reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Dziewczyny już chyba głupieje [emoji2957] 11 dc i test owulacyjny pozytywny ? Nigdy tak wcześnie nie miałam. Testy zazwyczaj zaczynam od 13dc ale dziś czułam kłucie jajnika i zrobiłam z ciekawości.
Pamiętaj że faza folikularna się może zmieniać nie zawsze owu występuje w 14dc. Tylko druga faza cyklu powinna być stała

reklama
Test owu pokazuje tylko pik LH i ty go masz. Jest to hormon potrzebny do pęknięcia pęcherzyka graafa żeby uwolnić komórkę jajowa aby doszło do zapłodnienia. Od pozytywnego testu owu owulacja może odbyć się od 24-48h ale wcale nie musi ponieważ testy owu nie pokazują nam tego czy pęcherzyk graafa pęknie. Ale jeśli masz możliwość to 7-8 dni po pozytywnym teście owu idź na progesteron i jeśli będzie 10 i wyższy to owu była jeśli mniejszy to znaczy że mimo piku lh twój pęcherzyk /pęcherzyki nie pękają.

Co do testów owu pozytywnych więcej niż 1 dzień to zależy już od organizmu. Nie którym kobietom pik LH utrzymuje się 1 dzień innej tydzień a jeszcze innej cała druga fazę cyklu dlatego jest napisane na ulotkach aby wykonywać testy owu do pierwszego testu pozytywnego i więcej nie robić bo moga wychodzić nie zle klocki.

Hej a co myślisz o moich testach? U mnie pik nie utrzymuje się przez cała fazę tylko od wczoraj w tym dziś tez ostatni test... jutro robię ciążowy i kończę robić owu 😂

Załączniki

• 46046180-2041-4720-9976-6309EDCF692E.jpeg
    46046180-2041-4720-9976-6309EDCF692E.jpeg
    2 MB · Wyświetleń: 57
Aha czyli ciągle może i może i może. Duży plus bo nigdy ci nie odmówi [emoji85]

Ja mimo że mnie tu większą połowa z forum nie znosi to i tak lubię tu pisać doradzać wspierać[emoji4]
Ojjj nie to ja jestem z tych "odmawiających" w naszym małżeństwie 😳🙈🙈🙈🤷‍♀️

Dlaczego uważasz, że połowa Cię nie znosi? Ja tu widzę, że większość Ci kibicuje i trzyma kciuki za wyniki badań i starania 😊😊😊

Dziewczyny Już jestem . Mailem ogromne szczęście że trafiłam na dobrego lekarza czułam się jak w prywatnej klinice . Wyobraźcie sobie że pecherzyk ma 8,7 mm i jest pecherzyk zoltkowy .
Nie Wiem czy poprzedni lekarz się aż tak pomylił czy miał zły sprzęt . Czy to cud ❤
Jest szansa na zdrowa ciążą Ale gwarancji nie daja. Modlę się zeby było dobrze

Cudnie [emoji7] będzie dobrze! Co za konował z tamtego lekarza!!! I tyle stresu niepotrzebnie! Eh paranoja [emoji55]
Dziewczyny Już jestem . Mailem ogromne szczęście że trafiłam na dobrego lekarza czułam się jak w prywatnej klinice . Wyobraźcie sobie że pecherzyk ma 8,7 mm i jest pecherzyk zoltkowy .
Nie Wiem czy poprzedni lekarz się aż tak pomylił czy miał zły sprzęt . Czy to cud [emoji173]

Nie Wiem czy poprzedni lekarz się aż tak pomylił czy miał zły sprzęt . Czy to cud ❤
Pisałam Ci ostatnio "Tylko pozytywne myśli i będzie dobrze!" 😊😊😊
Musisz wierzyć w tego maluszka!!! 😁😊😊

A jaki wiek ciąży określij? Jak jest żółtko to będzie dobrze! [emoji7]
Nie Wiem czy poprzedni lekarz się aż tak pomylił czy miał zły sprzęt . Czy to cud [emoji173]

reklama
Fantastycznie! Ogromnie się cieszę! 😍

Do góry