reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki grudniowe 2012

reklama
Dzien dobry!

kasia to dawaj ten przepis moze sie pobawie ktoregos dnia, Pati bedzie miala frajde:-)

a mnie przeraza wigilia bo jest u mnie i miala byc mala tzn nasza rodzinka plus moj ojciec i zabieram wojka z synem co we wrzesniu ciotka zmarla czyli 6 osob bo moj brat z bratowa nigdy z nami nie spedzaja swiat a tu bratowa ki mowi ze oni jeszcze nie wiedza ze moze zostana:szok: A jak juz oni by przyszli to jeszcze musze zaprosic meza siostre z chlopakiem i wychodzi 12 osob :szok: I jak ja mam to wszystko obskoczyc. Fakt ze moj ojciec swietnie gotuje i zawsze robi bigos, rybe po grecku, barszczyk i rybe ale i tak ja bede musiala sie nalatac, zawsze mnie w cos wkreca.brr

Marcia no nie mów ze będą oczekiwac od Ciebie przygotowania wigilii? No chyba sobie żartują!! może jakiś podział? każdy cos przyniesie? powiedz jaka jest sprawa. Ja od czasu jak nie mieszkam w domku ( a tam zawsze jemy wigilie) to dzielimy się i mama robi częśc, ja troche i siostra troche. Zobaczymy jak bede na siłach w tym roku!
Kochana ale ty to musisz oznajmić, że nie możesz nie wiem jak się forsować na te 12 osób!! Powinni zrozumieć, choć różnie to bywa. Ostatnio odwiedziła mnie koleżanka u której w miejscu pracy panuje ospa - nie pomyślała w żaden sposób ze to może być dla mnie zagrożenie...

Przepis potem Ci podam bo jeszcze leże w łóżku :p a foremki można zrobić szybko z puszki :) Foremki z puszki. na DIY / Handmade - Zszywka.pl

No niby z jedzeniem to tam najmniejszy problem ale chodzi o to ze trzeba posprzatac , zastawic stol i skakac nad goscmi bo przeciez nie usiade i nie powiem obsluzcie sie sami a potem posprzatac to wszystko normalnie az mi slabo na sama mysl:no:

Spojenie nawala ze laze jak pokraka, jak sie dzisiaj w nocy przekrecalam to az meza zbudzilam jeczac.

Marcia - no to poprosisz by Ci pomogli!! Kurde.. jesteś w ciąży!! i nie będziesz nad wszystkimi skakać! Nie daj sie tak! masz się oszczedzać! no ja jak się w nocy przekręcam to stękam :p

przepis na pierniczki na choinkę:
1/2 kg mąki
150g cukru pudru
przyprawa korzenna 1 paczka (40g)
1 łyżeczka kakao

3/4 kostki margaryny ( ja zawsze używam PALMĘ)\
4 żółtka
150g miodu sztucznego

Suche składniki wymieszać, posiekac z nimi margarynę, dodać miód i żółtka i zagnieść ciasto :) a potem to już puścić wodze fantazji i wykrawać bądź lepić pierniczki :)

hej, sorry, że się nie udzielam ale od czwartku jestem chora, zaczęło się od bólu gardła a zaraz po tym odezwały się moje znienawidzone zatoki :wściekła/y:

najpierw wzięłam L4 tylko na dwa dni bo myślałam, że mi przejdzie ale byłam w błędzie, dziś dostałam L4 do końca tygodnia, lekarz powiedział, że trudno, na razie nie da mi żadnego antybiotyku bo do 12 tc to niezbyt wskazane i tylko jak już nie ma innej opcji, no więc leczę się domowymi sposobami, na gardło Tamtum Verde, gardło już nie boli, ale z zatokami tak łatwo nie idzie, robię inhalacje z Amolu, rozgrzewam woreczkami z gorącą solą albo termoforem, non stop gorąca herbata z malinkami (babcinej roboty), kanapki z czosnkiem itp.
Może nie ma znaczącej poprawy ale grunt, że się nie pogarsza. Dla mnie leczenie bez antybiotyku to nowość bo w ciągu 27 lat życia, nigdy, żadna infekcja nie przeszła mi sama bez użycia antybiotyku. Ale jestem dobrej myśli i cieszę się, że się nie pogarsza.

btw. jak to jest ze zwolnieniem w ciąży na czas choroby? czy lekarz rodzinny może wystawić L4 z kodem B, tak żeby było 100% płatne czy tylko Gin ma takie uprawnienia?
ja jadę teraz na zwykłym L4 płatnym 80%.

jutro powinnam mieć wizytę u Gina ale muszę odwołać, raz, że wolę nie wychodzić z domu bo nie zaziębić zatok jeszcze bardziej a dwa przez tą chorobę nie zrobiłam badań zleconych przez Gina i głupio by mi było iść na wizytę bez wyników :sorry2:

Hej, ja dziś zaliczyłam atak kolki w prawym boku :baffled:. Bolało jak diabli ale przeszło po wizycie w wc, jednak cały dzień jestem po tym obolała i leżę. W ogóle od dłuższego czasu boli mnie po bokach, jakby w lędźwiach, w plecach i promieniuje na brzuch. Czasem mąż musi mnie podnieść z łóżka. Trochę jakby nerki, jakby plecy ale też brzuch.....Musze koniecznie powiedzieć o tym na najbliższej wizycie bo mnie martwi to...:-(

Karola, właśnie Ci pisałam na FB, choć chyba niewiele pomogę bo nie wiem czy lekarz rodzinny może wystawić L4 na 100%. Chyba trzeba by go po prostu zapytać. A może któraś z dziewczyn będzie wiedziała... Kuruj się i wracaj do zdrowia! Pisz jak coś

Dzien dobry!

ja dzisiaj mialam bardzo intensywny dzien z rana musialam pozalatwiac sprawy na miescie na 10:30 bylam na wizycie u ginki, nie badala mnie dowcipnie, posluchalam tylko serduszka, bilo jak dzwon:-), macica rosnie , przychylila sie do mojej propozycji i dala mi zastrzyki zapobiegawczo raz w tygodniu, pytalam o moje bolace spojenie to powiedziala ze niestety to sie wszystko rozchodzi i moze byc gorzej:crazy: Pytalam o szyjke bo u mnie na marcowkach ostatnio byla bardzo ozywiona dyskusja na temat tego czy np jak zakaldam luteine dowcipna to czy powinnam pod palcem wyczuc szyjke czy nie bo ja uwazalam ze im jest wyzej nie jestem w stanie jej dotknac tym lepiej a u mnie dziewczyny jakos tak tlumaczyly ze wychodzilo ze powinnam wyczuwac ja pod palcem ....i wyszlo na moje:-) usg mam 14 stycznia i to bedzie te po 30 tc ale zwykle bo oni nie maja wypasionego usg.
poza tym mialam dzisiaj prezentacje thermomixa i jestem szczesliwa posiadeczka tego cudenka. Musze zrobic reorganizacje w kuchni i zaczynam pichcic.

karola wspolczuje choroby i tak lekarz rodzinny moze wystawic l4 z kodem B

basik jak tam u ciebie, odezwij sie kochana...

a co tam u reszty naszych grudnioweczek, wiecie ze mamy pierwsza rocznice istnienia naszego watku :-)

Dziewczyny zyje ale czuje sie fatalnie:((((jutro wybieram sie do lekarza mam nadzieje ze dam rade dotrzec, poniewaz Od tygodnia nie rozstaje sie z lozkiem I miska, przepraszam odezwe sie jak mi przejdzie mdlosci I wynioty:((((

reklama
Witajcie dziewczyny. U nas zycie leci szybko i intensywnie. Walczymy z kolkami u małej i czasem jestem nieprzytomna...

Karola odstaw te maliny bo w ciazy nie wolno pić.
Nanncy a jakie masz wyniki moczu? Moze to nerki?
Marcia, Kasieczek ale Wam juz blisko końca ;)
Basik biedulo trzymaj sie dzielnie
Emalko fajnie ze napisałaś do nas. Mam nadzieje ze nastrój juz lepszy.
Butterfly jestem pod dużym wrażeniem :)
Marka gratulacje :) pokaz nam corunie
Ashlee jak wam sie zycie toczy?

A my z Nelka juz pomału sie bawimy
ImageUploadedByForum BabyBoom1386625193.879153.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1386625193.879153.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1386625193.879153.jpg
    26,8 KB · Wyświetleń: 24
Do góry