reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Hmm, a to odwrotnie spojrzałam.. Szkoda, że nie zrobiłaś tej samej czułości. A beta była ok prawda?
Właśnie już nie było tych o tej czułości. Ale może to i lepiej skoro 20 jest ciemniejszy to może dobry znak . Beta wczoraj była ok . Tylko strasznie się zmartwilam tym dziwnym sluzem . Dobra kochane już wam nie będę zawraca głowy . Dziękuję wam i czekam na różowo sytuacji . Oby tylko to nie była pozamaciczna

Ciekawe podejście [emoji16] Synevo też każe przychodzić na czczo i wskazuje, że tabletki na tarczycę podwyższają, czyli zakłamują wynik:Link do: TSH (hormon Tyreotropowy, Tyreotropina) | Synevo

W szpitalu jak leżałam również pilnowali żebym nie wzięła leków przed pobraniem [emoji4]
Podam ci przykład w styczniu miałam badane tsh wyszło około 2.4 (wzięłam tabletkę rano), później miałam 20.04 wyszło 0.41 ( wzięłam tabletkę) później miałam badania robione w klinice 4.06(też wzięłam leki) wyniki będę znała 8.07 a 6.07(tu też wezmę leki) idę do hausarzt na badania tsh i też będę wiedziała jaki mam wynik.

Podam ci przykład w styczniu miałam badane tsh wyszło około 2.4 (wzięłam tabletkę rano), później miałam 20.04 wyszło 0.41 ( wzięłam tabletkę) później miałam badania robione w klinice 4.06(też wzięłam leki) wyniki będę znała 8.07 a 6.07(tu też wezmę leki) idę do hausarzt na badania tsh i też będę wiedziała jaki mam wynik.
Ja wolę stosować się do zaleceń lekarzy i labo skoro wszyscy od wielu lat tak mi mówią 🤷🏼‍♀️ Dla mnie to żaden problem przyjść na czczo. I tak badania zawsze robię skoro świt, często razem z morfologią ciążową. Przynajmniej nie muszę się zastanawiać czy leki mają jakiś wpływ 🤷🏼‍♀️

Ja wolę stosować się do zaleceń lekarzy i labo skoro wszyscy od wielu lat tak mi mówią [emoji2372] Dla mnie to żaden problem przyjść na czczo. I tak badania zawsze robię skoro świt, często razem z morfologią ciążową. Przynajmniej nie muszę się zastanawiać czy leki mają jakiś wpływ [emoji2372]
U mnie akurat nie szkodzą leki przy badaniu. Nie fałszują wyniku. Tu w De to trochę skomplikowane by było bo takie badania jak tsh i inne robią nawet po 12.00 to wtedy bym do 12 nie miała brać leków nie jeść i nie pić nic prócz wody?

U mnie akurat nie szkodzą leki przy badaniu. Nie fałszują wyniku. Tu w De to trochę skomplikowane by było bo takie badania jak tsh i inne robią nawet po 12.00 to wtedy bym do 12 nie miała brać leków nie jeść i nie pić nic prócz wody?
Ja mieszkam w PL, tutaj każą przychodzić rano na czczo, nie wiem jakie są procedury w innych krajach :)

Ja mieszkam w PL, tutaj każą przychodzić rano na czczo, nie wiem jakie są procedury w innych krajach :)
Ja również mieszkając w PL zawsze na badania chodzę na czczo, bez brania wcześniej leków i oczywiście po wypiciu 1-2 szklanek wody, w każdym laboratorium w którym byłam pytają czy jestem na czczo i czy piłam wodę 😉i tak jakby jest to warunek konieczny do wykonywania pobrań krwi (a bywam w 5 różnych laboratoriach w dwóch różnych miastach).

No ale ja zaczęłam chorować w Pl w 2011 roku. I tam też przychodziłam po zażyciu tabletek i w labo nikt się nie pytał a moja endo wiedziała ze biorę ale porowntwalysmy wyniki na początku kilka razy na czczo a później już z tabletkami. Dlatego wiem że leki mi nie fałszują wyniku.

reklama
A 12 tydzień to nie jest 11+??? A 12+6 to już 13 tydzień
Nie ma prawnego obowiązku poinformowania pracodawcy o ciąży :) Natomiast jeśli umowa na czas określony lub próbny przekraczający 1 miesiąc miałaby się rozwiązać po upływie 3 miesiąca ciąży to przedłuża się do dnia porodu, przy czym termin upływu 3 miesiąca ciąży oblicza się w miesiącach księżycowych, z których każdy liczy 28 dni (wyrok SN z 5.12.2002, I PK 33/02). Żeby umowa była przedłużona, to jej termin zakończenia musi przypadać PO upływie 3 miesiąca czyli PO zakończeniu 12 tygodnia, a więc od 13+0 a nie 12+6 :) Nie dotyczy to umowy na zastępstwo.

Więcej tutaj:Link do: Jak obliczyć stan ciąży w kontekście przedłużenia umowy o pracę - Portal Oświatowy

Do góry