w których mi się udało i wszystko ok. Raczej oni nie zalecają picia dużej ilości kawy powyżej chyba dwóch filiżanek dziennie. Ja w staraniach o pierwszą ciążę czytałam, że zaleca się kofeinę zwłaszcza dla mężczyzny jakąś godzinę przed przytulankami, bo pobudza plemniki. Wtedy zastosowałam i się udało. Chociaż nie wiem, czy to miało wpływ. Z córką przy staraniach piłam w miarę dużo coli zero, ale żeby nie zasnąć i też nic się nie stało.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a jakie macie zdanie na temat picia kawy podczas starań a dokładnie w drugiej fazie cyklu kiedy może dojść do zagnieżdżenia? Bo czytałam że kawa może utrudniać zagnieżdżenie i ogólnie nie powinno jej się pić podczas starań... 😔 Pijecie? Nie pijecie? Ograniczacie?
Ja piłam 3 razy dziennie teraz zeszlam do 1-2 filiżanek dziennie. Nie wpłynęło to u mnie negatywnie póki co

Ja pije. Nie dajmy się zwariować ;) Piłam nawet w ciąży 1 filiżankę.

Ja pije, ale przerzuciłam się na słabą raz dziennie z mlekiem.
Dziewczyny a jakie macie zdanie na temat picia kawy podczas starań a dokładnie w drugiej fazie cyklu kiedy może dojść do zagnieżdżenia? Bo czytałam że kawa może utrudniać zagnieżdżenie i ogólnie nie powinno jej się pić podczas starań... [emoji17] Pijecie? Nie pijecie? Ograniczacie?

reklama
Unanime tak się zdarza, że jak się staramy to wtedy właśnie w cyklu zdarzają się różne dziwne rzeczy. I często pojawiają się różne objawy. Trzymam kciuki, byś niedługo zobaczyła dwie ładne kreski na teście ciążowym. Wydaje mi się, że duży wpływ może tu mieć odpuszczenie sobie psychicznie, takie starania na spokojnie. Wiem, że to trudne, ale chyba wtedy łatwiej o dwie kreseczki i organizm jakoś się uspokaja.

Czy skok temperatury o 0,06 daje jakąś nadzieję, że ten cykl mógł być owulacyjny ? W teorii twierdzą, że niby tak, ale kiedyś miałam bardzo wyraźne skoki i drugą fazę cyklu, a teraz sama nie wiem, czy mieć mała nadzieję, czy nie.

Gryfin ja piłam kawę w cyklach, w których mi się udało i wszystko ok. Raczej oni nie zalecają picia dużej ilości kawy powyżej chyba dwóch filiżanek dziennie. Ja w staraniach o pierwszą ciążę czytałam, że zaleca się kofeinę zwłaszcza dla mężczyzny jakąś godzinę przed przytulankami, bo pobudza plemniki. Wtedy zastosowałam i się udało. Chociaż nie wiem, czy to miało wpływ. Z córką przy staraniach piłam w miarę dużo coli zero, ale żeby nie zasnąć i też nic się nie stało.

0,06 to nie skok.. o skoku mowimy w granicach 0,2.. I utrzymujacych sie min 4dni :)

Mloda i znowu musze Cie wyprowadzic z bledu.. Clearblue monitor owulacyjny zyczy sobie testow z pierwszego moczu. Twoje testy powinnas wykonywac min dwa razy dziennie bo Mozesz przegapic peak. Widzialam na anglojezycznej stronie, ze laska robila nawet 3-4 razy dziennie i pokazala jak latwo jest peak przegapic ;)

Do góry