reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki grudniowe 2012

Avensis - No ja jak to ja - wymioty sa, ale już sporadyczne, ale nudności codziennie. Wczoraj i dziś całodniowe! W tym tygodniu dopiero wyszłam na sklepy!! musze wrócic do formy przed porodem bo kondycha kiepska i jak będzie blizej terminu, a ja nie bede w formie to zaczne sie martwić czy wytrzymam to kondycyjnie!! a bardzo bym chciała naturalnie rodzić. CC tylko w najwyższej konieczności.

reklama
avensis u mnie spoko, nie mam jeszcze żadnych konkretnych objawów, cycuchy pełniejsze, bolą ale dopiero jak je mocniej nacisnę, brzucho lekko pobolewa ale sporadycznie. Ogólnie gdyby nie testy i temperatura to nie uwierzyłabym, że jestem w ciąży :-D

jedynie co mnie trochę wkurza to, że nie mogę spać, ja ogólnie jestem strasznym śpiochem i karą jest dla mnie wstawanie o 7 rano do pracy a teraz, od 4 dni budzę się kompletnie wyspana o 4 nad ranem, wczoraj już miałam wstać o 4.22 i zacząć piec muffinki śliwkowe dla gości ale w porę się opamiętałam bo by mnie chyba mąż ukatrupił gdybym o 4 nad ranem mikser uruchomiła, :-D a dziś to już przeszłam samą siebie, 3.50 a ja zaczęłam wędrówki po domu bo już mi się nudziło leżenie :szok: kosmos jakiś z tym budzeniem się w środku nocy :confused:

ciężarówki też tak miałyście na początku ciąży?

Karola - no ja z wrażenia i podniecenia tez sie wczesnie budziłam i leżałam by tempke jeszcze o czasie zmierzyć, potem jeszcze rano na bete chodziłam wiec też nie spalam ;) później Ci przejdzie ;p choc j teraz o 5,6,7 wstaje ;p

dziś w nocy obudził mnie straszny ból gardła, a w sumie prawego migdałka, cała się spociłam aż musiałam się przebrać, o 1.50 płukałam gardło wodą ze solą, teraz ciut lepiej ale nadal pobolewa. W sumie to nie wiem, czy to gardło mnie boli czy mam zgagę, możecie się ze mnie śmiać ale nigdy w życiu nie miałam zgagi i nawet nie wiem jakie to powinno być uczucie. :eek: jak przełykam to czuję taki kwaśny smak ale nie wiem czy to przez gardło czy to właśnie zgaga. :confused:

chyba zaczyna to do mnie docierać powoli, że jestem w ciąży, dziś test nie pozostawia już wątpliwości:

Zobacz załącznik 591785

a to porównanie wszystkich testów, które robiłam:

Zobacz załącznik 591786

Karola tescik piekny i betka przyrasta patrze robisz tak jak ja kilka testow dla porownania :-)

ja dzisiaj w jednym miejscu brzucha mam takie uczucie jakby mnie ktos szpila co kilka kilkanascie minut dzgal ne wiem czy to synus czy po prostu cos sie rozciaga dalej...

ja juz po obiadku wciagnelam lososia z kasza gryczana, kalafiorem i sosikiem czosnkowo koperkowym mniam

Annie cudna Nelcia :) Czekamy na opowieści porodowe :)

Marcia nie rób smaka, bo ja jeszcze przed drugim daniem, ale czekam bo zaraz Szymuś wstanie to jeszcze krótki spacerek zaliczymy ;)

Karola
teścik cudny, też tak miałam na początku ze wstawaniem, to chyba emocje ;))

Avensis gratuluję córci! :)

Emalia, Basik która następna po Karoli? ;)

Kasia zaczynasz zakupy dla Ancymonki? Jak coś to się nam proszę chwalić :D

Ostatnia edycja:
Ja w koncu zrobilam liste rzeczy ktore potrzebuje dla Krystianka i juz bym sie rzucila w wir zakupow ale chce poczekac do wyprzedazy w styczniu nie zrobi to dla mnie roznicy a mam nadzieje ze uda mi sie troche zaoszczedzic.

Ashlee - nie robiłam zakupow za bardzo - kilka ubranek mam i to wszytsko, czekam aż się okaze czy siostra będzie miała córeczke czy synka i jak zjade na święta do domku to będziemy sie dzielić wyrawką która już jest i wtedy będe wiedziec co mi brakuje. Planuje do końca stycznia wszystko miec gotowe i potem tylko już czekac. Choć sie stresuje w sumie ze jak Mała mnie wczesniej zaskoczy to nie wiem co zrobie. Z racji kondycji, większość rzeczy chyba przez neta będe kupować. Powiedz mi jak się spisuje leżaczek bujaczek??

Szukam wózka i nie moge znaleść, już miałam wybrany to sie posypały negatywy i mam problem. Z łóżeczkiem też mam problem bo chce turystycze ale lepsze z dobrym przewijakiem. No ale najpierw to chyba komode musimy kupić - ale chyba kupimy z serii co meble na mieszkaniu, i jak cos to potem właścicielom odsprzedamy bo tak to nie wiadomo potem co z nią zrobić.

Marciu - a masz juz cos upatrzone z tych wielkogabarytowch?? jak wózek np?

Karola - teścik piękny, a co do zgagi - dowiedziałam sie co to dopiero własnie w ciązy :p kwasy i pali co gardło :) migdały dobrze sie spisują na walke ze zgagą jak i siemie lniane (mielone) z ciepłą wodą.

reklama
Wiatjcie...
Karolka piekny ten Twoj tescik taki tlusciutki,betka piéknie przyrasta:)))
Annie Coreczka piekna-ucaluj slicznosci!!!!
Emalia
jak samopoczucie???teraz Ty nastepna w kolejce po Karoli:-)
Ashlee milego spacerku zyczé:-)
u mnie od dzis piekny wodnisty sluz ale testy owu negatywne wiec czekam i moze jutro z ranca skoczé na mezulka:happy2::happy2:

Do góry