reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Raczej bede sierpniowka. W okresu wychodzi mi 1-2 wrzesnia, ale bliznieta rodza sie szybciej wiec pewnie sierpien. Jestem przerazona, szczesliwa ale przerazona 😂 moje pierwsze w zyciu II bez wspomagaczy,Pi
lekow...serduszek jeszcze nie widac bo za szybko (wiedzialam, ze tak bedzie bo mialam owulacje przesunieta) ale sa dwa pecherzyki z cialkami zoltymi i lekarz powiedzial ze jest to ciaza zywa rozwijajaca sie. Moja reakcja nie byla wyszukana i elokwentna, bo jedyne co bylam w stanie wydusic z siebie to "ja pie**le". Za dwa tygodnie 21.01 kolejna wizyta. Mąż oszalał ze szczescia, ale tez sie boi bo to bedzie wyzwanie 😊

Pięknie widzieć takie historie :) Ciesze się, żę mąż jednak nie wyskoczył oknem :-D . Pewnie powiedziałabym to samo na fotelu :rolleyes:.

Odpoczywaj jak najwięcej teraz, myśl przede wszystkim o sobie.

Czekamy na relacje z wizyty :rolleyes2:

reklama
Mam nadzieję że będzie dobrze. Ale chciałam juz przystapic do starań w tym cyklu, tym bardziej że może gg normalny. Okres się skończył więc warto działać do początku Ale mój cycek mówi mi stanowcze NIE! Nie wiem co robić. Boję się że zajde A okaże się że będą zmiany nowotworowe i wtedy będzie problem [emoji25] jestem w kropce!
Który będziesz miała dzień cyklu w dniu badania USG? Mi kazali zrobić do 10 dnia cyklu. Wyniki są od razu. Więc jeśli jesteś po owu w tym miesiącu to żadnego cyklu nie stracisz. Głowa do góry ☺️
Jeśli wyczulaś guzka przed okresem to tym bardziej nic nie znaczy.
Ja miałam taką sytuację, że wyczułam naprawdę duży guz, który się przesuwał pod palcami. Nawet mój narzeczony powiedział, że coś mam w piersi i żeby iść do lekarza (a nie wiedział jeszcze, że ja coś też znalazłam).
Poszłam z duszą na ramieniu. Okazało się, że poprostu taką mam budowę piersi (włoknistogruczolakowatą czy jakoś tam). Co prawda Pani doktor znalazła parę torbieli 2 i 3 milimetrowe, ale kazała robić kontrolę raz w roku i niczym się nie przejmować. Byłam na kontroli została tylko jedna torbiel - reszta się chyba wchłoneła 🤷
Powiedziała, że można się starać i w niczym to nie przeszkadza i nic się z tym nie robi.
Oczywiście jak wróciłam do domu to przeszukałam wujka Google co to wszystko oznacza 😂 wiele dziewczyn pisało, że ma takie torbiele i latami je obserwują. Lekarze rozszerzają diagnostykę jak torbiele urosną np do 30 mm, albo widzą coś podejrzanego rzeczywiście.
Na pewno wszystko będzie dobrze 😉

Kobietki kochane, dziękuje za gratulacje, wsparcie i wszystko ❤❤ nie nadążam odpisywać Wam wszystkim wiec juz pisze ogolnie do Was wszystkich 😊 to moja pierwsza ciaza, upragniona, wyczekana. Szalalm na punkcie ciazy i nic nie wychodzilo i to mial byc nasz ostatni cykl bez wspomagaczy i lekow i wyluzowalismy totalnie, teraz sie smieje ze az za bardzo 😂😂 ciesze sie ogromnie, ale jestem przerazona, bo to duze wyzwanie, wielkie nawet...moj Mąż oszalal ze szczescia ale tez sie troszke boi. Nikt w rodzinie blizniakow nie ma to beda pierwsze 😁 na serduszka za wczesnie, ale gin mi dzis powiedzial ze ciaza prawidlowa, zywa, rozwijajaca sie 😊 balam sie pustego jaja a mam 2 pelne! Ogolnie ciaza w okolicach 5tyg, ale macica juz jest wielkosci 9 tyg. Szybko rosniemy, ale gin powiedzial ze to dobrze 😀 Boje sie tylko rozstepow bo jestem szczupla osoba a w spodnie juz sie nie dopielam 😂😂😂

Jeju nie wiedziałam, że nawet w piersi można mieć torbiele :szok:

No właśnie, właśnie jak tam się czuje nasza mama bliżniaków? :rolleyes:
Edit: Milipiet cieszymy się bardzo, że tak się u Ciebie to potoczylo. Korzystaj z uroków bycia mamą, odpoczywaj, zadbaj o siebie. Zaopatrz się w mase książek i filmów :-D , bo coś trzeba robić.
Mdłości Cie męczą? Miałaś jakieś objawy zwiastujące ciąże że tak to wyraże?

Kobietki kochane, dziękuje za gratulacje, wsparcie i wszystko ❤❤ nie nadążam odpisywać Wam wszystkim wiec juz pisze ogolnie do Was wszystkich 😊 to moja pierwsza ciaza, upragniona, wyczekana. Szalalm na punkcie ciazy i nic nie wychodzilo i to mial byc nasz ostatni cykl bez wspomagaczy i lekow i wyluzowalismy totalnie, teraz sie smieje ze az za bardzo 😂😂 ciesze sie ogromnie, ale jestem przerazona, bo to duze wyzwanie, wielkie nawet...moj Mąż oszalal ze szczescia ale tez sie troszke boi. Nikt w rodzinie blizniakow nie ma to beda pierwsze 😁 na serduszka za wczesnie, ale gin mi dzis powiedzial ze ciaza prawidlowa, zywa, rozwijajaca sie 😊 balam sie pustego jaja a mam 2 pelne! Ogolnie ciaza w okolicach 5tyg, ale macica juz jest wielkosci 9 tyg. Szybko rosniemy, ale gin powiedzial ze to dobrze 😀 Boje sie tylko rozstepow bo jestem szczupla osoba a w spodnie juz sie nie dopielam 😂😂😂
A możesz opisać jakie miałas objawy? czy zero objawów?? Piękne rozpoczęcie roku <3 takie niespodzianki prawie na 3 króli:D a Ty będziesz miała 2óch króli piekniee! <33

reklama
A możesz opisać jakie miałas objawy? czy zero objawów?? Piękne rozpoczęcie roku <3 takie niespodzianki prawie na 3 króli:D a Ty będziesz miała 2óch króli piekniee! <33
Objawy na poczatku tylko takie ze ciagle mi sie chcialo spac i sutki mnie bolaly bardzo 😂😂 a teraz szybciej sie mecze, mam bol brzucha i mdlosci, a poza tym nic 😊

Do góry