reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Hahah widzę, że nie jestem jedyna która ma dzisiaj plan zaszaleć z alko 🤪 no ale skoro już ten @ jest to trzeba skorzystać 😂🥂🍷🍸🍻
No i ja również, czekamy aż szwagierka urodzi i jak wszystko będzie ok to można się zrelaksować 🍾🥂🍹zdrówko za nasze przyszłe kreseczki i spokojne, nudne ciąże tych co już pić nie mogą😁❤️

reklama
Dziewczyny nowy cykl, biorę Wiesiołek, oczywiście zwiększam dawkę, folik co jeszcze możecie polecić? Choć nie lubię tabletek i omijam je jak mogę ale może jest coś jeszcze co może wspomoc płodność. Jakie też badania wykonujecie przed ciaza, bo ja zwykłej morfologii to już chyba z 1,5 roku nie robilam😐

Dziewczyny nowy cykl, biorę Wiesiołek, oczywiście zwiększam dawkę, folik co jeszcze możecie polecić? Choć nie lubię tabletek i omijam je jak mogę ale może jest coś jeszcze co może wspomoc płodność. Jakie też badania wykonujecie przed ciaza, bo ja zwykłej morfologii to już chyba z 1,5 roku nie robilam😐
Podobno q10 I omega3 bardzo dobre. Ja biore tylko witaminy dla starajacych sie, jem wiecej jajek I orzechow a po owulacji suszone morele i ananas

A moze idz po duphaston? Ja teraz biorę w razie wu
Ok tylko że ja nigdy go nie brałam moj ginekolog dzisiaj nie przyjmuje . Czekać do poniedziałku na rozwój sytuacji? Czy pojechać gdzieś na opiekę weekendowa po receptę? Ja zrobiłam dzisiaj test o czułości 20 Tak że coś chyba tam ciemnieje . Dzisiaj jak narazie nie mam żadnego plamienia ani nic. Bardziej się martwię że to pozamaciczna bo takie same plamienia miałam rok temu

Załączniki

• 20200627_110248.jpg
    20200627_110248.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 88
Tak jeżeli będziesz w oataynim dniu pracy w 12+6tc to umowa zostanie przedłużona jeżeli to będzie 12+5 to nie. Musisz powiadomić pracodawcę żeby wiedział. No i dostarczyć zaświadczenie.
Nie ma prawnego obowiązku poinformowania pracodawcy o ciąży :) Natomiast jeśli umowa na czas określony lub próbny przekraczający 1 miesiąc miałaby się rozwiązać po upływie 3 miesiąca ciąży to przedłuża się do dnia porodu, przy czym termin upływu 3 miesiąca ciąży oblicza się w miesiącach księżycowych, z których każdy liczy 28 dni (wyrok SN z 5.12.2002, I PK 33/02). Żeby umowa była przedłużona, to jej termin zakończenia musi przypadać PO upływie 3 miesiąca czyli PO zakończeniu 12 tygodnia, a więc od 13+0 a nie 12+6 :) Nie dotyczy to umowy na zastępstwo.

Więcej tutaj:Link do: Jak obliczyć stan ciąży w kontekście przedłużenia umowy o pracę - Portal Oświatowy

Tak było w 48h temu na teście o czułości 10 . Także coś tam chyba ruszyło .
Ja wiem że test nie powie w 100% czy jest ok ale wczoraj Tak strasznie się przestraszyłam.

Załączniki

• 20200625_112652.jpg
    20200625_112652.jpg
    725,6 KB · Wyświetleń: 71
reklama
Do góry