reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
U mnie jakoś euforia minęła. WGL mam wstręt do jedzenia. Nie mogłam dzisiaj nic jeść. Teraz próbuje się zmusić bo aż mam zawroty głowy chyba z głodu. [emoji58] czuje się do dupy...
To pewnie z głodu a może nawet z wcześniejszych emocji [emoji848] życzę żeby zle samopoczucie szybko przeszło!

pracodawca widzi kod choroby i numer statystyczny choroby. kod B czyli zwolnienie jest zwiazane z ciaza moze byc wpisany bez karty ciazy przez lekarza rodzinnego. pracodawca musi zobaczyc kod choroby bo na jego podstawie wie czy choroba jest platna w 80%, 100% w przypadku ciazy czy 70% jesli byl to pobyt w szpitalu.

To co widzi pracodawca to nie to samo co jednostka chorobowa (ICD-10) i lekarz rodzinny bez karty ciąży nie powinien wystawić zwolnienia na 100%.
Na prośbę kobiety (nawet z karta ciąży) lekarz nie wpisze kodu B - nie jest to obligatoryjne. Tym samym pracodawca nie dowie się o ciąży. Wtedy wynagrodzenie wyniesie 80% (a po przyniesieniu kolejnego zwolnienia z kodem B już 100%)

I u mnie entuzjazm opadl jakos.... małż probuje mnie ustawic na ziemi przypominajac test na ktorym tylko ja cos widzialam i nikt więcej. Ale teraz przeciez i ja i wy i on cos widzielismy... a najgorzej ze styczeń kruchy z kasa.... tak to bym pewnie pojechala do calodobowej po zapasy... ajjj... humor mi sie spier**lił.... i najchetniej to bym przespala do terminu @ i zrobila ponownie test [emoji24] ten to wie jak dobic....

Ostatnia edycja:
Ja się tak wpatrywałam ten test ze chyba w oczach sobie wypaliłam nieistniejącą kreskę [emoji6] niech ten okres już przychodzi bo naprawdę będę Wam posty gołębiem z wariatkowa musiała przesyłać.

Brzuch boli okresowo, promieniuje na plecy aż. Czuje się jak wtedy kiedy poród się zaczął [emoji6].

Moze juz ten etap przeskoczylas ;)
Ja się tak wpatrywałam ten test ze chyba w oczach sobie wypaliłam nieistniejącą kreskę [emoji6] niech ten okres już przychodzi bo naprawdę będę Wam posty gołębiem z wariatkowa musiała przesyłać.

Brzuch boli okresowo, promieniuje na plecy aż. Czuje się jak wtedy kiedy poród się zaczął [emoji6].

No ja mam podobnie. Mnie też boli brzuch i plecy... [emoji4]

reklama
Kiedy Ty masz termin? Tak jak ja? 29?
I u mnie entuzjazm opadl jakos.... małż probuje mnie ustawic na ziemi przypominajac test na ktorym tylko ja cos widzialam i nikt więcej. Ale teraz przeciez i ja i wy i on cos widzielismy... a najgorzej ze styczeń kruchy z kasa.... tak to bym pewnie pojechala do calodobowej po zapasy... ajjj... humor mi sie spier**lił.... i najchetniej to bym przespala do terminu @ i zrobila ponownie test [emoji24] ten to wie jak dobic....

Do góry