reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki grudniowe 2012

Czytając historię Nanncy i pamietając o dolegliwościach Kasi w pełni władz umysłowych śmiem twierdzić, że ciąża wcale nie jest najpiękniejszym czasem w życiu kobiety:-(

reklama
i pomyśleć, że ciąże mogą się tak od siebie różnić!! no ale w końcu kazda z nas jest inna i odmiennie reaguje na wszystko! Tylko że np zły stan w trakcie całej ciąży może rzutować na przyszłość, ja chciałam trójkę dzieci przynajmniej, a teraz.. no nie wyobrażam sobie być w takim stanie jak w tej ciąży i zajmować małym dzieckiem. Choć już o najgorszych momentach zapomniałam..!

Avensis - masz już spakowaną torbę??? bo ja się zbieram i zbieram ale dziś już chyba tego dokonam!

Dzwonilam do labu jak moj progesteron i prawie 190 znaczy sie czeski progesteron dziala ale nie zamierzam go juz odstawiac bede brala przynajmniej raz w tygodniu do osiagniecia 38 tc i chyba lutke odstawie ,jutro wpadne do ginki bo dzisiaj z nia rozmawialam wiec powiedziala zeby przyjsc zobaczymy jak moja szyjka.....

Avensis, oj tak, czasem ciezko cieszyc sie ciaza... Moja kolezanka w 1wszej ciazy miesiac przed porodem byla pod namiotem! :eek:Teraz jest w 2giej i musi lezec :/

Kasieczek, no ten szpital na forach jest znany jako "rzeźnia" :thumbdown:i nikt nie chce tam trafic. Nie da sie jednak ukryc ze to najlepsza klinika dla wczesniakow, noworodkow, dzieci i komplikacji okoloporodowych.
Pytasz co teraz biore: lutke 3x2, nospa 3x1, magnez 2x2, hemofer (zelazo) 2x1, euthyrox25 1x1, kwas foliowy 1x1 i zaczynam jodid100 1x1. A, noi na puls doraznie metocard 1/4x1.
To na tyle. Najwieksza poprawe czuje po magnezie i bezpieczniej sie czuje ze zwiekszona dawka lutki :)

Ostatnia edycja:
dziś miałam nie najlepszy dzień, od samego rana chodziłam wkurzona, mieliśmy iść po śniadaniu z M. na spacer ale mnie wkurzył i nigdzie nie poszliśmy. Położyłam się i się zaczęło :eek: do godziny 13 macica stwardniała 4 razy :dry: dopiero po no-spie się uspokoiło.

czytam teraz w necie o tych twardnieniach i na kilku stronach jest napisane, że to skurcze Braxtona-Hicksa i macica trenuje przed porodem tyle, że te skurcze zazwyczaj pojawiają się po 20 tc a nie na początku 18 tc :confused::confused::confused: niby to nic groźnego ale już zastanawiam się czy nie iść na wizytę wcześniej ( za 2 tyg mam usg połówkowe)

reklama
Karola - bierz magnez do 3x2 tabletki dziennie, regularnie bedziesz brała to powinno być oki. Ja biore ASmag - czysty magnez bez dodatku B6. Kurcze ja nie pamiętam dokładnie kiedy mi się te twardnienia zaczęły, ale to dlatego ze były przyćmione innymi dolegliwościami! Spokojnie kochana, moze się skonsultuj telefonicznie z ginem? masz możliwość??

Do góry