reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Dziękuję wszystkim za odpowiedź.

Co do odczuwania owulacji... różnie bywa. Czasem miewam ból, czasem nic nie czuję, a od kiedy robię monitorimg to zawsze mam...[emoji33]
Ja przed poronieniem czułam owu, ale to był efekt brania Mio inozytolu. Teraz nie czuje nic, pomimo że dalej go biorę.

No i zrobiłam jeszcze jeden owulacyjny właśnie teraz i kontrolna jest jaśniejsza od testowej... do owulacji zatem dojdzie gdzieś w przeciągu 12-24h, wczoraj działaliśmy i chyba przełożę działania na jutro na drzemce synka w dzień ;) ależ spontaniczność ale trzeba korzystać bo teraz mamy oboje wolne i możemy tak zrobić, za tydzien wracam do pracy wiec następny cykl będzie znowu ciężki do ogarnięcia ;) ktoś ma akurat owu tak ja? ;)
Ja!! 😉 I też zostawiam seksy na jutro. Bo były wczoraj.

Jak dla mnie pozytyw
Pozytyw jak nic!
Moim zdaniem pozytyw
Dzięki dziewczyny 😁

Jak wygląda monitoring? Chodzisz codziennie na usg? Mam wrażenie że to mega kłopotliwe..
Ja chodzę na monitoring w dniach okołoowulacyjnych. Czyli idę koło 13dc (Ja mam długie cykle), potem w dzień, który mi przeliczy, czyli koło 3-5dni (moja owulacja przypada właśnie 18-20dc), potem tydzień po, żeby potwierdzić że pęcherzyk pękł.
W tym cyklu byłam 9dc, potem 16dc i teraz po owulacji idę.
Także, nie jest tak źle;) dzięki monitoringom poznałam swój organizm. Warto zrobić kilka takich monitoringów.

reklama
Ja chodzę na monitoring w dniach okołoowulacyjnych. Czyli idę koło 13dc (Ja mam długie cykle), potem w dzień, który mi przeliczy, czyli koło 3-5dni (moja owulacja przypada właśnie 18-20dc), potem tydzień po, żeby potwierdzić że pęcherzyk pękł.
W tym cyklu byłam 9dc, potem 16dc i teraz po owulacji idę.
Także, nie jest tak źle;) dzięki monitoringom poznałam swój organizm. Warto zrobić kilka takich monitoringów.
Tak, monitoring pomaga zrozumeic organizm, czesto mialam tak ze myslalałam o owulacja bedzie a na monitoringu wychodzilo ze za 5 dni dopiero...

Do góry