Cześć dziewczyny mam do was pytanko. Robiłam dzisiaj betę i byłam przekonana że laboratorium jest czynne w sobotę isobie powtórzyła po 48h a tu taki psikus w sobotę przez koronę nie czynne. Czy jest sens robić, W poniedziałek i porwonywac z dzisiejszym?
reklama
młoda1994
Fanka BB :)
Nie ma sensu. Możesz zrobić w pon i w środę i te wyniki porównać ale w żadnym wypadku nie porównywać do dzisiejszego wyniku.Cześć dziewczyny mam do was pytanko. Robiłam dzisiaj betę i byłam przekonana że laboratorium jest czynne w sobotę i bum sobie powtórzyła po 48h a tu taki psikus. Czy jest sens robić. W poniedziałek i porwonywac z dzisiejszym? Zobacz załącznik 1146091
M_P_90
Bardzo Ci dziękuję za objaśnienie tego wszystkiego dla mnie to "czarna magia"Test owu pokazuje tylko pik LH i ty go masz. Jest to hormon potrzebny do pęknięcia pęcherzyka graafa żeby uwolnić komórkę jajowa aby doszło do zapłodnienia. Od pozytywnego testu owu owulacja może odbyć się od 24-48h ale wcale nie musi ponieważ testy owu nie pokazują nam tego czy pęcherzyk graafa pęknie. Ale jeśli masz możliwość to 7-8 dni po pozytywnym teście owu idź na progesteron i jeśli będzie 10 i wyższy to owu była jeśli mniejszy to znaczy że mimo piku lh twój pęcherzyk /pęcherzyki nie pękają.
Co do testów owu pozytywnych więcej niż 1 dzień to zależy już od organizmu. Nie którym kobietom pik LH utrzymuje się 1 dzień innej tydzień a jeszcze innej cała druga fazę cyklu dlatego jest napisane na ulotkach aby wykonywać testy owu do pierwszego testu pozytywnego i więcej nie robić bo moga wychodzić nie zle klocki.
Co do proga to udało mi się wybłagać skierowanie na badanie i pójdę właśnie sprawdzić jak to u mnie wygląda, bo jestem ciekawa, czy ta owu będzie i jaki będzie poziom progesteronu
młoda1994
Nie ma za co kochana. Zawsze jak mam jakąś wiedzę to się nią dzielę. Trzeba sobie pomagać a nie być dla siebie wrogami[emoji4]Bardzo Ci dziękuję za objaśnienie tego wszystkiego [emoji16][emoji16] dla mnie to "czarna magia" [emoji85][emoji85]
Co do proga to udało mi się wybłagać skierowanie na badanie i pójdę właśnie sprawdzić jak to u mnie wygląda, bo jestem ciekawa, czy ta owu będzie i jaki będzie poziom progesteronu [emoji4][emoji123]
Mogę podpowiedzieć że tak dla pewności zrób proga 8 dni po pozytywnym owu pewniejszy wynik będzie. Trzymam mocno kciuki aby u ciebie test owu pozytywny =owulacja [emoji110][emoji110][emoji6]
Mrufka®®®
@Luckypucky byłaś na IP?
M_P_90
Ok, w takim razie zaklepie sobie badanie na 17.07 I zobaczymy co to mi wyjdzieNie ma za co kochana. Zawsze jak mam jakąś wiedzę to się nią dzielę. Trzeba sobie pomagać a nie być dla siebie wrogami[emoji4]
Mogę podpowiedzieć że tak dla pewności zrób proga 8 dni po pozytywnym owu pewniejszy wynik będzie. Trzymam mocno kciuki aby u ciebie test owu pozytywny =owulacja [emoji110][emoji110][emoji6]
A dzisiaj biorę chłopa w obroty
młoda1994
Porządnie go wymęcz i daj znać jak progesteron wyszedł.Ok, w takim razie zaklepie sobie badanie na 17.07 I zobaczymy co to mi wyjdzie [emoji85][emoji4][emoji16][emoji123][emoji15]
A dzisiaj biorę chłopa w obroty [emoji85][emoji85][emoji85][emoji85][emoji23][emoji23][emoji23][emoji91]
Katalinazed
M_P_90
Nie wiem, czy to jest do zrealizowania, bo mój chłop to nie do zajechania jest oczywiście, że dam znać jak progesteron u mnie wygląda jakoś tak mi raźniej jak tu z wami jestemPorządnie go wymęcz i daj znać jak progesteron wyszedł.
reklama
młoda1994
Aha czyli ciągle może i może i może. Duży plus bo nigdy ci nie odmówi [emoji85]Nie wiem, czy to jest do zrealizowania, bo mój chłop to nie do zajechania jest [emoji15][emoji85][emoji23][emoji23][emoji23][emoji91] oczywiście, że dam znać jak progesteron u mnie wygląda [emoji16][emoji16][emoji16] jakoś tak mi raźniej jak tu z wami jestem [emoji4]
Ja mimo że mnie tu większą połowa z forum nie znosi to i tak lubię tu pisać doradzać wspierać[emoji4]