reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Hahah widzę, że nie jestem jedyna która ma dzisiaj plan zaszaleć z alko 🤪 no ale skoro już ten @ jest to trzeba skorzystać 😂🥂🍷🍸🍻
No i ja również, czekamy aż szwagierka urodzi i jak wszystko będzie ok to można się zrelaksować 🍾🥂🍹zdrówko za nasze przyszłe kreseczki i spokojne, nudne ciąże tych co już pić nie mogą😁❤️

reklama
Dziewczyny nowy cykl, biorę Wiesiołek, oczywiście zwiększam dawkę, folik co jeszcze możecie polecić? Choć nie lubię tabletek i omijam je jak mogę ale może jest coś jeszcze co może wspomoc płodność. Jakie też badania wykonujecie przed ciaza, bo ja zwykłej morfologii to już chyba z 1,5 roku nie robilam😐

Dziewczyny nowy cykl, biorę Wiesiołek, oczywiście zwiększam dawkę, folik co jeszcze możecie polecić? Choć nie lubię tabletek i omijam je jak mogę ale może jest coś jeszcze co może wspomoc płodność. Jakie też badania wykonujecie przed ciaza, bo ja zwykłej morfologii to już chyba z 1,5 roku nie robilam😐
Podobno q10 I omega3 bardzo dobre. Ja biore tylko witaminy dla starajacych sie, jem wiecej jajek I orzechow a po owulacji suszone morele i ananas

A moze idz po duphaston? Ja teraz biorę w razie wu
Ok tylko że ja nigdy go nie brałam moj ginekolog dzisiaj nie przyjmuje . Czekać do poniedziałku na rozwój sytuacji? Czy pojechać gdzieś na opiekę weekendowa po receptę? Ja zrobiłam dzisiaj test o czułości 20 Tak że coś chyba tam ciemnieje . Dzisiaj jak narazie nie mam żadnego plamienia ani nic. Bardziej się martwię że to pozamaciczna bo takie same plamienia miałam rok temu

Załączniki

• 20200627_110248.jpg
    20200627_110248.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 85
Tak jeżeli będziesz w oataynim dniu pracy w 12+6tc to umowa zostanie przedłużona jeżeli to będzie 12+5 to nie. Musisz powiadomić pracodawcę żeby wiedział. No i dostarczyć zaświadczenie.
Nie ma prawnego obowiązku poinformowania pracodawcy o ciąży :) Natomiast jeśli umowa na czas określony lub próbny przekraczający 1 miesiąc miałaby się rozwiązać po upływie 3 miesiąca ciąży to przedłuża się do dnia porodu, przy czym termin upływu 3 miesiąca ciąży oblicza się w miesiącach księżycowych, z których każdy liczy 28 dni (wyrok SN z 5.12.2002, I PK 33/02). Żeby umowa była przedłużona, to jej termin zakończenia musi przypadać PO upływie 3 miesiąca czyli PO zakończeniu 12 tygodnia, a więc od 13+0 a nie 12+6 :) Nie dotyczy to umowy na zastępstwo.

Więcej tutaj:Link do: Jak obliczyć stan ciąży w kontekście przedłużenia umowy o pracę - Portal Oświatowy

Tak było w 48h temu na teście o czułości 10 . Także coś tam chyba ruszyło .
Ja wiem że test nie powie w 100% czy jest ok ale wczoraj Tak strasznie się przestraszyłam.

Załączniki

• 20200625_112652.jpg
    20200625_112652.jpg
    725,6 KB · Wyświetleń: 68
reklama
Do góry