reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki grudniowe 2012

Czytając historię Nanncy i pamietając o dolegliwościach Kasi w pełni władz umysłowych śmiem twierdzić, że ciąża wcale nie jest najpiękniejszym czasem w życiu kobiety:-(

reklama
i pomyśleć, że ciąże mogą się tak od siebie różnić!! no ale w końcu kazda z nas jest inna i odmiennie reaguje na wszystko! Tylko że np zły stan w trakcie całej ciąży może rzutować na przyszłość, ja chciałam trójkę dzieci przynajmniej, a teraz.. no nie wyobrażam sobie być w takim stanie jak w tej ciąży i zajmować małym dzieckiem. Choć już o najgorszych momentach zapomniałam..!

Avensis - masz już spakowaną torbę??? bo ja się zbieram i zbieram ale dziś już chyba tego dokonam!

Dzwonilam do labu jak moj progesteron i prawie 190 znaczy sie czeski progesteron dziala ale nie zamierzam go juz odstawiac bede brala przynajmniej raz w tygodniu do osiagniecia 38 tc i chyba lutke odstawie ,jutro wpadne do ginki bo dzisiaj z nia rozmawialam wiec powiedziala zeby przyjsc zobaczymy jak moja szyjka.....

Avensis, oj tak, czasem ciezko cieszyc sie ciaza... Moja kolezanka w 1wszej ciazy miesiac przed porodem byla pod namiotem! :eek:Teraz jest w 2giej i musi lezec :/

Kasieczek, no ten szpital na forach jest znany jako "rzeźnia" :thumbdown:i nikt nie chce tam trafic. Nie da sie jednak ukryc ze to najlepsza klinika dla wczesniakow, noworodkow, dzieci i komplikacji okoloporodowych.
Pytasz co teraz biore: lutke 3x2, nospa 3x1, magnez 2x2, hemofer (zelazo) 2x1, euthyrox25 1x1, kwas foliowy 1x1 i zaczynam jodid100 1x1. A, noi na puls doraznie metocard 1/4x1.
To na tyle. Najwieksza poprawe czuje po magnezie i bezpieczniej sie czuje ze zwiekszona dawka lutki :)

Ostatnia edycja:
dziś miałam nie najlepszy dzień, od samego rana chodziłam wkurzona, mieliśmy iść po śniadaniu z M. na spacer ale mnie wkurzył i nigdzie nie poszliśmy. Położyłam się i się zaczęło :eek: do godziny 13 macica stwardniała 4 razy :dry: dopiero po no-spie się uspokoiło.

czytam teraz w necie o tych twardnieniach i na kilku stronach jest napisane, że to skurcze Braxtona-Hicksa i macica trenuje przed porodem tyle, że te skurcze zazwyczaj pojawiają się po 20 tc a nie na początku 18 tc :confused::confused::confused: niby to nic groźnego ale już zastanawiam się czy nie iść na wizytę wcześniej ( za 2 tyg mam usg połówkowe)

reklama
Karola - bierz magnez do 3x2 tabletki dziennie, regularnie bedziesz brała to powinno być oki. Ja biore ASmag - czysty magnez bez dodatku B6. Kurcze ja nie pamiętam dokładnie kiedy mi się te twardnienia zaczęły, ale to dlatego ze były przyćmione innymi dolegliwościami! Spokojnie kochana, moze się skonsultuj telefonicznie z ginem? masz możliwość??

Do góry