reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki grudniowe 2012

Kasia super ze juz w domku i ciesze sie ze dobrze sie czujesz:tak:
Dobrze ze mi przypomnialas o tych nakladkach na sutki tez musze je kupic bo ja mam dosc duza otoczke sutkowa i nie mam takich sterczacych brodawek i byl problem przy pati z wlasciwym lapaniem piersi

ja dzisiaj na 9 mam wizyte takze trzymac kciuki zeby wszystko bylo ok, ciekawa jestem ile maly przybral przez 3 tyg tak obstawiam ze max do 3 kg wazy ale wiadomo jak to jest , ja sama przytylam przez 3 tyg 0,5 kg wiec tak mysle ze on mogl ok 600 g to tak 200 na tydzien

dzisiaj walentynki wiec zycze wam duzo milosci kobietki :-)

reklama
Witam popoludniowo!A co tu taka cisza....bylam na wizycie, Krystian wazy 2753g przybral w 3 tyg 620 g czyli ksiazkowo nadal jest glowa w dole ale jeszcze wysoko wiec narazie sie nie wybiera na druga strone brzucha ....zdaze poprac dywany:-) serduszko bilo miarowo 165 uderzen /min, jak sie nic nie bedzie dzialo to mam wizyte za 2 tyg ale miedzy czasie w pn ide do ginki na nfz i na ktg a dzisiaj jeszcze jade domtej poloznej ze szpitala zeby zobaczyc porodowke i moze tez zrobi mi ktg? Takze moj bejbiak zapowiada sie wagowo podobny do Pati bo ona urodzila sie 3300 g. Odezwe sie jak wroce od poloznej

Hej!

Kasieczek, super ze fajnie sie czujesz!!! :) No i ze masz pomoc w razie co.

Ja wczoraj bylam na wizycie u gina i do dzis tak mi twardnieje brzuch ze nawet na forum nie wchodzilam. Po pierwsze wytrzeslo mnie w aucie a po drugie, okazalo sie ze potwornie boli mnie spojenie lonowe !!!!!!!! :(
No tego sie nie spodziewalam.... Szyjka niby nie taka zla, trzyma, mam sie oszczedzac, robic wszystko powoli i bez gwaltownych ruchow. Czyli nic nowego bo tak wlasnie postepuje. Natomiast potwierdzil ze kregoslup mi sie ostro buntuje a spojenie tak boli ze az zawylam na fotelu!!!! No i czeka mnie raczej cesarka bo moje kosci i stawy sa w tak kiepskim stanie ze nie ma co ryzykowac...

Marcia, czy ja dobrze pamietam, czy Ciebie tez spojenie boli? Badali Ci to? Jeny, mam nadzieje ze moje wytrzyma jeszcze troche ale juz wiem skad moje bole, drgawki i poty w okolicy miednicy :/

Karola, jak tam u Ciebie?

Ostatnia edycja:
Ja po kolejnym ktg, prawidłowym, zresztą. Skurczów żadnych, więc teraz czekam do terminu, czyli do 18 i jeśli się nic nie będzie działo, to w środę znów na ktg.
Pozdrawiam walentynkowo:-)

Witam sie wieczornie!

bylam u poloznej taka spoko babka..normalna, zrobila mi ktg ale ja uprzedzilam ze mam leniucha w brzuchu i ze pewnie nie bedzie sie chcial ruszac i tak tez bylo ( oczywiscie wrocilam do domu dostalam serie po zebrach i tyle)ale serducho bilo miarowo nie przekraczajac 145/min skurczy brak linia byla caly czas na granicy 20 , umowilysmy sie ze gdzies w 39 tc przyjade do niej do szpitala na ktg a miedzy czasie bede chodzic na ktg do ginki. Porodowka dosc fajna tak w miare nowoczesnie takze ok, jestem juz padnieta wiec zaraz ide spac ..

nanncy no mnie spojenie nawala ale nie tak zebym nie mogla chodzic najgorzej jest wstawac i klasc sie oraz przekrecac z boku na bok, jakos specjalnie mnie pod tym kontem nikt nie badal zawsze i gin prywatny i ginka odpowiadaja podobnie ze niestety to normalne w ciazy ze grawitacja dziala i dziecko powoduje ucisk i rozchodzenie sie kosci i ze juz lepiej nie bedzie :-)

Marcia, no ja chodze w miare normalnie, poza momentami kiedy brzuxh twardnieje, wtedy zginam sie w pol i musze usiasc. A takto to tak jak Ty, czyli przekrecanie w lozku, siadanie... Dopiero gin na badaniu mnie tam dotknal i zawylam. Mozliwe ze w nocy mnie to boli i przez sen sie az poce, albo tak organizm reaguje na rozchodzenie kosci. W ogole sypie sie cala.. Stawy mi dokuczaja, mam szczekoscisk, strzelaja mi wszystkie kosci, eh

A, mam jeszcze pytanko, ostatnio nie leci ze mnie lutka tak jak wczesniej. Nie moge jej tez zaaplikowac zabardzo, jakby w srodku zrobilo sie miekko i ciasno. Czy to szyjka zmiekla? Gin mnie ogladal ale wiecie jaki jest ten moj gin... Jak go zapytalam to kazal mi nie myslec tyle o tej szyjce.

Ostatnia edycja:
Nanncy i ma racje ten twoj gin:-) mniej wiedziec spokojniej zyc taka zasada powinna ci przyswiecac :-)

a tak serio to nie mam pojecia bo ja zakladajac lutke nie czulam szyjki....

wiecie co tak sobie lezalam i kalkulowalam ile wydalam na prowadzenie ciazy to normalnie szok bo tak musze liczyc z 9 wizyt u doktorka po 140 zl = 1260 zl do tego usg specjalne gdzie jedno kosztowalo 250 zl drugie 170 zl to daje 1680 zl
zrobilam 20 badan progesteronu 700zl iwiele innych badan ktorych nie jestem w stanie zliczyc do tego sterty luteiny, pregnylu i agolutinu co daje jak nic z 3000 zl :szok: Normalnie w szoku jestem

Marcia, też kiedyś zastanawiałam się nad kwotą jaką wydaliśmy na same wizyty u lekarza i badania laboratoryjne i też mnie to zaszokowało. No, ale czego się nie robi dla dziecka,prawda?:-)

Nadal mam katarzysko, ale mam nadzieję, że teraz to już tylko lepiej będzie. A Małej na świat się nie spieszy...

reklama
Miłego weekendu dziewczynki kochane. Ja nie mam humorku bo chciałam iśc na wizyte wczoraj prywatnie a ginka sobie wyjechała i musze czekać do poniedziałku. Już dostaje do głowy. :( Chciałabym zobaczyć ,że wszystko dobrze.

Do góry