Mooni89
Fanka BB :)
Mam tą samą ale 1000mg, bo dzieciom też pociskam i taka mi Pani w aptece polecilaU mnie ta Wit D potwierdzona badaniem z krwi podniosła poziom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mam tą samą ale 1000mg, bo dzieciom też pociskam i taka mi Pani w aptece polecilaU mnie ta Wit D potwierdzona badaniem z krwi podniosła poziom
Ja miałam 8 dni do okresu betę <0,5 niestety w ciąży nie byłam, zrobiłam raz betę podczas robienia progesteronu, bo chciałam zobaczyć jak to jest26 dc. Jeszcze 5 dni do @. Ale wyszło <0.2 więc wątpię, że jeszcze coś z tego będzie
Tylko zastanawia mnie ten ból jajników i szyjka inna niż zawsze
Ja robiłam już cały pakiet Tarczycowy, cały pakiet hormonalny, wszystko super, dodatkowo amh, szkoda mi było kasy na to amh ale nie żałuję bo akurat u mnie ten wynik wyszedł zlyU mnie jutro 3 dc zrobię tsh lh i fsh jeszcze coś? [emoji85]
Dlatego pytałam, bo tak podejrzewałam, a wujek Google różnie gada czyli wiem, że u mnie to nie problem sam w sobie aby zajść w ciążę bo już dwoje dzieci mamDziewczyny to jest rezerwa. Rodzimy się z pewna rezerwa i przez owu jajeczek jest mniej. W skutek czego ta rezerwa się zmniejsza z wiekiem. Jeśli teraz macie duża to tylko możecie się cieszyć.
Ja jeszcze nie robiłam lh i fsh, w sumie tego amh Tez nie czeka mnie histeroskopia więc chyba poczekam ten miesiąc [emoji848]Ja robiłam już cały pakiet Tarczycowy, cały pakiet hormonalny, wszystko super, dodatkowo amh, szkoda mi było kasy na to amh ale nie żałuję bo akurat u mnie ten wynik wyszedł zly
I coś można zrobić z tym AMH? Czy tylko pogodzić się że złym wynikiem i liczyć, że mimo wszystko się uda?Ja robiłam już cały pakiet Tarczycowy, cały pakiet hormonalny, wszystko super, dodatkowo amh, szkoda mi było kasy na to amh ale nie żałuję bo akurat u mnie ten wynik wyszedł zly
Też bym poczekała, może coś wykryje lekarz, a może da Ci skierowanie na badania? U mnie dostanie się do lekarzy to ciężka sprawa, więc porobiłam sobie sama te badania, ale jeśli bym miała okazję na skierowanie to bym parę stówek oszczędziłaJa jeszcze nie robiłam lh i fsh, w sumie tego amh Tez nie czeka mnie histeroskopia więc chyba poczekam ten miesiąc [emoji848]
@Valezi napisała, że to chodzi o tą rezerwę z którą się rodzimy, czyli u mnie już od początku musiało być podwyższone, więc można zajść w ciążę i urodzić, bo ja mam dwoje dzieci, nigdy żadnych poronień za sobą, tylko teraz problem z zajściem. 21.09 idę do gina to się dowiem co on na to, bo dla mnie to nowy temat nie bardzo się orientuję w temacie a w Googlach to różne rzeczy można wyczytacI coś można zrobić z tym AMH? Czy tylko pogodzić się że złym wynikiem i liczyć, że mimo wszystko się uda?
Tak, czytałam. Będę robić to badanie i inne w przyszłym tygodniu. Mam 1 dziecko i żadnych innych ciąż i poronień na koncie, ale lekarz od razu mi powiedział, że lepiej zrobić te wszystkie hormony, żeby zobaczyć, jak funkcjonuje układ rozrodczy, skoro po 10 latach zdecydowałam się na drugie. W tym czasie wiele mogło się zmienić. Mam już 36 lat. No i jednak zdarzało mi się wspolzyc w dni płodne, a ciąży nie ma. Zobaczymy.@Valezi napisała, że to chodzi o tą rezerwę z którą się rodzimy, czyli u mnie już od początku musiało być podwyższone, więc można zajść w ciążę i urodzić, bo ja mam dwoje dzieci, nigdy żadnych poronień za sobą, tylko teraz problem z zajściem. 21.09 idę do gina to się dowiem co on na to, bo dla mnie to nowy temat nie bardzo się orientuję w temacie a w Googlach to różne rzeczy można wyczytac
Ja od kilku cykli w płodne celujemy i codziennie i co dwa dni i co trzy dni ja mam 31 lat a młodszy syn 8 skończy w listopadzie, więc troche tez juz czasu minęło, wyczytałam też że problemem z zajściem można mieć przez cc, choć moja bratowa to akurat nie ma problemu, w sumie 6 dzieci, troje ostatnich przez cc, ale żadne nie planowane i chyba jednak w tym tkwi problem, bo mój pierworodny urodził się miesiąc po mojej 18,a drugi miał się urodzić pół roku później, bo chciałam odczekać po odstawieniu tabletek anty i jeden seks i już ciazaTak, czytałam. Będę robić to badanie i inne w przyszłym tygodniu. Mam 1 dziecko i żadnych innych ciąż i poronień na koncie, ale lekarz od razu mi powiedział, że lepiej zrobić te wszystkie hormony, żeby zobaczyć, jak funkcjonuje układ rozrodczy, skoro po 10 latach zdecydowałam się na drugie. W tym czasie wiele mogło się zmienić. Mam już 36 lat. No i jednak zdarzało mi się wspolzyc w dni płodne, a ciąży nie ma. Zobaczymy.