reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Ja mam jeszcze trochę czasu bp moja umów jest do listopada więc mam nadzieję że do tego czasu zajde [emoji4]
Umowa musi obejmować skończony 12 tydzien ciąży. Tj jest umowa kończy się 3 kwietnia to 12 tc musi się skończyć 3 kwietnia najpozniej.

W innej sytuacji to dobra wola pracodawcy.

reklama
Umowa musi obejmować skończony 12 tydzien ciąży. Tj jest umowa kończy się 3 kwietnia to 12 tc musi się skończyć 3 kwietnia najpozniej.

W innej sytuacji to dobra wola pracodawcy.

Właśnie tak mi się wydawało :( No to u mnie to będzie "wola" pracodawcy :O

A co jak ktoś siedzi na L4? W trakcie mu przedłużają umowe (bo zwolnić chyba nie mogą-umowe miałam na okres 2lat) i potem idę na L4 na ciąże to mogłby to tak przejść? :D

Nie, rejestratorką medyczną. To na mnie w 1 kolejności plują i smarczą xD. Wiesz fajnie jest póki jest, ale pod koniec zeszłego roku borykaliśmy się w pracy z odrą. Może gdyby nie szczepienie to byłabym w stanie takim jak moi koledzy... Miesiąc się kurowali przez 1 dziecko... które mialo rodziców antyszczepionkowych (bez urazy dla nikogo)
Już myślałam, że przybijemy piątki :) to rzeczywiście jesteś w pierwszej linii.

Mi się wydaje ze jest taka że jesteś na L4 kończy się umowa i wszystko Ale jest coś takiego że możesz dalej chorować i wtedy zwolnienia dostarcza się do ZUSu.

A co jak ktoś siedzi na L4? W trakcie mu przedłużają umowe (bo zwolnić chyba nie mogą-umowe miałam na okres 2lat) i potem idę na L4 na ciąże to mogłby to tak przejść? :D

Widzę, że nie ma dobrego rozwiązania ani nic by obejść to nasze głupie prawo!

Dzięki za wszystkie informacje.

Jutro beta. Podpytam panią pigułe na kolanach czy nie będzie wyniku jutro 😅 😅 Chłop ostro czeka do końca miesiąca - może i dobrze, żę tak myśli, nie będzie się niepotrzebnie dodatkowo wkurzał :D

Po miesiącu l4 pracodawca i tak za Ciebie nie płaci tylko Zus. Warto pogadać wowczas z pracodawcą ... wiem jedno to są newralgiczne sprawy i wiele zależy od szefa oraz jego/jej nastawienia🙏😇 wielu różnie interpretuje przepisy

Po miesiącu l4 pracodawca i tak za Ciebie nie płaci tylko Zus. Warto pogadać wowczas z pracodawcą ... wiem jedno to są newralgiczne sprawy i wiele zależy od szefa oraz jego/jej nastawienia🙏😇 wielu różnie interpretuje przepisy
Edit: powrót choćby na jeden dzień po tym okresie wraz z orzeczeniem lekarskim skuktuje tym iż pracodawca płaci za Ciebie Zus i inne składki. Wtedy ciężko negocjować😬

reklama
Do góry