reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Hmm ja to dopiero 9 dpo miałam jakby lekką głowę i jak chodziłam to jakby nie było grawitacji i czułam, że latam 😂 Potem czytałam, że tak się zdarza po zagnieżdżeniu. Potem dopiero 12 dpo wieczorem silne naprzemienne bóle jajników i skurcze macicy ustępujące (a nie ciągłe jak przy @), przestały mnie boleć piersi jak zawsze na tydzień przed terminem @ (wtedy to było 6 dni przed). 13 dpo kłucie w brodawce i chwilowe obrzydzenie zapachem kawy w pracy (dosłownie chwila), a wieczorem już dwie kreski. 14 dpo beta prawie 400, 16 dpo beta prawie 900 :) Cały czas promieniałam jak w czasie owu, dopiero w 6 tc wysypało mnie trądzikiem i włosy zaczęły się przetłuszczać, po 9 tc zaczęło się to wszystko regulować :) Na początku to co bardzo pamiętam to częstsze siusianie i wilczy głód dopadający niewiadomo kiedy i prawie że zabójczy 😂 Musiałam mieć w szafce w pracy uszykowane jedzenie na takie sytuacje. Także te moje objawy takie mega niespecyficzne 😂
Haha to mi dałaś teraz do myślenia, rano mi kawka nie weszła, a później zjadłam dwie kostki czekolady i uznałam że mam smaka na coś słonego🤦‍♀️😂Wiadomo, że chciałabym żeby te objawy się spełniły, ale w tamtym cyklu też miałam dziwne nigdy nie wystepujace🤷‍♀️ mój organizm chyba robi to co bym chciała czuć

reklama
Haha to mi dałaś teraz do myślenia, rano mi kawka nie weszła, a później zjadłam dwie kostki czekolady i uznałam że mam smaka na coś słonego🤦‍♀️😂Wiadomo, że chciałabym żeby te objawy się spełniły, ale w tamtym cyklu też miałam dziwne nigdy nie wystepujace🤷‍♀️ mój organizm chyba robi to co bym chciała czuć
Ja objadałam się colesławem, teraz sobie przypomniałam 😂 Nawet do filmu 😂 Ale wtedy jeszcze nic nie podejrzewałam :D

To tym bardziej jest Ci ciężko. Myślę, że to dobry pomysł żeby ich troszkę pospieszyć z betą. Co do kolejnych kroków to kompletnie się na tym nie znam, ale wiem jedno - siedzenie w szpitalu i wieczne czekanie jest bardzo ciężkie... trzymam mocno kciuki żeby jednak się udało Mrufeczko, już dość złych informacji.
Dziękuję Ci Kochana bardzo ❤️

Dzieczyny które miały sono hsg opowiedzcie jak to wyglądało. Miałyście robiona czystość pochwy przed zabiegiem? Czy wcześniej? Zostawili was potem w szpitalu na kilka godzin czy dom
Od razu?

Dzieczyny które miały sono hsg opowiedzcie jak to wyglądało. Miałyście robiona czystość pochwy przed zabiegiem? Czy wcześniej? Zostawili was potem w szpitalu na kilka godzin czy dom
Od razu?
Ja miałam sono hsg u ginekologa nie w szpitalu . Chyba tydzień przed robiłam czystość pochwy 2 dni przed crp i wskazana wstrzemięźliwość do badania bądź zrobienie przed owulacja .
Mnie osobiście nic nie bolalo nawetnie poczułam że już po . Odrazu się ubralam założyłam podpaske bo przez jakiś czas ten płyn się wydostaje ,dostałam opis zapłaciłam i wyszłam

Od razu?
Jeśli się robi hsg tradycyjne z tym kontrastem to chyba zostawiają na jedna dobe albo kilka godzin Ale nie jestem pewna może ktoś inny się wypowie .Ja robiłam sono hsg to jest pod usg i odraz poszlam do domu

reklama
Do góry