reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

U mnie niestety nic :(
FF7DCFF0-4E78-400B-A603-893CABC30190.jpeg

reklama
Ostatnio któraś z Was pisała o acc i chyba jeszcze inna o tym, że jak zaszła brała jakieś leki na kaszel, a dzisiaj znalazłam takie coś w artykułach floZobacz załącznik 1144636

Nie powinno się zażywać lekow jeśli nie ma takiej konieczności, efektami ubocznymi tego syropu na kaszel są mdłości, wysypka zawroty głowy i bóle brzucha Pozatym ciężarne nie powinny zażywać guafenajzyny. Uważajcie prosze z lekami.

Nie powinno się zażywać lekow jeśli nie ma takiej konieczności, efektami ubocznymi tego syropu na kaszel są mdłości, wysypka zawroty głowy i bóle brzucha Pozatym ciężarne nie powinny zażywać guafenajzyny. Uważajcie prosze z lekami.
Tu raczej nie chodzi o ciążę a o okres owu, a powiem szczerze, że w pierwszej ciąży zanim się dowiedziałam byłam na ketonalu, druga ciąża też miała być nieco później po odstawieniu anty i też zbytnio nie zwracałam uwagi nawet na odżywianie, obie ciążę bez komplikacji, dzieci zdrowe, a teraz przed staraniami anty odstawiłam już 3 lata temu, dbam oto żeby jakichś świństw nie jeść, jakichś mocnych leków nie brać, chucham, dmucham i nic. Taka prawda jak dziewczyny już mówiły, nie dbasz o siebie, nie chcesz dziecka to bum, masz nawet 6 i wszystkie zdrowe, a tutaj wszystkie dbają, badają i robią co mogą i niestety w wielu przypadkach nawet nie wiedzą dlaczego tak jest😔
A na poprawę humoru to mdlosci, zawroty głowy i ból brzucha to mój skutek uboczny na zbliżającą się @😉

Tu raczej nie chodzi o ciążę a o okres owu, a powiem szczerze, że w pierwszej ciąży zanim się dowiedziałam byłam na ketonalu, druga ciąża też miała być nieco później po odstawieniu anty i też zbytnio nie zwracałam uwagi nawet na odżywianie, obie ciążę bez komplikacji, dzieci zdrowe, a teraz przed staraniami anty odstawiłam już 3 lata temu, dbam oto żeby jakichś świństw nie jeść, jakichś mocnych leków nie brać, chucham, dmucham i nic. Taka prawda jak dziewczyny już mówiły, nie dbasz o siebie, nie chcesz dziecka to bum, masz nawet 6 i wszystkie zdrowe, a tutaj wszystkie dbają, badają i robią co mogą i niestety w wielu przypadkach nawet nie wiedzą dlaczego tak jest😔
A na poprawę humoru to mdlosci, zawroty głowy i ból brzucha to mój skutek uboczny na zbliżającą się @😉

Ja tylko chciałam zwrócić uwagę na nadużywanie lekow, lek przeciwkaszlowy tez może mieć skutki uboczne i to chciałam podkreślić bo nie każdy zdaje sobie z tego sprawę 😉 wiadomo każdy robi jak uważa.
( pracuje a aptece także może to moje zboczenie zawodowe :p )

Ja tylko chciałam zwrócić uwagę na nadużywanie lekow, lek przeciwkaszlowy tez może mieć skutki uboczne i to chciałam podkreślić bo nie każdy zdaje sobie z tego sprawę [emoji6] wiadomo każdy robi jak uważa.
( pracuje a aptece także może to moje zboczenie zawodowe [emoji14] )
Ja mam podobne zdanie do Ciebie. Dlatego nie biorę ani syropu na kaszel ani acardu, a do starań tylko witaminki [emoji4] i zdrowe odżywianie. Narazie jestem w trakcie diagnostyki poronień i przewinęłam się przez wielu lekarzy. Nikt nie zapisał ani jednego leku. Myślę, że trzeba trzymać rękę na pulsie i edukować się, ale lekarze wiedzą lepiej. Ja znalazłam takich, do których mam zaufanie. Myślę że dobrze trafiłam, więc leków bez potrzeby nie biorę.

Ale się nas dużo zrobiło dziewczyny [emoji4][emoji4][emoji4] wchodzę na forum i ciężko nadrobić, tyle piszecie. Rzadko się udzielam, jestem już długo na staraczkach, mam nadzieję że niedługo będę mogła w końcu was opuścić. [emoji6]

Gratuluję wszystkim dziewczynom z dwoma kreseczkami i życzę spokojnej ciąży [emoji1768]

reklama
U mnie niestety też :( dzisiaj mam termin @ ale narazie nic się nie zapowiada.
Ja mam jeszcze nadzieje że poprzesuwał mi się cykl bo ostatni miał 24 dni. Zazwyczaj mam regularny 33-34 dni ale ostatnio coś mu się pomieszało, może to wpłynęło na przesunięcie i może jeszcze coś z tego będzie ✊🏻

Do góry