reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki grudniowe 2012

reklama
Karola wydaje mi sie ze to zalezy jaki antybiotyk bierzesz bo ja swojemu rodzinnemu powiedzialam ze sie starami i ze moge byc w ciazy teoretycznie wiec dopasowal leki na taka ewentualnosc. Bo przeciez sa antybiotyki ktore mozna brac bezpiecznie w ciazy a nasz organizm jest tak zaprogramowany ze przez te pierwsze 4-5 tygodni kiedy kobieta ma prawo nie wiedziec ze jest w ciazy nasze fasolki sa chronione przed szkodliwymi substancjami z zew. Takze ja dzialalam z mezem mimo wszystkl

Annie, a to nie wiedziałam, że jednak okazało się inaczej, widocznie pierwsze wieści zarejestrowałam najbardziej :)

Marcia, no bardzo jestem ciekawa jak Twoje usg i torbiel. Mam nadzieję, że jej nie będzie :tak:

Karola, też jutro daj znaka jak u Gina !!!

no ja już po wizycie ale jestem zawiedziona bo w tym cyklu już nic nie zdziałamy bo wg Gina 13 dc to już jest za późno na monitoring.

Gin powiedział, że 8 miesięcy starań to wystarczająco by zacząć działać

w następnym cyklu mam zrobić badania PRL, FSH, LH, E-2 Estradiol i f- testosteron i mam się zgłosić w 6-7 dc i będziemy robić monitoring cyklu.

Karola, 13dc to za późno? mój kazał mi przyjść właśnie 13-14dc na początek :/ hmmm.... MOże chce podglądnąć Twój cykl dokładniusio od samego początku :tak: W sumie ja też w końcu się uparłam i poszłam właśnie ok 9dc hihi
Mam skierowania na te same badania co Ty ale będę je robić dopiero za jakieś 2 cykle, narazie nie mam na to ani siły ani pieniążków. Powiedz mi tylko, czy lekarz powiedział Ci w jakie dni należy zrobić te badania? Pytam bo mój nic nie powiedział:wściekła/y: a jak dzowniłam do laboratorium to byli zdziwieni, że nie mam wytycznych :eek: A Ty masz?

Ostatnia edycja:
nanncy no mnie się wydawało, że 13 dc to dobry czas na monitoring no ale Gin był innego zdania.
moim zdaniem nie chciało mu się bo spokojnie mógłby robić monitoring w tym cyklu bo ja o ile w ogóle będę miała owulkę to koło 20 dc czyli jeszcze tydzień na podglądanie co tam się dzieje. No chyba, że to rzeczywiście trzeba zacząć w pierwszym tygodniu cyklu i nie ważne czy cykl jest dłuższy niż normlanie :eek:

na kartce z badaniami mam napisane 3,4 lub 5 dzień cyklu,no ale w sumie to nie wiem czy te badania hormonów mam zrobić 2 razy czyli pierwszy raz w 3 dc a drugi do wyboru albo w 4 dc lub w 5dc czy mam zrobić badania raz i mam sobie wybrać jeden z tych trzech dni?

może któraś z bardzie obcykanych dziewczyn nam coś podpowie? :tak:

nanncy i karola prl, fsh i lh robi sie 3-5 dc ( do wyboru bo moze sie trafic ze 3 dc to niedziela i wtedy idziesz robic 4 dc ) w kazdym bądz razie przewaznie jeszcze jest okres. natomiast estradiol robi sie wg. mojej gin najlepiej 7 dni po najbardziej płodnym śluzie jest to na pewno badanie ktore robi sie w fazie lutealnej po owulacji tak samo jak progesteron natomiast testosteron jest nie zalezny od dc z tego co pamietam wiec ja swoje badania robiłam pierwszą turę w 3dc , testosteron, hormony tarczycy w 21 dc a progesteron i estradiol w 28 dc

A ja dzisiaj swojemu oznajmiłam ze w maju robimy badanie żołnierzyków, dlatego w maju bo poczekam do @ ktory na pewno przyjdzie bo za duzo strsu miałam w owulacje i teraz te choróbsko wiec sie nie nastawiam na fasolke ale gdyby stał sie cud to bez sensu kase wydawc na badanie poczekam te 10 dni i wyobrazcie se ze moj mąz powiedział ze jak trzeba to trzeba.....jestem z niego taka dumna i powidziałam mu to ze zachowuje sie jak prawdziwy facet a nie tak jak maz mojej kolezanki, staraja sie juz 1,5 roku jak nie wiecej fakt u niej wyszła duza prl ale juz sie wszystko unormowało dawno i dalej nic i z rok swojego ugadywała zeby sie zgodził i w koncu zrobili badanie w tamtym tyg i wyszło ze ma leniwe plemniki, teraz 3 miechy róznych tabsów dla niego co znowu wiaze sie z czekaniem a mogl sie leczyc razem z zona , ach ci faceci

Ostatnia edycja:
Marcia i Karola, a u mnie była jeszcze inna akcja z tymi badaniami. Gin kazał mi zgłosić się na początku cyklu do laboratorium z prośbą o zrobienie badań cytohormonalnych. Wcześniej zadzwoniłam do labo i pytałam o ceny itd..podpytałam kiedy mam przyjść a babka przez telefon powiedziała, że na badanie cytohormonalne mam przyjść 9dc!!!!:confused2:A ja też od gina zrozumiałam, że na początku cyklu. Teraz nie wiem co zrobić...Zgłupiałam..

Marcia
, brawo dla męża !!! za postawę :)

Dzien doberek!

U mnie niedziela zaczęła sie awaria rury na podwórku w efekcie czego do jutra nie mam wody i jutro rozwala mi podwórko zeby dostac sie do pękniętej rury:wściekła/y:

Nanncy ja bym nie słuchała pań w laboratorium bo one nie sa lekarzami a te wszystkie prl, lh,fsh na 100 % robi sie w na poczatku cyklu

reklama
Marcia, no zobaczę...narazie odpuszczam badania na jakieś 2-3 cykle a potem będę się martwić :tak:Współczuję akcji z rurą...u moich rodziców bardzo często się to zdarza, więc wiem o czym piszesz :/

A u mnie dziś dzień oczekiwania na @. Akurat mam wolne, więc fajnie jakbym dostała dzisiaj a nie jutro w pracy... Ciekawi mnie też czy ból będzie lżejszy, bo przecież... nie było torbieli :-)

Ostatnia edycja:
Do góry