reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki grudniowe 2012

nula wszystko będzie dobrze, spokojnie :)

Dziewczyny tak to już jest ze jak któraś z nas zajdzie to się cieszymy i gratulujemy, ale też często mamy w sobie nutkę zazdrości i nie potrafimy wspierać i pocieszać w objawach rozterkach ciężarówek bo wydaje nam się że problem to dopiero MY mamy bo nie mamy jeszcze fasolki. Niestety tak to jest.

Co do książki to kończę swoją i zaczynam Greya bo po tym co tu wypisujecie to muszę ją przeczytać!! :)

nanncy tak najlepiej o jednej porze i koniecznie nie pić bo rozcieńczysz, ja miałam owu w tym cyklu a testy mi nie wyszly. W sobotę wyszła najwyraźniejsza krecha ale nadal jaśniejsza od kontrolnej... Czasem warto tak jak Ashlee robic 2 razy dziennie jak juz się cień pojawi.

reklama
no ja musze troche poczekac , na staranka bo i tak z moim teraz sie nie bede widziala wiec moja kolejna @@@ powinna przyjsc okolo 18 lutego:( o ile wtedy przyjdzie... niby 4 tygodnie od pierwszego krwawienia powinna przyjsc wiec zobaczymy (czyli w sumie tak jak normalna miesiaczka ale wszystko wyjdzie w praniu teraz to chore czekanie ...

Jestem po wizycie u lekarza. Junior ma 4,2 mm i na razie jest pęcherzykiem umiejscowionym prawidłowo w macicy:-) W związku z moimi sercowymi akcjami, czasami, dostałam duphaston, który mam brać 2 x dziennie. Do Jeleniej Góry możemy spokojnie jechać i przytulać się też możemy, oczywiście wszystko z głową. Jak powiedział sympatyczny pan doktor, ciąża, to stan, a nie choroba, więc można normalnie żyć, oczywiście bardziej ostrożnie, ale normalnie. No i powiedział, że na ten okres ciąży, wszystko jest w jak najlepszym porządku. Za 2 tygodnie kolejne USG i mam nadzieję, że już będzie serduszko:-)

Witaj Marka ;) Fajnie ze tu wpadłaś :) Trzymm kciuki za Ciebie. Jestesmy skazane na czekanie, i chyba wyczekiwanie na fasolkę nauczy nas cierpliwości, której potem będziemy potrzebowały wychowywując nasze pociechy!

Avensis gdzie ty jestes?? jak wizyta!!!!!!!!!!!

No to napisałysmy wtym samym czasie! Super!!!! Ciesze sie :):)

No nareszcie wredota dotarła bo juz sie denerwowałam bo testy negatywne a cykl juz ciut długi sie zrobił i zaczełam sie martwic ze cos spieprzyłam ta luteina ale juz jest i czuje ze bedzie bolesna.
ja juz tez druga czesc zaczełam i jestem w połowie....super ksiazka:-D

avensis cieszę się, że wszystko w porządku u Ciebie :) ja mam wizytę za tydzień w piątek i będę wtedy w tym samym czasie ciąży co Ty i mam nadzieję, że takie same dobre wieści usłysze :) powiedz mi czy dostałaś już może skierowania na jakieś badania?

Witaj marka, dawno Cie tu nie było:tak:

avensis - cieszę się że wszystko w porządku

Mój mi właśnie wyciska sok z grejpfrutów, i niestety znowu mnie bierze przeziębienie. Drugi raz w tym roku. :wściekła/y: Nie wiem co jest grane, ubieram się ciepło, zdrowo odżywiam, staram się jeść witaminy. :confused:

avensis lekarz duphaston przepisal napewno zeby dzidzia sie lepiej zagniezdzila, ja duphaston bralam na podtrzymanie ciazy jak plamilam, czyli lekarz profilaktycznie ci to przepisal, ja mam wade serca ale na to to nie wplywa bo dupek to progesteron...tylko jak jest wszystko ok to po co sie faszerowac hormonami... przynajmniej moj gin jest takiej mysli no ale dupek nie zaszkodzi , tylko czasami sama sie zastanawiam czemu praktycznie kazda babka bierze dupka albo lutke ... lekarze juz chyba troszke w taki trans wpadli...nie sadzicie???

dziewczynki dziekuje za powitanie:)

avensis cieszę się, że wszystko w porządku u Ciebie :) ja mam wizytę za tydzień w piątek i będę wtedy w tym samym czasie ciąży co Ty i mam nadzieję, że takie same dobre wieści usłysze :) powiedz mi czy dostałaś już może skierowania na jakieś badania?
Lekarz powiedział, że za 2 tygodnie jak już będzie serduszko, to wtedy da mi skierowanie na wszystkie badania :-)

reklama
hmm teraz jak o tym myślę to zastanawiam się czy nie przesunąć sobie wizyty o te 2 tygodnie... jak myślicie?
bo wizytę mam 8 lutego a kolejną dopiero 14 marca

Do góry