reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Kochane jak należy brać duphaston? Zapisane mam 2x1 czyli rano i wieczorem? Rano i popołudniu? Po posiłku czy obojętnie? Lekarz nic nie mówił a ja głupia nie zapytałam 🤦🏻‍♀️
@KiedyPytam Ty chyba bierzesz w 2 fazie? 😘
Dupek ma okres.poltrwania 8 h, po 8 godzinach działa w 1/2. Dlatego ja brałam 3x1. Ale jak bierzesz 2x1 no to lepiej się równo trzymać odstępu.

Dzięki pocieszylas mnie:)
Jeszcze tydzien mam nadzieje ze sie to nie utrzyma bo czuje sie coraz gorzej jakby @ juz miala sie za chwile pojawic.
Nie moge sie wyspac. Nawet przez sen czuje plecy . Prawie 10h snu a ja sie czuje jakbym zarwala nocke:( plus wygladam strasznie oczy napuchniete 😂 narzekam jak stara baba 🙄😂
Musisz mieć bardzo wysoki progesteron w tym cyklu, a w każdym razie ja tak sobie to tłumaczyłam czemu tak się czułam, bo to on właśnie daje takie objawy. Mi niestety wtedy się nie udało. Nie robiłam co prawda testu, a @ przyszła dwa dni przed terminem, co się nigdy nie zdarzało, ale miałam półpaśca i wydaje mi się, że mogło być coś na rzeczy, ale organizm był za słaby przez wirusa i może usunął ciążę. Ale w następnym cyklu już zaszłam :) Tak czy siak wg mnie musi być ogromne stężenie progesteronu i/lub prolaktyny żeby objawy ze strony piersi były tak silne jak u mnie np. wtedy były. Ja brałam duphaston, może dodatkowo miałam swój progesteron wysoki i tak to się kończyło takimi objawami :D Miesiąc przed tym badałam i w 24 dc progesteron miałam prawie 20 + brałam duphaston, więc dużo tego było w organizmie 😂

A nie powinny wychodzić z blada kreską? Ten dzisiejszy test na 100% felerny bo kreska testowa w dziwnym miejscu
A jakiej czułości te testy ? Ja mam 20 i one wychodzą niby 12h przed owu mi działają super. Stopniowo ciemnieja i jak widzę że już się zbliża robię 3 razy dziennie A w tym cyklu po przytulankach zaczął mnie kluc jajnik, mówię czyżby jednak to To, wstałam o 1 w nocy zrobić test a tu pozytyw 😂 caly kolejny dzien czylam ten jajnik. A niby cykl bezowulacyjny miał być hmmm...

Mimo ciąży nadal mogą być typowe objawy jak na @ :) Ja miałam normalnie PMS tylko ciut delikatniejszy + bardzo subtelne nieliczne prawie niezauważalne inne objawy :)
U mnie to pewnie nie wyczuje nic, no chyba że jak będę pewna że jestem w ciąży to porównam jak mi się objawy pokazywały, od kilku cykli brzuch mnie boli już przed @ ale teraz już tydzień wcześniej, zawsze najwcześniej 3 dni przed i piersi też tak bolały, teraz już mnie bolą a sutkow lepiej nie dotykać w poprzednim cyklu dopiero dzień przed okresem mnie bolały, no i napływ energii mam, ale może to poprostu lepsze powietrze przy tych deszczach🙂. Ale ciągle myślę, że tej owulacji mogłam wogole nie mieć.

reklama
A jakiej czułości te testy ? Ja mam 20 i one wychodzą niby 12h przed owu mi działają super. Stopniowo ciemnieja i jak widzę że już się zbliża robię 3 razy dziennie A w tym cyklu po przytulankach zaczął mnie kluc jajnik, mówię czyżby jednak to To, wstałam o 1 w nocy zrobić test a tu pozytyw [emoji23] caly kolejny dzien czylam ten jajnik. A niby cykl bezowulacyjny miał być hmmm...
O czułości 10 są.

Do góry