reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki grudniowe 2012

Nanncy - no co za pinda jedna, no niech ją szlag! eh.. zero zrozumienia. ale nie stresuj się, w końcu wiesz ze cie przyjmie! było się jej spytac czy poniesie odpowiedzialność za to ze nie będziesz miała wizyty, badań i leków do połowy stycznia!! No a koleżanke zaproś to ją tu zaczarujemy :)

reklama
Dziewczyny zalamalam sie, siedze i rycze ....ginka kazala mi znowu zrobic progesetron ostatni mialam robiony 04 11 i byl 75 wiec juz spoko a dzisiaj zrobilam i wyszdl 14,68:szok::szok::-( Nie wiem co to moze oznaczac i jakie moga byc tego komsekwencje. Napisalam do ginki ale jeszcze mi nie odpisala a ja umieram z niepokoju i nie moge przestac ryczec...

Marciu - jakos aż chyba nieprawdopodobny jest taki spadek.. mi to trąca o błąd. przecież dodatkowo bierzesz lutke non stop. Kochana uspokój sie na ile możesz.. przeciez czujesz Krystianka wiec musi być dobrze!!

Nie wiem sama co mam o tym myslec i na dodatek nie moge znalezc jakiejsc konkretnej informacji czy podobnego przypadku jak ja bo generalnie w ciazy ginekolodzy nie robia badania progeteronu tym bardziej w zaawansowanej ciazy. Jedyna informacja jaka znalazlam to taka ze nagly spadek progesteronu moze byc przy zatruciu ciazowym ale ja nie mam objawow zatrucia no jak wrocilam z wynikami to jak zmierzylam cisnienie to mialam 139/100 ale teraz jest 125/85 nie mam obrzekow, ani bolu glowy , ani mroczkow przed oczami i takich tam. I jeszcze ta moja ginka nie odpisuje a mnie szlag trafia.

chcialabym zeby sie okazalo ze ktos wpisal nie tu gdzie trzeba przecinek i np jest 146,8 ale u mnie to wszystko mozliwe

Ostatnia edycja:
No właśnie ja nie słyszałam by sie tak często badało progesteron. ale ja dopiero poczatkująca w ciążowych kwestiach.. jak tylko ginka odpisze daj znać. Kurde nie wiem co Ci powiedzieć... ale nerwy na wodzy. Krystianek uspokaja mame ruchami?

Powiem ci ze nawet w tym labie powiedzieli ze nikt nie robi progesteronu w ciazy tylko ta moja ginka zleca i ten doktorek prywatny tez do mnie powiedzial jak zobaczyl ze mam progesteron zrobiony ze to nie ma sensu robienie tego badania u ciezarnej.

Wiesz, że miałam CI pisac o tym przecinku??? no bo teraz progesteron to chyba nie jest wyznacznik.. dzidzi zdrowe, serduszko puka, rusza się i robi przemeblowanie w brzuszku to wszytko oki!! Tego się trzymaj kochana!!

No wlasnie ta niewiedza czy taki spadek moze miec jakies przykre komsekwencje mnie dobija....no teoretycznie ten progesteron jest najwazniejszy w pierwszym trymestrze ale generalnie jest to bardzo wazny hormon bo on przyczynia sie do prawidlowego rozwoju ciazy i powstrzymuje porod az do odpowiedniego momentu.....noz kurna co mnie jeszcze spotka:wściekła/y:

MI sie to jakos nie podoba, zwłaszcza ze bierzesz lutke, choć wiem ze ona na wynik nie ma wpływu! tak czy siak mysle ze to bład. Jesteśmy ludzmi, nawet w labo może się to zdarzyć. Spokojnie kochana!! jakbyś nie zbadała nawet byś nie wiedziała. Tymczasem ja się zaczynam zastanwaiac jak to u mnie wygląda!

reklama
Kasia u ciebie na pewno wszystko jest ok bo chociazby fakt ze zygalas jak kot i nadal ci nie przeszlo jest dowodem na wysokie stezenia hormonow ciazowych.
nie masz plamien ani innych pierepalkow jak ja wiec chociaz ty sie nie wpedzaj w nerwy

Do góry