reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Hmm ja to dopiero 9 dpo miałam jakby lekką głowę i jak chodziłam to jakby nie było grawitacji i czułam, że latam 😂 Potem czytałam, że tak się zdarza po zagnieżdżeniu. Potem dopiero 12 dpo wieczorem silne naprzemienne bóle jajników i skurcze macicy ustępujące (a nie ciągłe jak przy @), przestały mnie boleć piersi jak zawsze na tydzień przed terminem @ (wtedy to było 6 dni przed). 13 dpo kłucie w brodawce i chwilowe obrzydzenie zapachem kawy w pracy (dosłownie chwila), a wieczorem już dwie kreski. 14 dpo beta prawie 400, 16 dpo beta prawie 900 :) Cały czas promieniałam jak w czasie owu, dopiero w 6 tc wysypało mnie trądzikiem i włosy zaczęły się przetłuszczać, po 9 tc zaczęło się to wszystko regulować :) Na początku to co bardzo pamiętam to częstsze siusianie i wilczy głód dopadający niewiadomo kiedy i prawie że zabójczy 😂 Musiałam mieć w szafce w pracy uszykowane jedzenie na takie sytuacje. Także te moje objawy takie mega niespecyficzne 😂
Haha to mi dałaś teraz do myślenia, rano mi kawka nie weszła, a później zjadłam dwie kostki czekolady i uznałam że mam smaka na coś słonego🤦‍♀️😂Wiadomo, że chciałabym żeby te objawy się spełniły, ale w tamtym cyklu też miałam dziwne nigdy nie wystepujace🤷‍♀️ mój organizm chyba robi to co bym chciała czuć

reklama
Haha to mi dałaś teraz do myślenia, rano mi kawka nie weszła, a później zjadłam dwie kostki czekolady i uznałam że mam smaka na coś słonego🤦‍♀️😂Wiadomo, że chciałabym żeby te objawy się spełniły, ale w tamtym cyklu też miałam dziwne nigdy nie wystepujace🤷‍♀️ mój organizm chyba robi to co bym chciała czuć
Ja objadałam się colesławem, teraz sobie przypomniałam 😂 Nawet do filmu 😂 Ale wtedy jeszcze nic nie podejrzewałam :D

To tym bardziej jest Ci ciężko. Myślę, że to dobry pomysł żeby ich troszkę pospieszyć z betą. Co do kolejnych kroków to kompletnie się na tym nie znam, ale wiem jedno - siedzenie w szpitalu i wieczne czekanie jest bardzo ciężkie... trzymam mocno kciuki żeby jednak się udało Mrufeczko, już dość złych informacji.
Dziękuję Ci Kochana bardzo ❤️

Dzieczyny które miały sono hsg opowiedzcie jak to wyglądało. Miałyście robiona czystość pochwy przed zabiegiem? Czy wcześniej? Zostawili was potem w szpitalu na kilka godzin czy dom
Od razu?

Dzieczyny które miały sono hsg opowiedzcie jak to wyglądało. Miałyście robiona czystość pochwy przed zabiegiem? Czy wcześniej? Zostawili was potem w szpitalu na kilka godzin czy dom
Od razu?
Ja miałam sono hsg u ginekologa nie w szpitalu . Chyba tydzień przed robiłam czystość pochwy 2 dni przed crp i wskazana wstrzemięźliwość do badania bądź zrobienie przed owulacja .
Mnie osobiście nic nie bolalo nawetnie poczułam że już po . Odrazu się ubralam założyłam podpaske bo przez jakiś czas ten płyn się wydostaje ,dostałam opis zapłaciłam i wyszłam

Od razu?
Jeśli się robi hsg tradycyjne z tym kontrastem to chyba zostawiają na jedna dobe albo kilka godzin Ale nie jestem pewna może ktoś inny się wypowie .Ja robiłam sono hsg to jest pod usg i odraz poszlam do domu

reklama
Do góry