reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki grudniowe 2012

Dzien dobry!

basik trzymaj sie kochana....

annie Nela juz ponad miesiac ma szok normalnie:szok: Fakt faktem jeszcze troszke i kasia sie rozpakuje a potem ja :-D

Ide robic sniadanko dla Pati
milego dnia!

reklama
Cześć dziewczyny!!! :-D

Basik - trzymaj się ! :tak:
Karolina - zdrowiej :-) i dbaj o siebie i maleństwo ! :)

Annie - Nela extra, śliczna dziewczynka :happy:

Marcia,Kasia,Emalia,Nanncy - pozdrawiam Was dziewczyny, całuję mocno i trzymam kciuki za nasze 'ciężaróweczki' oby się kulały do końca, bez żadnych przygód. :happy:

no a nasza Emalia - życzę ci szybkiego powrotu do formy, przerwy czasami robią dobrze. Jeszcze wszystko się ułoży! :happy:

Ja mam wizytę dopiero 15 stycznia ... losie, trzeba sie zapisywać 2 miesiące na przód takie kolejki ma moja ginekolog,
aczkolwiek mnie zdenerwowała - bo nie mam recept i jej piszę a tu cisza i nic nie odpisuje, a co za tym idzie w tym miesięcu jestem bez leków dzięki niej. Konkretnie chodzi mi o leki wspomagające przyjście @ , mam nadzieję że przyjdzie normalnie, dziś ją jeszcze będę nękała o receptę bo 2 miesiące bez leku to przegięcie i znów sobie nabroję.
A jak przygotowania do świat? u nas powolutku - w ogóle nie czuję żadnej atmosfery ...
Obiecałam sobie,że dziś umyje okno i coś powoli zacznę sprzątać.
Przez te wiatry i śnieżyce była u nas masakra! w piątek jechałam 100 km przez 6 godzin, takie były warunki na drogach, że szkoda słów.
Oczywiście ja nie prowadziłam :-p bo jeszcze mam taki uraz, ale dobrze mieć kierowcę obok siebie :-p
A co do stłuczki to koleś ma to w pompie, i nawet nie był u mechanika, byliśmy u niego 2 razy - i mówił,że bedzie jechał w środę ( zeszłą ) ale tak do dziś zero odzewu - a my latać nie będziemy co chwila - ma nr telefonu jak coś.
10 samochodów na podjeździe i to nie byle jakich, to może się nie rozczula nad starym rupieciem.

Co do wesela, powoli organizuję rzeczy, bo czas goni goni :)
Zamówiłam wstępnie zaproszenia ślubne, próbki - co by zobaczyć jak wyglądają na żywo.

A na wadze, uwaga - 13,1 KG :)
Niby dużo, dla mnie mało ... Mam chyba jakiś problem bo nie widzę różnicy ... :baffled: a jak cudem zauważę to bardzo mało ...

moje wymiary :

Bez tytułu (2).jpg

Załączniki

• Bez tytułu (2).jpg
    Bez tytułu (2).jpg
    26,1 KB · Wyświetleń: 25
Marcia, z tą szyjką to też się zastanawiałam i nawet nie lubię sobie luteiny aplikować bo się boję, że uszkodzę szyjkę :eek:. Ja rano mam wrażenie, że jej nie dosięgam i też mi się wydaje, że tak powinno być. Natomiast wieczorem wydaje mi się, że jest trochę niżej ...eh

Basik, trzymaj się. Wiem co czujesz.. :(

Annie, wiesz co, no ja podejrzewałam nerki odrazu, tym bardziej, że dzisiaj coś mnie jakby na pęcherz ciśnie, jakbym zapalenie dostała :-(Badanie moczu to ja miałam dawno, w listopadzie w szpitalu robione i wtedy już coś wychodziło źle ale stwierdzili, że to od wymiotów, choć upierałam się, że pewnie nie :wściekła/y:. Teraz nie wiem co robić, koleżanka poradziła mi iść na rejon po skierowanie na badanie moczu i je zrobić na własną rękę i zaraz spróbuję się dodzwonić i zapytać.

Nanncy w rejonie powinni ci dac skierowanie ale jak masz durnego rodzinnego i ci nie da to takie badnie u mnie kosztuje chyba 5 zl a lepiej je zrobic bo wiesz ze wszelkie infekcje drog moczowych moga byc niebezpieczne w ciazy

Karola, Annie, temat malin przewijał się u mnie na Majówkach miliony razy. No i jedynie tych z liści nie można. Sok malinowy jest to jeden z najlepszych sposobów na przeziębienie. Ja z niewiedzy, strachu i w sumie braku potrzeby nie tknęłam nic malinowego w I trymestrze ale teraz gdy przyszły chłodne wieczory - piję herbatę malinowo-żurawinową Vitax.

Marcia, u mnie 14zł takie badanie. Niby nic ale jednak.. Gdyby mi nie dał to zrobiłabym odpłatnie bo chyba bym sobie nie wybaczyła, że coś jest nie tak... :baffled: No ale dał mi to skierowanie i dostałam też skierowanie na usg brzucha. Chyba mogę w ciąży???

Nanncy usg to usg robi sie tylko skan innego narzadu ale to jest ten sam sprzet wiec sie nie przejmuj:-) Dobrze ze dostalas skierowanie na siuski bo nerki w ciazy moga dac popalic. Trzymaj sie

Hej dziewczynki.

U mnie nawrót wymiotów, wczoraj i dziś. Nudności również wiec enegrii brak i sił życiowych. KOści już bolą i chodzenie jak u emerytki. No i taki dzięn dzis..

Plus to że tarczyca ma sie bardzo bardzo dobrze!

Herbatka z liści malin wskazana po 36tc, co by sobie poród ułatwić, uelastycznia to szyjkę! Ja już sie w taką zaopatrzyłam.

A sok z malin oczywiście wolno, ja w swoim zaopatrzeniu mam taki domowej roboty!!

Basik - no to witaj w klubie rzygaczy pospolitych! Ja ogarnęłam to, woec i Tobie sie uda. Ale chwile słabości i załamki to norma!! Próbuj jak możesz:
- jeść migdały
- imbir z wodą pić
- pepsi podobno pomaga, ale ja nie polecam bo to mega niezdrowe.
- nigdy nie wstawaj na głodniaka, zawsze miej coś przy łóżku i przegryź i poleż niczym wstaniesz ( dobrym rozwiązaniem jest sucha piętka z chleba, polecała gasrtolog)
- po kazdorazowych wymiotach uzupełniaj wode w organizmie ( na tyle na ile jest to możliwe, ja pic nie mogłam wogóle)
- jak możesz, staraj się myć zęby za każdym razem, co by je chronić ( ja tego nie ogarniałam bo od razy witaj muszlo!), ale póki co zęby na swoim miejscu!
- no i dietka rygorystyczna!
- jedz mało a często, nie napychaj się choć masz ochote!
NO i trzymaj sie kochana!!

Nanncy - powodzonka kochana! mnie łapał pęcherz, kupiłam herbatke żurawinową, piłam wiecej wody i jadłam żurawinę no i jest oki.

Annie - no mała jest cudowna! Ale czas leci!!

Butterko - wyniki zdumiewające!! A efekty to ty na ubraniach widzisz na pewno :) Spokojnie, jeszcze do czerwca masz czas! I tak dużo mi sie wydaje że zrzuciłaś w krótkim czasie, dobrze ze jesteś pod nadzorem dietetyka. Ile kosztuje taka przyjemność??

Marcia - no czas goni, i za niedługo faktycznie bedziemy sie rozpakowywać :p A co do badania moczu - nie koniecznie może to dac obraz dysfunkcji nerek. Na lutówkach jedna cieżaróka tak miała, wyniki oki i dopiero usg wykazało że to zastój w nerce. Super że twoja lekarka zgodziła sie na te zastrzyki, no to będziesz spokojna :) Super!

Karola - zaraz popytam o domowe sposoby na zatoki! To Ci podrzuce!

reklama
A mi sie zaczyna zgaga tzn wczoraj mialam i dzisiaj i bylam w aptece i nic nie kupilam , jutro musze to naprawic. Ja sok z zurawiny taki czysty pije caly czas od ok miesiaca ale on jest drogi bo kupuje go w aptece wystarcza mi na 10 dni i kosztyje ok. 30 zl ale poki co odpukac moje problemy nerkowo- sikajace sie skonczyly.
Kasia witaj w klubie ledwie lazacych, musze dzisiaj sprawdzic teorie ze spaniem z poducha miedzy nogami tzn ja spie w kojcu motherhood ale czesto nie ukladam sie w nim tak ksiazkowo a dzisiaj w nocy spalam tak ulozona ze mialam poduche i pod glowa i miedzy kolanami i wstalam z duzo mniejszym bolem i nie wiem czy to przypadek czy ulozenie ma znaczenie .
ide sie kompac..

Do góry