reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki grudniowe 2012

SeeYou - no wiem jak się może udzielać, niestety same się nakręcamy. Zobaczysz jak się to rozwinie, w porządku jakaś kobieta, poinformowała Cię o wszystkim.

butterfly - odważna z Ciebie kobietka !:-D

reklama
Odebrałam własnie wyniki beta ze 109 dwa dni temu urosła mi do 287,6. Czy to prawidłowy przyrost?

Dostałam dwa zarodki, czy przyrost nie powinien być większy?

Progesteron 21,1 - więc chyba w normie

Ft3 i Ft4 w normie. Ale TSH mam podwyższone - 6,236 przy normach 0,300-5,000

Dr D. gdy go pytałam w środę, czy mam coś działać w związku z Hashimoto, powiedział że nie, ale nie miałam wtedy tych wyników. Troche się boje i chyba umowie si do gin+endo.

Przyrost prawidlowy przeciesz ponad podowjny w dwa dni ? mialas usg ze wiesz ze obydwa zarodki sie przyjely ? co do wynikow nie pomoge ale przyrost jak najbardziej prawidlowy....:tak:

Cześć dziewczynki! ja po pracy, aż się dziwie, że miałam mało do nadrabiania!

SeeYou - pierwsza wizyta u gina?? Zobaczymy co czas pokaże! gdzie i u kogo byłaś..??

Chyba większość z nas ma albo teściowe, albo kogoś z otoczenia, kto jest jak wrzód na d....!:wściekła/y:

Dzien dobry!
Monika fajnie ze beta rosnie, nie pomoge co do interpretacji bo nigdy nie robilam.

a ja mam taki dziwny ucisk w podbrzuszu jakby jajniki:cool: moze progesteron rozwala torbiel:-D ale bym byla szczesliwa gdyby sie okazalo w poniedzialek ze znikla, to tez bylby swietny prezent gwiazdkowy a tak boje sie wizyty.....
milego dnia!

Dzień dobry kochane ! Jestem po wizycie u mojej gin. I powiem wam szczerze , ze samemu nie ma co interpretować wyników badań , ja niby prolaktyne miałam w normie a okazuje sie , ze za wysoka. Progesteron bardzo niski wręcz zerowy. Tak jak wcześniej pisałam stosunek fsh i lh tez za wysoki bo 1,6 czyli pcos. I na dodatek tsh według norm niby miałam ok , a okazuje sie zeza wysokie . Przepisane mam 4 leki siofor , duphaston , clo i jakiś na tarczyce w związku z tym za wysokim tsh. Mam to barac na razie 3 miesiące i zobaczymy jak to dalej będzie . Czy moja owulacja powróci , bo okazuje sie ze moje cykle są bezowulacyjne. Jedna tylko dobra wiadomość wynik badania męża rewelacyjny. No i oczywiście muszę stosować dietę . Ale moja gin jest dobrej myśli i kazała już od tego cyklu sie starać . Trzymajcie za mnie kciuki , żeby te leki pomogły. Brała któraś z was ten siofor ? Schudlyscie po nim ? Pozdrowionka

Marcia - trzymam kciuki żeby torbieli nie było!
Mijago - powodzonka! trzymam kciuki! Działajcie!

Mi zostało 8 dni do testowanka, ale powiem wam, że już nie wytrzymuje! to będzie 38 dc , bo ja mam nieregularne i długie cykle! Ale już sie pojawiają objawy jak na @, piersi bolą, jajniki kują mnie naprzemiennie, no i co najgorsze jadła bym cały czas! takie mam smaki że hej!, najgorsze jest to ze zwykle tak mam już przed 28 dc ( chyli ksiązkową @) i tak się ciągnie do pojawienia mojej @, wtedy też puchnę bo woda zatrzymuje się w organizmie i nie moge na siebie patrzec w lustrze!! Brzuch jak balon! Jak bym się po mojej rodzinnej wiosce przeszła z tak wydętym brzuchem to by poszła plotka o ciąży na bank! Nie raz miałam taką ochotę, poczym po @ przejść sie drugi raz i utrzec nosa plotkarom siedzącym w oknach! a co!

reklama
Witam was :)
czyli kto testuje najszybciej?

Ja- Jeżeli nie dostanę 18ego lub szybciej @ to testuję 22<bo czasem mi się może spóźnić, o ile mam w miarę regularne cykle, to czasem mnie zaskakują> (o ile wytrzymam z cierpliwością do 22;) ale już też mam smaki,bolące piersi i brzuch a do tego wizyta u gin. też nie napoiła mnie optymizmem.
annie- kojarzę że też gdzieś mniej więcej w tych okolicach co ja?
kasieczek - za 8 dni testowanko :)
Trzymam za was kciuki ;)
I która z was jeszcze?:)

Ostatnia edycja:
Do góry