reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Powiedzcie proszę czy te badania wszystkie zdecydowalyscie robić sobie same? Staram się od 6 cykli, większość opinii mówi, że jakby problem z poczęciem zaczyna się dopiero po roku starań. I dopiero wtedy lekarze ewentualnie mogą coś tam zlecić. A jak to wygląda w rzeczywistości? Nie chce czekać jeszcze pół roku 😑
Ja poszlam po 5 nieudanych cyklach i od razu zaczelismy monitoring, bez zbednego jeszcze czekac itp. Moj gin wzial nas w obroty i zaczelismy od monitoringu i niestety od tego czasu moj organizm zwariowal, a to cykle bezowulacyjne, a to nie wyszlo, a to jakies chorobsko, a to goscie w plodne, a to cykl sie rozregulowal i dostalam duphaston wtedy itp i mielismy ostatnia szanse w grudniu i jakby sie nie udalo to wtedy ja i mąż na badania mielismy byc skierowani co tam jeszcze nie gra, a tu sie udalo i zobaczylam swoje dwie pierwsze w zyciu kreski i to w dodatku z blizniakami 😊
Takze nie ma na co czekac, jak wszedzie gdzie bylas wolaja roku staran to krzycz ze juz minal i tyle. Ja na szczescie trafilam na kogos, kto od razu przeszedl do dzialania, bez zbednych slow zeby jeszcze czekac, gdyby nie to to pewnie nad mialabym monitoringi i walczyla ze swoim organizmem o ciaze.

reklama
U mnie dziś 35 i test owu pozytywny 33 DC 🤷 także ja nie tracę nadziei jeszcze i męża cisnę ,zmęczony już biedak po tym cyklu [emoji48]

Oj mój również chyba [emoji23][emoji23][emoji23] oczywiście plusa na teście owu również wykorzystałam i ciagle żyje nadzieja. Już 3 raz zmienia mi się termin @ w tym cyklu. Teraz apka, po ostatnim pozytywnym teście owu pokazuje mi @ na 25.01, czyli w dzień wizyty u gina. Ohh jaka byłbym szczeliwa gdybym zamiast @ zobaczyła dwie kreski

U mnie cykle 26-28 dni. Chociaż w listopadzie 25 dc. W sobotę miałam 8 dc i taki ból z lewego jajnika,że szok, dzisiaj to samo raz w czas ale daje o sobie znać. Nie wiem czy to już owulacja. Im bardziej staram się wsłuchać w swój organizm tym bardziej świruje[emoji17]

Bo to tak już jest, ze im bardziej chcemy tym bardziej wszytsko w naszym ciele nam fiksuje i każde ukłucie „to na pewno to” [emoji23][emoji23]

I jak tam na froncie? Rozkręciło się czy może jednak ustalo?
Jest dalej brązowe plamienie, ale takie jakby pod koniec okresu, jakby organizm się oczyszczał. Nie wiem czy rozkręci się dziś czy jutro czy wcale 🤷🏼‍♀️ Może to dopiero początek. I tak krótki ten cykl, tylko 29 dni. Na razie umieram z powodu zapalenia ucha. Ból niemiłosierny. Jadę właśnie do lekarza. Mam nadzieję, że coś pomoże :( Kiepsko zaczął się ten rok :(

reklama
Do góry