Ksenia975
Fanka BB :)
Hehe sorki za moje podejście, ale kiedyś nie było takich problemów łóżeczko, to łóżeczko. Dziecko będzie spało wszędzie, gdzie je położysz. Chyba, że od początku będziesz przyzwyczajała do bujania, kołysania, czy usypiania na rękach... tego wszystkiego nie polecam, bo będziesz potem miała problem, dziecko będzie wymagało ciągłej bliskości. Tak samo nie polecam absolutnej ciszy, bo dziecko będzie się łatwo wybudzało. Moja siostra chodziła przy dziecku na palcach, wszystkich uciszała, bo dzidzia śpi, do tego właśnie usypiała bujaniem i tym podobnymi rzeczami... Nie będę się rozpisywała co potem było. Ja tego problemu nie miałam, bo dziecko usypiało najczęściej przy karmieniu i wtedy je odkładałam i spało twardo przy wszelakich hałasach. Łóżeczko najlepiej wybrać według własnych preferencji, raczej żadne rady nie są uniwersalne. Ale przeplacac nie ma co. Moja córka już w wieku dwóch lat ma swoje łóżko rozkładane. I jest zadowolona i dumna z tego.Cześć Dziewczyny, jesteśmy na etapie łóżeczka, a konkretnie dostawki z chicco. Bardzo dużo osób poleca. Mamy bardzo dużą rozkmine ;p i nie możemy się zdecydować nad modelem czy ten mniejszy magic czy większy forever. Miejsce w sypialni mamy i nie mamy po kimś łóżeczka szczebelkowego (ale wiadomo, że też można w razie w kupić nowe bądź używane). Doradźcie proszę, który model wybrać ? Magic będzie na pewno gdzieś mniej wiecej do 7 miesiąca życia, a forever może być z nami na dłużej, ale czy pytanie czy dziecko będzie chciało w nim spać ?