reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Ja jadłam te ananasy głównie w puszce bo że świeżym był problem, i suszone morele [emoji39]A co do kochania do kochalismy się codziennie przez 4 dni, w domiewana owulacje rano i wieczorem [emoji85] gdzie mąż musiał kombinować gdyż on pracuje jako kierowca, i on jest w domu co 7-9 dni... więc do tej pory to było modlenie by zdążył wrócić, lub by nie musiał wyjeżdżać.
Testy mówią tak, lekarz 22.04
Zostaje mi czekać... chyba zwariuje [emoji2356]

Także po owu kobietki wpierdzielajcie ananasy i morele [emoji23][emoji23][emoji23]

Ostatnia edycja:
reklama
Hej. Jak się ma endometrioze to powstają ciągle torbiele na jajowodach, masz taki problem?
Jeśli chodzi o pcos to lekarze często idą na łatwiznę diagnozując to. Robiłaś badanie testosteronu? Jak podwyższony to może być pcos, masz problem z nadmiernym owłosieniem?
Moja historia jest troszkę podobna, jako dziecko długie cykle, po 40 dni albo więcej, robione badania hormonalne z powodu nadmiernego owłosienia, rzekomo wszystkie w normie. 12 lat antykoncepcji. I teraz po odstawieniu okazuje się, że mam pcos, a owłosienie to objaw tego. Jednak trafiłam na lekarza który mówi że nie zamierza mnie wrzucać do jednego wora ze wszystkimi zdiagnozowanymi, od razu dał mi leki na stymulację i w drugim cyklu zaszłam w ciążę. Może poszukaj innego lekarza który nie będzie czekał kilka miesięcy czekając czy masz naturalną owulację. Powodzenia!
Cześć dziewczyny. Mój pierwszy wpis w Waszym wątku, który obserwuję od jakiegoś czasu, kilkakrotnie czając się by dołączyć. Dziś miałam zawiłą rozmowę z moim ginekologiem, która mnie totalnie przybiła i zdezorientowała. Więc nie śpię, szlajam się po Internetach szukając informacji, porad, pocieszenia... I w końcu uznałam, a co tam przywitam się z Wami:)
29 lat, staram się od dobrego pół roku a tak "na poważnie" z szeregiem badań hormo i testem owulacyjnym w ręce to czwarty miesiąc. Im dalej w to idę tym więcej niejasności i zgadywania. Od pierwszej w życiu miesiączki cykle bardzo nieregularne i skrajnie bolesne, z utratą przytomności i łykaniem ibupromu garściami jak cukierki. Mama niezbyt się przejmowała, bo przecież "okres zawsze boli" a ostatecznie w wieku 18lat lekarz zapisał mi na to tabletki antykoncepcyjne, na których zostałam kolejne 10 lat. Odstawiłam ze 3x na chwile by sprawdzić czy coś się zmieniło ale nic, i odstawiłam gdy zapadła decyzja o chęci posiadania dziecka. Więc cała zabawa zaczęła się na nowo, z coraz silniejszymi lekami przeciwbólowymi na czele. Do tego zaburzenia owulacji, brunatne plamienia przed okresem, ból podczas stosunku i coraz częściej ból w dole macicy w "dni powszednie" ;). Jeden lekarz uznał, że to endometrioza i zasugerował kierunek in vitro. Inny (mój obecny z miasta, w którym mieszkam więc który mnie prowadzi) najpierw też myślał o endo, ale zbadał mnie (bez usg nawet) i uznał że jednak nie bo on tego nie czuje. Dziś jego nowa teoria - PCOS. Tuż przed kwarantanną zaczęłam monitoring cyklu usg (on zlecił) i było akurat jajeczko dominujące, 20mm w 13dc ale czy była z tego owulacja nie wiem bo zamknięto gabinet przez covid-19. Brak powiększonych jajników, brak mnogich jajeczek nagromadzonych w jajnikach ale on dalej twierdzi, że to policystyczne i że jak przez kolejne kilka miesięcy dalej nie będzie owulacji to będzie próbował wywoływać ją hormonami. O endo nie chce słyszeć. Wyniki badań mam ciekawe - nic do siebie nie pasuje.
AMH: 5.38
SHGB: 150
LH: 7.4 i FSH: 7.8 (3dc)
Progesteron 3dc: 0.50
Prolaktyna 206 i estradiol 60 (tez 3dc)

Ja dopiero wchodzę w tematykę badań, starań itd, więc dużo rzeczy nie wiem.
Do tego brak śluzu (przez cały cykl) brak zmian temp ciała, od ponad 2 lat nawracające infekcje wychodzące w każdej cytologii (ostatnie 3 robione co 5-6mcy by sprawdzic czy wynik poprawia sie po leczeniu- nie poprawia się).
Tyle o mnie. Dostaję już na głowę, nie wiem co ze sobą zrobić, jakie badania jakie teorie, każdy miesiąc z samotną kreską na teście owu okraszony łzami i narastającą presją i paniką. Nie pomaga fakt, że mama miała raka macicy w wieku 34l (i usunięcie macicy).
Wybacie mi ten rozległy wywód :) ale może któraś miała podobnie i będzie umiała coś mi podpowiedzieć...
Dobrej nocy i owocnego jajeczkowania każdej Staraczce [emoji123] [emoji5]

Nie sugeruj się tym. Ja śluzu płodnego u siebie w ogóle nie byłam w stanie wyszukać a udało mi się zajść w ciążę:)
Haha, ja też nie przepadam [emoji28] ale wysłałam mojego do sklepu przed chwilą i dopisałam mu na liście ananasa [emoji16]
Dziewczyny myślicie, że ubogość w śluz to zły znak?

Nie sugeruj się tym. Ja śluzu płodnego u siebie w ogóle nie byłam w stanie wyszukać a udało mi się zajść w ciążę:)
To podniosłaś mnie na duchu. Ja też mam ciężko z tym śluzem 😔 że podobno też jak się mało pije a ja niestety w pracy potrafiłam prawie nic nie pić, w tym cyklu zwiększyłam picie wody. Zobaczymy

Ja od grudnia pije 2 litry wody dziennie, a śluzu miałam zawsze bardzo dużo. Jednak już 2,5 roku staram się o drugie dziecko [emoji1745] Możesz też sobie kupić olej z wiesiołka:)
To podniosłaś mnie na duchu. Ja też mam ciężko z tym śluzem [emoji17] że podobno też jak się mało pije a ja niestety w pracy potrafiłam prawie nic nie pić, w tym cyklu zwiększyłam picie wody. Zobaczymy

reklama
To podniosłaś mnie na duchu. Ja też mam ciężko z tym śluzem 😔 że podobno też jak się mało pije a ja niestety w pracy potrafiłam prawie nic nie pić, w tym cyklu zwiększyłam picie wody. Zobaczymy
Mam tak samo 😉 jak pracuje zapominam o wodzie, jak jestem w domu to piję regularnie, też czytałam, że trzeba dużo i regularnie pić wodę. Od tygodnia mam przy sobie zawsze duża butelkę i apke na telefonie z przypomnieniem o wodzie 😅
@aga.i.nieszka pocieszylas mnie, bo ja zaczynam być wilgotna tylko przy baraszkowaniu, a tak żebym widziała śluz i mogła go obserwować to chyba bym się nie doszukała 🤦‍♀️

Do góry