reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Powiem Ci tak, że mimo opinii można się nadziać. Ja chodziłam do super lekarza na NFZ, ale przez koronę zamknęli i szukałam, zresztą wracałam do Was z płaczem. Jeden prywatnie wymyślił mi kilka chórów, drugi niby ok, ale w 100% wykluczył owu, a jestem w 10 tyg i dodatkowo na drugim jajniku mam torbiel. W międzyczasie znalazłam na fundusz, z entuzjazmem do niego poszłam, że może da mi jakieś badania czy coś, to tylko mnie zaprosił prywatnie, bo na fundusz to nie widzi potrzeby wypisywania badań. A wszyscy super opinie. Po pozytywnym teście postanowiłam wrócić do tego, do którego chodziłam na fundusz, tyle że prywatnie i mam do niego 50 km, ale nie żałuję. 3 wizyty za mną, na każdej odpowiada na wszystkie pytania, opowiada co widzi na USG, jak w międzyczasie pojawiła się opryszczka i plamienia 5 min po napisaniu smsa oddzwanial dopytać. Naprawdę warto szukać tego Twojego, bo dzięki temu po wizytach jesteś spokojna, a jeszcze jak masz kontakt pomiędzy to czujesz się bezpieczniej.
Nie wierzę. Po prostu nie wierzę...
A moja rodzinka się ze mnie śmieje, bo ginekologa do prowadzenia szukam czytając mnóstwo opinii i pisząc z dziewczynami które już były u nich. Spędzilam tydzień w internetach... Ale chyba tak trzeba bo można natrafić na takiego empatycznego fachowca

Na co dzień jestem dość twarda i nie łatwo mnie złamać, ale jeśli chodzi o moją rodzinę, dzieci to taki tekst i ciężko by mi się było zebrać do kupy. Nawet jak czytam to co piszecie to bardzo to przeżywam z Wami.

Ostatnio któraś z Was pisała o acc i chyba jeszcze inna o tym, że jak zaszła brała jakieś leki na kaszel, a dzisiaj znalazłam takie coś w artykułach flo
IMG_20200707_001347.jpg

Dziewczyny robiłam testy od 14 dc do dnia dzisiejszego były tylko bladziochy a dzisiaj 20 dc i test wyszedł taki czy to oznacza owu 🤔 albo że za chwilę może być ? Cykle mam 34/35 dniowe
Edit : dodam że to pierwsza moja przygoda z testami kiedyś zrobiłam raz 🤦‍♀️ i mnie zdenerwowało i odpuściłam
Na moje oko zaraz będzie pozytyw 😀

To znowu ja i moje testy ale przysięgam to już ostatni raz [emoji28] zrobiłam teraz dwa jeden taki sam jak wczoraj dla porownia czyli Nord test o czułości 10mlu i drugi nova test o czułości 25mlu. Dwa wyszły pozytywne. Dzisiaj jestem już 11 dni od pozytywnego testu owualcyjnego oby do soboty żeby znać wartości bety m tam gdzie jeden test to ten o czułości 25 mlu a tam gdzie dwa to na górze z dzisiaj a na dole z wczoraj. To raczej ciąża [emoji28]
IMG_20200707_045351.jpeg
IMG_20200707_045237.jpeg

Piękne krechy z rana [emoji7][emoji7][emoji7]
To znowu ja i moje testy ale przysięgam to już ostatni raz [emoji28] zrobiłam teraz dwa jeden taki sam jak wczoraj dla porownia czyli Nord test o czułości 10mlu i drugi nova test o czułości 25mlu. Dwa wyszły pozytywne. Dzisiaj jestem już 11 dni od pozytywnego testu owualcyjnego oby do soboty żeby znać wartości bety m tam gdzie jeden test to ten o czułości 25 mlu a tam gdzie dwa to na górze z dzisiaj a na dole z wczoraj. To raczej ciąża [emoji28]Zobacz załącznik 1144644Zobacz załącznik 1144645

To znowu ja i moje testy ale przysięgam to już ostatni raz [emoji28] zrobiłam teraz dwa jeden taki sam jak wczoraj dla porownia czyli Nord test o czułości 10mlu i drugi nova test o czułości 25mlu. Dwa wyszły pozytywne. Dzisiaj jestem już 11 dni od pozytywnego testu owualcyjnego oby do soboty żeby znać wartości bety m tam gdzie jeden test to ten o czułości 25 mlu a tam gdzie dwa to na górze z dzisiaj a na dole z wczoraj. To raczej ciąża [emoji28]Zobacz załącznik 1144644Zobacz załącznik 1144645
To napewno ciaza ;) gratulacje

reklama

Super. Gratki :D!!

Do góry