reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Kochane jak należy brać duphaston? Zapisane mam 2x1 czyli rano i wieczorem? Rano i popołudniu? Po posiłku czy obojętnie? Lekarz nic nie mówił a ja głupia nie zapytałam 🤦🏻‍♀️
@KiedyPytam Ty chyba bierzesz w 2 fazie? 😘
Dupek ma okres.poltrwania 8 h, po 8 godzinach działa w 1/2. Dlatego ja brałam 3x1. Ale jak bierzesz 2x1 no to lepiej się równo trzymać odstępu.

Dzięki pocieszylas mnie:)
Jeszcze tydzien mam nadzieje ze sie to nie utrzyma bo czuje sie coraz gorzej jakby @ juz miala sie za chwile pojawic.
Nie moge sie wyspac. Nawet przez sen czuje plecy . Prawie 10h snu a ja sie czuje jakbym zarwala nocke:( plus wygladam strasznie oczy napuchniete 😂 narzekam jak stara baba 🙄😂
Musisz mieć bardzo wysoki progesteron w tym cyklu, a w każdym razie ja tak sobie to tłumaczyłam czemu tak się czułam, bo to on właśnie daje takie objawy. Mi niestety wtedy się nie udało. Nie robiłam co prawda testu, a @ przyszła dwa dni przed terminem, co się nigdy nie zdarzało, ale miałam półpaśca i wydaje mi się, że mogło być coś na rzeczy, ale organizm był za słaby przez wirusa i może usunął ciążę. Ale w następnym cyklu już zaszłam :) Tak czy siak wg mnie musi być ogromne stężenie progesteronu i/lub prolaktyny żeby objawy ze strony piersi były tak silne jak u mnie np. wtedy były. Ja brałam duphaston, może dodatkowo miałam swój progesteron wysoki i tak to się kończyło takimi objawami :D Miesiąc przed tym badałam i w 24 dc progesteron miałam prawie 20 + brałam duphaston, więc dużo tego było w organizmie 😂

A nie powinny wychodzić z blada kreską? Ten dzisiejszy test na 100% felerny bo kreska testowa w dziwnym miejscu
A jakiej czułości te testy ? Ja mam 20 i one wychodzą niby 12h przed owu mi działają super. Stopniowo ciemnieja i jak widzę że już się zbliża robię 3 razy dziennie A w tym cyklu po przytulankach zaczął mnie kluc jajnik, mówię czyżby jednak to To, wstałam o 1 w nocy zrobić test a tu pozytyw 😂 caly kolejny dzien czylam ten jajnik. A niby cykl bezowulacyjny miał być hmmm...

Mimo ciąży nadal mogą być typowe objawy jak na @ :) Ja miałam normalnie PMS tylko ciut delikatniejszy + bardzo subtelne nieliczne prawie niezauważalne inne objawy :)
U mnie to pewnie nie wyczuje nic, no chyba że jak będę pewna że jestem w ciąży to porównam jak mi się objawy pokazywały, od kilku cykli brzuch mnie boli już przed @ ale teraz już tydzień wcześniej, zawsze najwcześniej 3 dni przed i piersi też tak bolały, teraz już mnie bolą a sutkow lepiej nie dotykać w poprzednim cyklu dopiero dzień przed okresem mnie bolały, no i napływ energii mam, ale może to poprostu lepsze powietrze przy tych deszczach🙂. Ale ciągle myślę, że tej owulacji mogłam wogole nie mieć.

reklama
A jakiej czułości te testy ? Ja mam 20 i one wychodzą niby 12h przed owu mi działają super. Stopniowo ciemnieja i jak widzę że już się zbliża robię 3 razy dziennie A w tym cyklu po przytulankach zaczął mnie kluc jajnik, mówię czyżby jednak to To, wstałam o 1 w nocy zrobić test a tu pozytyw [emoji23] caly kolejny dzien czylam ten jajnik. A niby cykl bezowulacyjny miał być hmmm...
O czułości 10 są.

Do góry