reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

reklama
Oj wprowadzasz w błąd. Informacje są z kodeksu. Jeżeli jest umowa na czas nieokreślony to kobieta jest chroniona od pierwszego dnia, ale jeżeli umowa się kończy przed 12+6 to pracodawca nie musi jej przedłużać. On nie wypowiada tylko umowa sama wygasa. Będę w domu to wstawię Ci paragrafy.
Kochana jeżeli pracujesz tam dłużej niż 30 dni to od pierwszego dnia ciąży jesteś pod ochroną, nie może Cie zwolnić, umowa zostaje przedłużona do dnia porodu. Moja siostra tak miała ale była w młodszej ciąży, bo 8 tydzień jak jej się umowa kończyła, ale nie powiedziała nic w pracy bo czekała na umowę, dostała na czas nieokreślony i zaraz po tej umowie przyniosła zaświadczenie od lekarza o ciąży, tez pracowała tyle ile mogła. Prawo jest takie, że nawet jeśli dostaniesz wypowiedzenie, a przyniesiesz zaświadczenie, że jesteś w ciąży to pracodawca musi cofnąć je i przedłużyć umowę do dnia porodu.

Witam się w 1dc 😉
Tym razem dołączam do mojego zestawu Castagnus 🙂 czyli od dzisiaj:
Euthyrox, Wiesiołek, castagnus, zioła o. Sroki, ovarin, a od 15dc dupek no i zobaczymy 🤷‍♀️ to 3 cykl z nim i potem kontrola...
Najchętniej to bym mojego gina zmusiła żeby mi na pękanie przepisał coś, a nie takie czekanie pierw 3 cykle z dupkiem w nadziei, że same mi jajniki popracują 🤦‍♀️

Jakie plany na sobotę? Bo ja jak skończę pracę o 19 to zamierzam wypić whisky z colą 😁
Jak u was z pogodą? U nas na południu są takie powodzie, że ja odkad żyje nie widziałam czegoś takiego 😮 mała rzeczka płynąca 200m od mojego domu rodzinnego tak wylała, że zabierała altany, huśtawki a nawet auta ludziom 😱

Hahah widzę, że nie jestem jedyna która ma dzisiaj plan zaszaleć z alko 🤪 no ale skoro już ten @ jest to trzeba skorzystać 😂🥂🍷🍸🍻

Oj wprowadzasz w błąd. Informacje są z kodeksu. Jeżeli jest umowa na czas nieokreślony to kobieta jest chroniona od pierwszego dnia, ale jeżeli umowa się kończy przed 12+6 to pracodawca nie musi jej przedłużać. On nie wypowiada tylko umowa sama wygasa. Będę w domu to wstawię Ci paragrafy.
Mojej siostrze umowa kończyła się pod koniec października i zaszła w ciążę w październiku i miała przedłużona umowę do dnia porodu. A po porodzie macierzyński płaci jej ZUS zaraz kończy bo mała konczy rok.

reklama
Tak tak, już wiem, znajoma kadrowa mówiła mi właśnie o tej ochronce, no ale ja mam właśnie na czas nieokreślony. Już wszystko wiem👍 ale koleżanka itak będzie w 13tc więc ochronę ma😉☺️

Do góry