reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Cześć dziewczyny mam do was pytanko. Robiłam dzisiaj betę i byłam przekonana że laboratorium jest czynne w sobotę isobie powtórzyła po 48h a tu taki psikus w sobotę przez koronę nie czynne. Czy jest sens robić, W poniedziałek i porwonywac z dzisiejszym?
IMG_20200709_132637.jpeg

reklama
Cześć dziewczyny mam do was pytanko. Robiłam dzisiaj betę i byłam przekonana że laboratorium jest czynne w sobotę i bum sobie powtórzyła po 48h a tu taki psikus. Czy jest sens robić. W poniedziałek i porwonywac z dzisiejszym? Zobacz załącznik 1146091
Nie ma sensu. Możesz zrobić w pon i w środę i te wyniki porównać ale w żadnym wypadku nie porównywać do dzisiejszego wyniku.

Test owu pokazuje tylko pik LH i ty go masz. Jest to hormon potrzebny do pęknięcia pęcherzyka graafa żeby uwolnić komórkę jajowa aby doszło do zapłodnienia. Od pozytywnego testu owu owulacja może odbyć się od 24-48h ale wcale nie musi ponieważ testy owu nie pokazują nam tego czy pęcherzyk graafa pęknie. Ale jeśli masz możliwość to 7-8 dni po pozytywnym teście owu idź na progesteron i jeśli będzie 10 i wyższy to owu była jeśli mniejszy to znaczy że mimo piku lh twój pęcherzyk /pęcherzyki nie pękają.

Co do testów owu pozytywnych więcej niż 1 dzień to zależy już od organizmu. Nie którym kobietom pik LH utrzymuje się 1 dzień innej tydzień a jeszcze innej cała druga fazę cyklu dlatego jest napisane na ulotkach aby wykonywać testy owu do pierwszego testu pozytywnego i więcej nie robić bo moga wychodzić nie zle klocki.
Bardzo Ci dziękuję za objaśnienie tego wszystkiego 😁😁 dla mnie to "czarna magia" 🙈🙈
Co do proga to udało mi się wybłagać skierowanie na badanie i pójdę właśnie sprawdzić jak to u mnie wygląda, bo jestem ciekawa, czy ta owu będzie i jaki będzie poziom progesteronu 😊💪

Bardzo Ci dziękuję za objaśnienie tego wszystkiego [emoji16][emoji16] dla mnie to "czarna magia" [emoji85][emoji85]
Co do proga to udało mi się wybłagać skierowanie na badanie i pójdę właśnie sprawdzić jak to u mnie wygląda, bo jestem ciekawa, czy ta owu będzie i jaki będzie poziom progesteronu [emoji4][emoji123]
Nie ma za co kochana. Zawsze jak mam jakąś wiedzę to się nią dzielę. Trzeba sobie pomagać a nie być dla siebie wrogami[emoji4]

Mogę podpowiedzieć że tak dla pewności zrób proga 8 dni po pozytywnym owu pewniejszy wynik będzie. Trzymam mocno kciuki aby u ciebie test owu pozytywny =owulacja [emoji110][emoji110][emoji6]

Nie ma za co kochana. Zawsze jak mam jakąś wiedzę to się nią dzielę. Trzeba sobie pomagać a nie być dla siebie wrogami[emoji4]

Mogę podpowiedzieć że tak dla pewności zrób proga 8 dni po pozytywnym owu pewniejszy wynik będzie. Trzymam mocno kciuki aby u ciebie test owu pozytywny =owulacja [emoji110][emoji110][emoji6]
Ok, w takim razie zaklepie sobie badanie na 17.07 I zobaczymy co to mi wyjdzie 🙈😊😁💪😳
A dzisiaj biorę chłopa w obroty 🙈🙈🙈🙈😂😂😂🔥

Dziewczyny już chyba głupieje 🤪 11 dc i test owulacyjny pozytywny ? Nigdy tak wcześnie nie miałam. Testy zazwyczaj zaczynam od 13dc ale dziś czułam kłucie jajnika i zrobiłam z ciekawości.

Załączniki

• CEF221D5-5431-48D5-9091-CCA4CE2C5F21.jpeg
    CEF221D5-5431-48D5-9091-CCA4CE2C5F21.jpeg
    1,3 MB · Wyświetleń: 63
reklama
Nie wiem, czy to jest do zrealizowania, bo mój chłop to nie do zajechania jest [emoji15][emoji85][emoji23][emoji23][emoji23][emoji91] oczywiście, że dam znać jak progesteron u mnie wygląda [emoji16][emoji16][emoji16] jakoś tak mi raźniej jak tu z wami jestem [emoji4]
Aha czyli ciągle może i może i może. Duży plus bo nigdy ci nie odmówi [emoji85]

Ja mimo że mnie tu większą połowa z forum nie znosi to i tak lubię tu pisać doradzać wspierać[emoji4]

Do góry