reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki grudniowe 2012

Czesc dziewczynki ja juz nie spie.....

nanncy co ci u lekarza powiedzieli?

dzisiaj mam w planach pranie dywanow z kolezanka :-)

mielgo dnia!

reklama
Marcia wywołuj wywołuj poród ;) tylko się nie przestarsz ze ululasz Krystianka jak bedziesz miała mega aktywny dzionek!!

pozdrówka laseczki! miłego dnia! Dziś u nas Tatuś jedzie do pediatry załatwiac sierowania. Madziula nie jedzie bo nie ma potrzeby, a szkoda by było brac dziecinke i na zarazki ją narażać.

Kasia usmialam sie bo wlasnie leze i naslu****e ruchow :-) dywany w salonie uprane i okna umyte tez teraz musze sie przeniesc do drugiego pokoju bo pogoda u mnie piekna i az mi sie chce sprzatac ..

Juz pisze co u lekarzy:

Gin to zawiele mi nie powiedzial poza: cukrzyca ciazowa i tyle. Wypisal skierowanie do poradni ale ja tam nie pojde bo to przy tym glupim szpitalu i hen daleko. Znalazlam sobie pania diabetolog (pracujaca w zwyklym szpitalu), prywatnie i kolejne wizyty tuz kolo mnie, do tego mam do niej nr pryw. i moge dzwonic o kazdej porze, nawet w weekendy - czyli super :)

Pani diabetolog dala mi glukometr plus skierowanie na dokladniejsze badanie i widzimy sie za tydzien. Po wielu probach uzytkowania glukometru, morzu łez i krwi, w koncu udaje mi sie mierzyc cukier i wyniki mam dobre. Wyglada na to, ze calkiem prawidlowo jem, jedyne co to mam sklonnosc do hipoglikemii, czyli za niskiego cukru, na co pomagaja czestsze posilki. To na tyle.

Ps. Gin po badaniu stwierdzil ze dzidzia troche nisko ale szyjka trZyma. Zezwolil nawet na lekki spacer, ale sama nie wiem...

Ostatnia edycja:
Dzien dobry!

mi te wczorajsze sprzatanie brzuchem wyszlo tzn jak,sie polozylam to pol nocy brzuch jak kamien i mnie bolal ale jakos sie uspalam a o spojeniu nie wspomne.
wczoraj jak to pisala kasia ululalam malego przez caly dzien za to wieczorem wesolutko sobie pofikal az momentami zeby zaciskalam i mialam proble jesli chodzi o sikanie bo latalam bardzo czesto i aby troche siku sie zachcialo to zaraz klucie pecherza ze ledwie doszlam do wc

nanncy to super wiesci , to trzymaj diete i mierz cukier, kazala ci mierzyc 1h czy 2h po posilku ? I jakie ci wychodza wartosci? Ja tak sobie myslalam ze ty taki chudziaczek jestes malo co wogle jesz ze dieta jakos dasz rade, ja mam na marcowkach tez szczuplutka dziewczyne gdzie wyszla jej cukrzyca tylko ona uwielbia slodycze i strasznie jej ciezko fakt trzyma diete scisla ale i tak cukier rosl wiec ma insuline ale sie smialysmy bo juz do torby szpitalnej ma spakowanego snikersa :-)

Oj, ja tez wczoraj mordowalam sie z twardym brzuchem i nic nie pomaga, ani spazmolina, ani magnez, ani zmiana pozycji. Cudem usnelam, ale meczylismy sie z mezem chyba do 2:30. Teraz rano tez twardy. Zaczyna mi sie to niepodobac, wczesniej az tak nie mialam, albo pusCzalo po jakims czasie. Brzuszek mam nisko a dol taki jakby dretwy i latam siusiu...

Marcia, mam mierzyc 1h po posilku ale mierze rowniez w innych okolicznosciach, zeby sprawdzic co sie w moim organizmie dzieje.
Wartosci mam niskie:

Na czczo: ok 60
A po posilkach ok 90... Z tym ze bardzo szybko spada mi z powrotem na 60 i wtedy odrazu mam objawy, wilczy glod i zlosc. Tak jak piszesz Marciu, z utrzymaniem niskiego cukru problemu nie mam. Gorzej z pilnowaniem zeby nie spadal...

Witajcie. My od środy jesteśmy w domu i uczymy się siebie:-) Córeczka grzeczna, tylko strasznie leniwa i nie chce się jej ssać piersi, a mleka coraz więcej. Macie jakieś cudowne sposoby, żeby zachęcić dziecko do ssania cyca?
Generalnie jest super:tak: Kocham tego małego człowieczka nad życie, a mój eM oszalał na jej punkcie:-D

reklama
Skonczylam sprzatanie i ledwie zyje ale mam wypucowana sypialnie, poprane wszystkie dywany, zrobilam pranie, nagotowalam gar fasolki po bretonsku ( Patrycja juz 4 miseczki zjadla :-) ) i leze juz w lozeczku bo mam dosyc.

nanncy to pilnuj cukru i wszystko bedzie ok

avensis super ze juz jestescie w domku, ciekawe kiedy ja do was dolacze jako swiezo upieczona mamuska.....? Pati chodzi za mna i jeczy ze ona chcialaby juz zobaczyc Krystiana i gada mi do brzucha zeby sie juz urodzil :-)

Do góry