reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Tak dokładnie, mi gin zalecił olej z wiesiołka, od 6 dc do owulacji brałam, choć nie widziałam żeby śluz był rozciągliwy i płodny ale brałam [emoji28]
Ja od grudnia pije 2 litry wody dziennie, a śluzu miałam zawsze bardzo dużo. Jednak już 2,5 roku staram się o drugie dziecko [emoji1745] Możesz też sobie kupić olej z wiesiołka:)

reklama
Mam tak samo 😉 jak pracuje zapominam o wodzie, jak jestem w domu to piję regularnie, też czytałam, że trzeba dużo i regularnie pić wodę. Od tygodnia mam przy sobie zawsze duża butelkę i apke na telefonie z przypomnieniem o wodzie 😅
@aga.i.nieszka pocieszylas mnie, bo ja zaczynam być wilgotna tylko przy baraszkowaniu, a tak żebym widziała śluz i mogła go obserwować to chyba bym się nie doszukała 🤦‍♀️

Ja zawsze miałam mało śluzu a dwa razy byłam w ciąży moja gon mówi ze on jest ale w środku. Jeśli nie macie problemu przy seksie z suchością tompowinni być wszystko Ok.

Ja od grudnia pije 2 litry wody dziennie, a śluzu miałam zawsze bardzo dużo. Jednak już 2,5 roku staram się o drugie dziecko [emoji1745] Możesz też sobie kupić olej z wiesiołka:)
Czy w tym całym oleju z wiesiolka chodzi głównie o kwas linololowy? Bo ja właśnie zaczęłam go suplementowac ale nie w kapsulkach z wiesiolkiem i tak się zastanawiam czy ten olej ma jeszcze jakies inne cudowne właściwości [emoji848]

Wiesiołek wspiera prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Poprzez zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych, pomaga on utrzymać prawidłowy poziom nawodnienia organizmu, zapobiec utracie wody przez naskórek oraz utrzymać jędrność i elastyczność skóry. Jednak to nie jedyne jego funkcje. Pomaga także usunąć toksyny oraz działa antyoksydacyjnie. Coś takiego znalazłam:)
Czy w tym całym oleju z wiesiolka chodzi głównie o kwas linololowy? Bo ja właśnie zaczęłam go suplementowac ale nie w kapsulkach z wiesiolkiem i tak się zastanawiam czy ten olej ma jeszcze jakies inne cudowne właściwości [emoji848]

Hej dziewczyny rozmawiałam wczoraj wieczorem z mężem i powiedział mi że często traci libido przez to że nawijam często o tym żeby się kochać 🤣bo to albo te dni, albo powinniśmy czesciej itp 🤪. A jak z waszymi facetami?

A jeszcze jak z nią rozmawiam to boli mnie jak ona z taką pewnościa i latwoscia mowi ze oni to już kolejne planuja i ze tak bedzie..i zawsze dodaje ze spokojnie nam sie tez uda,ze widocznie nie czas...co za gowniany tekst strasznie go nie lubie... Biorac pod uwage ze jestem od niej starsza :/
Wie o Twojej stracie ?

Hej dziewczyny rozmawiałam wczoraj wieczorem z mężem i powiedział mi że często traci libido przez to że nawijam często o tym żeby się kochać 🤣bo to albo te dni, albo powinniśmy czesciej itp 🤪. A jak z waszymi facetami?
Mój mąż nie wie, kiedy mam dni płodne. Robię testy owu, ale nie przedstawiam mu wyników. Przytulamy się przez cały cykl w miarę regularnie, w okresie owulacji częściej, wiadomo, ale nie na zasadzie - dzisiaj owu, bzykamy się😉. Kilka lat temu, jak zaczynaliśmy się starać popełniliśmy ten błąd i staralismy się pod dyktando cyklu, poskutkowało to tym, że ciąży jak nie było tak nie ma, a przytulanki zamiast przyjemnością stały się koniecznością, a mój mąż bardzo się stosował. Ja trochę inaczej do tego podchodzę, dlatego teraz postanowiłam oszczędzić mu tego stresu. Oczywiscie, wszystko zależy od partnera, relacji itp.

Ja jak w jednym cyklu zaczęłam gadać o seksie co drugi dzień bo mam płodne dni itp to mój się wkurw... i nie było seksu całe płodne dni. Od tamtej pory ani słowem nie wspomniałam o owulacji i dniach plodnych i ta dam, jestem w ciąży [emoji6]
Hej dziewczyny rozmawiałam wczoraj wieczorem z mężem i powiedział mi że często traci libido przez to że nawijam często o tym żeby się kochać [emoji1787]bo to albo te dni, albo powinniśmy czesciej itp [emoji2957]. A jak z waszymi facetami?

Ja jak w jednym cyklu zaczęłam gadać o seksie co drugi dzień bo mam płodne dni itp to mój się wkurw... i nie było seksu całe płodne dni. Od tamtej pory ani słowem nie wspomniałam o owulacji i dniach plodnych i ta dam, jestem w ciąży [emoji6]
Właśnie ja też już chce przestać o tym gadać bo faktycznie to gorszy skutek przynosi. Następny cykl - morda w kubeł 🤣

reklama
IMG_20200418_115302.jpg

Pierwszy pozytywny test owulacyjny. Około 8h po zastrzyku

Do góry