reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Ja mam podobne zdanie do Ciebie. Dlatego nie biorę ani syropu na kaszel ani acardu, a do starań tylko witaminki [emoji4] i zdrowe odżywianie. Narazie jestem w trakcie diagnostyki poronień i przewinęłam się przez wielu lekarzy. Nikt nie zapisał ani jednego leku. Myślę, że trzeba trzymać rękę na pulsie i edukować się, ale lekarze wiedzą lepiej. Ja znalazłam takich, do których mam zaufanie. Myślę że dobrze trafiłam, więc leków bez potrzeby nie biorę.

Ale się nas dużo zrobiło dziewczyny [emoji4][emoji4][emoji4] wchodzę na forum i ciężko nadrobić, tyle piszecie. Rzadko się udzielam, jestem już długo na staraczkach, mam nadzieję że niedługo będę mogła w końcu was opuścić. [emoji6]

Gratuluję wszystkim dziewczynom z dwoma kreseczkami i życzę spokojnej ciąży [emoji1768]

Jeśli nie ma zadnych wskazań to pewnie nie ma co brać. Mi akueat Acard jak większości z nas tutaj przepisał lekarz, na własną rękę biorę tylko kwas foliowy i metyle.

reklama
Jeśli nie ma zadnych wskazań to pewnie nie ma co brać. Mi akueat Acard jak większości z nas tutaj przepisał lekarz, na własną rękę biorę tylko kwas foliowy i metyle.
To bardzo dobrze! Jak mi da lekarz to oczywiście też będę brała [emoji4] od hematologa będę miała wyniki dopiero za 3 tygodnie, więc zobaczymy. Może też będę musiała coś łykać...

Dziewczyny wiecie co nie chce smecic ale coraz bardziej przestaje wierzyc w to że jescze zajde w ciąże. Byłam takąoptymistka ale jakoś zaczynam sie oswajac z myslą że sie nie uda. Za dużo jest przeszkód, ryzyk itp. od wczoraj mnie to męczy ale chyba bede się nastawiala w ta strone. Teraz ta niche w bliżnie jeszce dodal lekarz wczoraj o tym poczytałam - ehhh no comments. Polip, podwiazane tetnice maciczne, ryzyko kolejnej atoni, jeden jajowód, jestem po cp, mam zrosty w brzyuchu - z czym do ludzi? Chyba czas na zaprzestanie łudzeń. Przykre ale głowa muru nie przebije. Nawet teraz niby mimo tego polipa lejarz mówił ze po tym badaniu drożności zeby sie starac bo a może akurat sieuda. I co 25.06 miałam pęrzerzyk 15 mm a do dziś test owu negatyw. No to kiedy ta owu ma byc? 30 mm pęrzerzyki mam czy jak? Chyba jednak jest mi pisane jedno dziecko. Czas docenic co sie ma i isc dalej. Wszytskie plany poszły w pizdu ale nie mam na to wpływu więc lepoiej sie chyba pogodzic niz cale zycie walczyc.
Kochanie nie załamuj się ! Ja już postanowiłam że damy sobie te pół roku i spróbujemy znowu. Musi się udać .
Tak myślę sobie A może to hcg już po prostu spada i dlatego jest tylko 90 % załóżmy 3 h wczensiej było by 100% przyrostu A potem spadło . Ono chyba zwalnia przy wyższych już wartościach tak mi sie wydaje . Ja mam tylko 2555 ... przykro mi pewnie znowu nic z tego nie będzie, wiem że tego już nie udźwigne
Mała jak u Ciebie? Powtarzalas jeszcze betę ?

Uff przebrnęłam te 80 stron 😂
Gratulacje dwóch kreseczek dziewczyny! Za testujace trzymam mocno kciuki!
@Patla9393 ale szok i mega gratulacje 😍

Ja wczoraj byłam na pobraniu krwi jutro może położna poda mi wynik ... Znów zaczęłam plamić :( chciałabym żeby to już się skończyło , jestem jakaś osłabiona mogłabym spać i spać . Jeszcze ten tydzień jestem w domu i straszy boje się powrotu do pracy :(

Kochanie nie załamuj się ! Ja już postanowiłam że damy sobie te pół roku i spróbujemy znowu. Musi się udać .

Mała jak u Ciebie? Powtarzalas jeszcze betę ?

Uff przebrnęłam te 80 stron 😂
Gratulacje dwóch kreseczek dziewczyny! Za testujace trzymam mocno kciuki!
@Patla9393 ale szok i mega gratulacje 😍

Ja wczoraj byłam na pobraniu krwi jutro może położna poda mi wynik ... Znów zaczęłam plamić :( chciałabym żeby to już się skończyło , jestem jakaś osłabiona mogłabym spać i spać . Jeszcze ten tydzień jestem w domu i straszy boje się powrotu do pracy :(

Tak powtarzalam i rosło . Ja schizuje bardzo , ale sobie postanowiłam że nie będę was tym zameczac .dzisiaj na przykład wstałam i nie czuje już bolesnych piersi i boję się że już przestała się ciąża rozwijać ;(
Wiecie co zaraz po poprzednim poronieniu zapisałam się do genetyka i miałam wczoraj wizytę i z samego wywiadu powiedział że mam aberracje chromosomow .. bez żadnego badania powiedział mi takie coś i z tym się właśnie porania ciąża na wczesnym etapie . Ale szczerze narazie nie biorę tej diagnozy pod uwagę zanim nie zobaczę tego na papierze

A takie coś
Tak powtarzalam i rosło . Ja schizuje bardzo , ale sobie postanowiłam że nie będę was tym zameczac .dzisiaj na przykład wstałam i nie czuje już bolesnych piersi i boję się że już przestała się ciąża rozwijać ;(
Wiecie co zaraz po poprzednim poronieniu zapisałam się do genetyka i miałam wczoraj wizytę i z samego wywiadu powiedział że mam aberracje chromosomow .. bez żadnego badania powiedział mi takie coś i z tym się właśnie porania ciąża na wczesnym etapie . Ale szczerze narazie nie biorę tej diagnozy pod uwagę zanim nie zobaczę tego na papierze

A takie coś to w ogóle można stwierdzić bez badań, bez kariotypow?

reklama
No pisz tu i nie schizuj . Jestem dobrej myśli!
Odnośnie tego co lekarz powiedział to jak takie coś można powiedzieć bez żadnych badań ?? Masakra

Do góry