reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

helloł, u mnie po staremu. Owu niby zakończona a jajnik prawy dalej pobolewa. W przyszły weekend powinnam dostać okres, także na nic się nie nastawiam w tym miesiącu, bo boboseksów za dużo nie było.

O co chodzi z tym wiesiołkiem? herbatke trzeba pić na płodność czy to sąjakieś tabletki? Sprawdza się to w ogóle?
wiesiolek wplywa na nasza plodnosc, na sluz... pomaga plemniczkom przedostac sie do jajeczka. wiele zrodel twierdzi, ze skuteczny. wplywa pozytywnie nie tylko na plodnosc wiec raczej nie zaszkodzi a nawet wspomoze :D . jest w formie kapsulek, ale sam olej tez da rade raczej kupic. trzeba tylko pamietac ze jesli staramy sie o dzidziusia to bierzemy go od pierwszego dnia cyklu do ouwlacji i pozniej przerwa.

reklama
Witam Was Dziewczyny :-) Gratuluje oczywiscie nowych podwojnych kreseczek :-)
Sporadycznoe sie odzywam bo zazwyczaj wieje u mnie nuda ;-) testow owu nie robie i nie mierze temp. Ale cos z moim organizmem sie chyba zaczyna dziac.. od roku biore Duphaston na wyregulowanie cykli . Ale od jakis 3 miesiecy on mnie zawodzi.. cykle mialam zazwyczaj 31.. Ostatnio 29..A dzis 22 dzien cyklu a tu okres. Tylko taki niemrawy i tak jak przy @ bol jajnikow i czasem dolu kregoslupa. Wczoraj robilam test , oczywiscie negatyw..bo mialam ostatnio po przytulankach krew i chcialam sie upewnic ze to nie ciaza a dzis jakies krwawienie.. i teraz nie wiem czy brac dalej dupka bo dopiero dzis moj 5 dzien z Duphastonem.. Wiem.. najlepiej by było jakbym skomentowała sie z lekarzem ale ostatnio jak mojej doktorce o tym mowilam to to wogole zignorowala i mowila ze nic zlego w tym nie widzi..
ja skonsultowalabym to z jakims lekarzem. bez wzgledu na powod, przy plamieniach lepiej zasiegnac opinii specjalisty niz samemu sie diagnozowac. po przytulankach tez mialam plamienie, zrobili mi usg i okazalo sie, ze uaktywnil sie polip na szyjce macicy, ktory byl podrazniany podczas stosunku. mogl skutecznie mi utrudniac zajscie w ciaze. umowilam sie na zabieg i w 5 minut wycieli drania :D

Nie dosc ze was sie nasluchalam z tymi bolami to teraz mnie wszystko boli :D ale to ze smiechu :D

Kierowcy od meza zepsul sie samochod w trasie- nic nowego co dotknie to zepsuje, to teraz sie okazalo ze siedzi bez telefonu zatrzasniety na pace bo mu wiatr zamknal drzwi :D

Moje jajniki, macice i wszelkie inne 😂

A u mnie pojawia się powoli @ - okresowo się dalej nie czuje ale była smużka krwi no i jestem 3 dni po terminie.
Czyli 1 dc i w końcu będzie wiadomo co i kiedy :p

Współczuję [emoji53] Mój mąż na badanie nasienia poszedł, zajęło mu to tylko 9 miesięcy... Ale już do androloga nie chce [emoji1745] Jestem zła, ale staram się nie nakręcać tylko z nim rozmawiać, że chyba po coś jest taka specjalizacja.. Ktoś korzysta z usług takich specjalistów. My mamy córkę 3,5 roku, u mnie wszystko ok, więc wygląda na to, że wina leży po stronie męża. A też myślałam, że skoro mamy jedno dziecko no to u niego na pewno wszystko ok i on też tak myślał[emoji6]
Dziewczyny, podczytuje was regularnie, na razie się nie odzywam bo u mnie dopiero 5dpo, wiec czekam na bardziej ekscytujący czas:)

mam trochę inny problem jak zwykle z facetem[emoji849] dzisiaj poszliśmy z mężem na badanie nasienia, oczywiście cała drogę wielce obrażony, po badaniu strzelił mega focha ze chce mu udowodnić ze jego córka nie jest jego dzieckiem( z poprzedniego związku), ze okaże się ze jest bezpłodny i nasze małżeństwo się rozpadnie, ze go upokorzyłam itp[emoji849] miała któraś z was tez takie jazdy? Jak mu racjonalnie wytłumaczyć ze chodzi o to żeby nam się udało?

ja skonsultowalabym to z jakims lekarzem. bez wzgledu na powod, przy plamieniach lepiej zasiegnac opinii specjalisty niz samemu sie diagnozowac. po przytulankach tez mialam plamienie, zrobili mi usg i okazalo sie, ze uaktywnil sie polip na szyjce macicy, ktory byl podrazniany podczas stosunku. mogl skutecznie mi utrudniac zajscie w ciaze. umowilam sie na zabieg i w 5 minut wycieli drania :D

Dziekuje za rade. Zapisalam sie na ten poniedzialek. I do innego lekarza niz tej co do tej pory chodze. Moze cos wiecej mi powie bo ten doktor zawsze dokladne badania wykonuje ..

A nie wiecie czy badanie Amh jest wykonywane na kase chorych?? Czy musze za nie placic??

Współczuję [emoji53] Mój mąż na badanie nasienia poszedł, zajęło mu to tylko 9 miesięcy... Ale już do androloga nie chce [emoji1745] Jestem zła, ale staram się nie nakręcać tylko z nim rozmawiać, że chyba po coś jest taka specjalizacja.. Ktoś korzysta z usług takich specjalistów. My mamy córkę 3,5 roku, u mnie wszystko ok, więc wygląda na to, że wina leży po stronie męża. A też myślałam, że skoro mamy jedno dziecko no to u niego na pewno wszystko ok i on też tak myślał[emoji6]

Nas lekarka tez kieruje na badanie nasienia... Tylko jak na zlosc zawsze inne wydatki wyskakuja... A mojemu to na reke.. a bez tego i bez Amh lekarka noe wie co robic dalej..

reklama
Oj obawiam się ze jak wyjdzie nie tak to do androloga tak łatwo go nie zaciągnę...
co jest z tymi facetami? Dlaczego to dla nich takie straszne ?

Do góry