reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Dziękuję Kochana! [emoji173] Boję się właśnie bo to bardzo młodą ciąża. Nie wiem właśnie kiedy się umówić, nie wiem nawet który to tydzień. Niby na wyniku jest że 3-4 w tym przedziale. No i jutro na 10h do pracy i dźwignia pewnie znów mnie czeka... nie wiem jak to rozwiązać bo nikomu na razie nic Chce nic mówić dopóki nie zobaczę serduszka... Ale czy wytzyamam w pracy do 6 tyg, nie wiem.
Zawsze możesz iść na zwykle zwolnienie na chwilę, wtedy nie musisz nikomu mówić o ciąży a nie będziesz musiała dźwigać. Moja koleżanka przez bardzo stresująca pracę tak zrobiła, bo bała się, że jak w pracy się rozejdzie że jest w ciąży a znowu poroni to będą na nią patrzeć z politowaniem..

reklama
Teraz właśnie nie wiem jak powtórzyć mogę to zrobić we wtorek rano. Ale dziś było robione po południu więc nie minie 48 h [emoji57]
zrob sobie bete w srode rano :) to nie musi byc dokladnie 48 godzin. przy 10000 juz widac serduszko i kropeczke to najlepiej kontrolowac co jakis czas i jak tylko bedziesz blisko to do ginekologa na podziwianie fasoleczki malenkiej ❤
i dokladnie jak mowi taysiya, wez zwolnienie od rodzinnego, jesli w pracy duzo dzwigasz... pamietaj, ze teraz to Twoje zdrowko i malenstwa sa najwazniejsze

Nie uciekne , nie uciekne. Czekam za Wami aż pójdziecie razem że mną! Liczę na Was laski!!! [emoji7][emoji173]
@Verona26 tylko nie uciekaj od nasz szybko! ;) I błaaaagam Cię zrób porządek z październikiem 2020 i dodaj wątek, bo ten co jest jakoś go nie widać i się nie mogę na listę zapisać, nic dziwnego, że II kresek nie zobaczyłam ;)

Byłam u Pabiana. Miałam wrażenie że jestem u psychologa nie ginekologa.
Nie uznał żadnych badań robionych poza jego klinika i zlecił kolejny raz te same badania tylko u niego. Bo niby badanie nasienia robią inaczej (sprawdziłam ta sama metoda - poza tym mas jest po usunieciu jednego jądra z powodu nowotworu i wyniki ma naprawdę w porządku jak na działające tylko jedno jądro.) Nie jest bez płodny bo po operacji byłam dwa razy w ciąży ale poronilam. Jedna to przypadek - zasniad. Druga najprawdopodobniej z powodu zatoru w żyłach. Mam zalecenia na heparynę. Skierowal mnie na wizytę do swojego kolegi zapomniałam nazwisko aby zrobił mi badania prywatnie. Chcieli mi zrobić histeroskopie co dwóch kolejnych lekarzy odradzilo ponieważ w moim wypadku może mieć więcej szkód bo zachodzie w ciążę. A raczej zachodziłam. Ale teraz nie zachodzie raczej z powodu głowy zbyt chce i mimo wszystko lekka depresja z powodu strat dalej jest.
Więc nie polecam Pabiana.
I wizyty bardzo drogie.
Ja w sumie polecam Tomasza Piskorza, przepisuje po stratach "żelazny zestaw", nastawia też pozytywnie, pocieszając, że nie jestem jedyna na świecie z poronieniami nawykowymi.. Ale nie jest to lekarz który będzie głaskał po głowie ;) ja mimo chwilowej zmiany wróciłam do doktora..

reklama
Ogólnie mam pracę siedzącą. Pracuje na poczcie. Ale paczki muszę dźwigać i tego się boję [emoji58][emoji52]
zrob sobie bete w srode rano :) to nie musi byc dokladnie 48 godzin. przy 10000 juz widac serduszko i kropeczke to najlepiej kontrolowac co jakis czas i jak tylko bedziesz blisko to do ginekologa na podziwianie fasoleczki malenkiej [emoji173]
i dokladnie jak mowi taysiya, wez zwolnienie od rodzinnego, jesli w pracy duzo dzwigasz... pamietaj, ze teraz to Twoje zdrowko i malenstwa sa najwazniejsze

Do góry