reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki forever!

Ewcia hmmm my czasem wozimy Daniela z przodu....nigdzie nie ma przepisu który by tego zakazywał,małż sprawdzał a minęliśmy już tak ileś tam patroli panów policjantów i nikt nas nie zatrzymywał do tej pory

Rurka jak dla mnie możesz wziąść całość, starczy Ci na trochę;;))) a taki zestaw to super komplet

Lil Rurka chciała po cichu mnie upolować na allegro, a ty masz za luźną bluzkę bo do jeansów nie ma co się przyczepić:-D:-D a z Danielem zobaczymy rano....

reklama
Paulinko luźna bluzka hehe :-p:-p:-p Raczej luźny fałd brzuszny....:-p:-p:-p A z tym wożeniem dziecka z przodu to dla mnie ciekawostka.....Mój pan nie zgadza się wozić dzieci z przodu, bo mówi, że to niezgodne z przepisami. To teraz mam o czym myśleć!

Ewciu wracaj do nas kochana! Jak teraz się czujesz??? Rety ściskam Cię moooocno!!!!!!!!!! Wierzę, że ciężko Ci :-(

Paulinko ja już nie wiem z tym paragrafem...może to mój ściemnia???

A jeszcze co do zdjęcia - odważyłam się pokazać, bo jeszcze nie jest takie najgorsze...generalnie ja wciąż wyglądam jak w mniej więcej 5-6 miesiącu ciąży. Zwłaszcza po południu. Z rana jak się postaram to jeszcze ujdzie. Ale chciałam, żebyście mi uwierzyły, że to żadne czary mary. Wioluś :*:*:*

artykuł z gazety prawnej :
"Z prawa o ruchu drogowym wynika, że dziecko do 12 lat, nie przekraczające 150 cm wzrostu, przewozi się w foteliku (lub podstawce). Fotelik musi być dobrany odpowiednio do wagi i wzrostu dziecka oraz spełniać właściwe warunki techniczne – czyli mieć atest. Dotychczas nie wprowadzono obowiązku przewożenia dzieci w fotelikach w taksówkach, karetkach pogotowia i radiowozach.Dziecka w foteliku nie wolno przewozić na przednim siedzeniu, jeśli auto jest wyposażone w poduszkę powietrzną dla pasażera, chyba, ze zostanie wyłączona. Dotyczy to fotelików-nosidełek dla niemowląt, mocowanych tyłem do kierunku jazdy. W samochodach wyposażonych w poduszki powietrzne można natomiast wozić dzieci do 12 roku życia na przednim siedzeniu, ale wyłącznie w fotelikach i tylko przodem do kierunku jazdy. Na pozostałych miejscach fotelik lub podstawka musi być, jeżeli dziecko nie ukończyło 12 lat lub nie przekroczyło 150 cm wzrostu. Jeżeli nie ma jeszcze 150 cm wzrostu, ale skończyło już 12 lat, to może być – zgodnie z przepisami - przewożone bez podstawki lub fotelika. Jednak dbający o bezpieczeństwo rodzic nie powinien korzystać z tej furtki, bo ważniejszym parametrem jest wzrost niż wiek."

Pok coś dla Ciebie z tego samego artykułu :
" We Francji Obowiązuje natomiast całkowity zakaz przewożenia ich na przednim siedzeniu do 10 roku życia z wyjątkiem odwróconych tyłem do kierunku ruchu fotelików dla niemowląt. W Austrii, Bułgarii, Czechach, Estonii, Francji, Grecji, Holandii, Niemczech, Litwie, Portugalii, Rumunii, Słowacji, Słowenii, Szwajcarii, Turcji i we Włoszech dzieci do 12 lat muszą być przewożone na tylnej kanapie."

reklama
Do góry