Ja jestem już 9 miesiecy na duphastonie i z przerwami na CLO i nadal cały czas tylko się staramy ale może w tym cyklu się uda monitoring mam 12 dc czyli czekam do piątku i zobaczymyHej dziewczyny do mnie dzis przyszła @ i troche się zalamalam, bo mialam nadzieje ze po progestonie w koncu coś zaskoczy. Czy ktorejs z Was progesteron(duphaston,luteina) pomógł zajść w ciążę?w tym cyklu mam mieć pierwszy raz monitoring ale nie wiem czy on bedzie miarodajny bo mam przyjść w 13dc A progeston mam brać od 10-23dc...
reklama
A ja naiwnie myślę że przy pierwszym stymulowanym cyklu zajdę w ciążę i boję się bliźniaków [emoji28]
eMeczk@
Fanka BB :)
Mój mąż też miał obniżone, i wyobraź sobie że 2tygodnie po odebraniu wyników seminogramu zaszłam w ciążę, aż nie mogłam w to uwierzyć... wszystko się może zdarzyćNajczęściej 30-31 dniowe. W marcu owulacje mam mieć 14-stego.. 11 marca jestem umówiona na monitoring...zobaczymy chociaż ja już nie liczę na to że zajdę naturalnie. Moj ma obniżone parametry
Ostatnia edycja:
Mikstura
Ja w zaistniałej sytuacji chciałabym bliźniaki, miałabym trójeczkę i spełnienie marzeń [emoji16]
A ja naiwnie myślę że przy pierwszym stymulowanym cyklu zajdę w ciążę i boję się bliźniaków [emoji28]
Kurczę to nie pocieszylas..ale trzeba być dobrej myśli i wierzyć że w koncu się uda a jak bierzesz duphaston od którego dnia?ja narazie nie dostalam CLO bo mam za wysokie cisnienie, ale czas mnie goni bo w tym roku 36lat. To trzymam kciuki żeby się udalo i daj znać jak po monitoringuJa jestem już 9 miesiecy na duphastonie i z przerwami na CLO i nadal cały czas tylko się staramy ale może w tym cyklu się uda monitoring mam 12 dc czyli czekam do piątku i zobaczymy
Beti1505
Zaangażowana w BB
Ja wiem, że wszystko może się zdarzyć..ale mam wrażenie ze to są pojedyncze przypadki ciąż naturalnych...i że takie cuda się zdarzają wszystkim wokół tylko nie mi ahhh...dzisiaj mam mega negatywne nastawienia przez ten 1dc.. dobrze że to chwilowe nastawienieMój mąż też miał obniżone, i wyobraź sobie że 2tygodnie po odebraniu wyników seminogramu zaszłam w ciążę, aż nie mogłam w to uwierzyć... wszystko się może zdarzyć
Mokosza
Hej Dziewczyny, czy podczas starań ćwiczycie i jesteście aktywne fizycznie?
Trochę, ale wychodzi mniej niż zwykle. Biegam raz w tygodniu i czasem siatkówka.
Mokosza
W końcu każdej z nas się uda i stanie się szczęśliwą mamą. Mi czas dłuży się strasznie, jak nigdy. Jestem dopiero 5 dni po owulacji a już chciała bym zrobić test, a niestety trzeba cierpliwie czekać do 10 marca. Na razie nie widzę u siebie żadnych zmian, ale może być jeszcze zbyt wcześnie. Mam 30 lat i to nasze pierwsze starania o pierwsze dziecko. W głowie siedzi mi myśl, że nic z tego nie wyszło. Po prostu nie chce się za bardzo nastawiać.
A wy w jakim wieku jesteście kobitki?
Ja żałuję bardzo że czekaliśmy z tym tak długo. Ciągle było coś, a to praca, a to remont, a to cytomegalia, problemy z tarczyca i tak w kółko.
To masz jeszcze czas, ja mam 37 lat, ale staramy się o drugie.
Mam podobnie, 19 dc i już nie mogę się doczekać testowania .
Pewnie że trzeba być dobrej myśli i każdy organizm jest inny.Duphaston biorę od 18 dc przez 10 dni po jednej tabletce ale był czas że brałam 2x1 ja w tym roku 35 latKurczę to nie pocieszylas..ale trzeba być dobrej myśli i wierzyć że w koncu się uda a jak bierzesz duphaston od którego dnia?ja narazie nie dostalam CLO bo mam za wysokie cisnienie, ale czas mnie goni bo w tym roku 36lat. To trzymam kciuki żeby się udalo i daj znać jak po monitoringu
reklama
Mokosza
Ja 19 .Ma ktoś 17 dzień cyklu ?