reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki forever!

Monia, da się radę;-)
ja też myśleć o jeszcze jednym:-p:sorry2:
no, ale to dopiero może za rok, jak wszystko dobrze już będzie;-)

reklama
Monia wystarczy sobie w glowie przestawic ze teraz swoja uwage musisz podzielic na 2 :-). czasem jest ciezko, sa takie chwile ze na kolanach trzymam placzacego Frania i wyjaca Iwe , ale wszystko da sie wytrzymac.Usypianie jest proste, Iwe klade do lozka, wlaczam lampke nocna , caluje mowie,,dobranoc, kolorowych snow, kocham cie " i wychodze z pokoju po 10 min sprawdzam czy spi i zazwyczaj juz spi. Frania odkladam do wozka /lozeczka i czekam az zasnie( przewaznie jakies 15 min sie pobawi, pogada i spi).kapiel- biore dzieciaki do lazienki, Frania klade na przewijak ( klade go na podlodze), w tym czasie Iwa sie rozbiera a ja nalewam wody do duzej wanny dla Iwy i do malej dla Frania, wkladam Iwe do wanny i zajmuje sie kapiela malego, potem ubieram i ide nakarmic a Iwa kompie sie sama (przy otwartych drzwiach i malej ilosci wody).nakarmie Frania , odkladam go na mate i ide po Iwe .zabawy -zazwyczaj wspolne wyglupy na dywanie, gdzie broje z maluchami , a jak Franio spi to ide z mala np na trapoline poskakac albo ogladamy razem bajki, kolorujemy, karmienie to nie problem bo Franio ma posilki w inny godzinach niz my, zazwyczaj my z Iwa siedzimy przy stole a Franio siedzi w lezaczku , albo spi.nie jest tak zle z dwojka dzieci jak sie wydaje...szczerze mowiac mialam gorszy zapierdzieliel jak Iwa byla malusia niz teraz. zapomnialam napisac ze Iwa jest duza pomoca, poda malemu smoczek, pomaga mi trzymac mu butle,przyniosi pampersy, odnosi brudne pampersy do kosza, zabawi malego jak ja musze cos zrobic np wywiesic pranie.
fajnie jest miec 2 dzieci , wedlug mnie jedn dziecko jest takie ,,samotne"

Monia, zobaczysz, że wkrótce zmienisz zdanie;-)
skoro ja jeszcze nie zmieniłam zdania hahaha damy radę;-) poczekaj jak cosik na mnie hehe będziemy się razem wspierać ;-)

Czemu większość bucików na zimę jest z nubuk-u:dry:

ooo! Znalazłam ze skóry licowej, ale cena, o taka :szok:
i bez membrany:crazy::dry: du** z tymi butami...
a może do skóry licowej nie daje się membrany? Która kuleżanka się zna?

Ostatnia edycja:
Rureczko, ja Mikołajowi już niejedno autko "załatwiłam":zawstydzona/y: jak chciałam puścić, chyba za dużo we mnie energii, albo te napędy słabo robione:sorry2:
co do auta, przykro mi, ale kochana, da się radę jeździć tylko wózkiem;-) i pisze Ci to "kierowcoholik":-D;-)

Wiolu, ja też nie a póki co rozglądam się za zimowymi i nie wiem czym się kierować... ale mam jeszcze czas :) przynajmniej mam nadzieję 2 msce:sorry2::-p

Rurka bidulko... podesłać ci karuzelę?? Mam taką ze słonikami,ale nakręcaną... całkiem w porządku, słoniki pluszowe i jakby co Zuzinek może jeść bo da się oderwać...

Wiola ja ci strasznie dziękuję za to co napisałaś... Ja czasem nei potrafię się ogarnąć przy samej Wiki i perspektywa drugiego takiego malucha mnie przeraża... a nie chce żeby Wiki była jedynaczką tak na dłuższą metę...Za jakiś rok chcemy się starać i może do tego czasu znajdę wystarczająco dużo argumentów żeby przestać się bać...
W każdym razie Twój wpis bardzo mnie pocieszył:)

Ewcik co ty wogóle piszesz o tych butach??? Jaka skóra?? jaka membrana????
Jak już się naumiesz to daj znac to mi pomożesz przy kupowaniu...
Na pocztę dziś idę:) Mam nadzieję ze tym razem dojdę:))

Ostatnia edycja:
Monia ja chcialam miec dzieci z 2 letnia roznica wiekowa ale ze o Frania sie dlugo staralismy to jest wieksza roznica ...i chyba dobrze . jak Franio sie urodzil to Iwa byla juz taka ,,panienka", nie bylo pieluch, butelek,smoczka,spala sama(z tym wqlczylam bo nie chciala) a teraz jak widze jak Iwa bardzo kocha Frania jak go przytula caluje, to wiem ze decyzja o 2 dziecku byla najlepsza jaka moglismy podjac.

Ewcia ja nic nie rozumiem z tego co ty piszesz o tych butach. ja kupuje takie zeby mialy sztywna podeszwe, ladnie trzymaly piete i dobrze wygladaly:p

sprzedalam nike po Iwe :-)teraz oby reszta sie sprzedala bo zbieram na pozadny wozek dla Frania;-)

dziewczyny ma ktos na sprzedaz kombinezon cienki taki na jesien w rozmiarze 68/74? poszukuje czegos fajnego dla Frania

Ostatnia edycja:
reklama
Monia, :-)
Butki, od ponad miesiąca "studiuję" i nadal guzik wiem:sorry2:
Niby dobre ze skóry, ale skóra nubuk, to cuś jak zamsz tyle, ze krótka... i to mnie jakoś nie przekonuje, bo może przesiąkać, no, ale mają membranę, ale jakąś inną niż geortex... Skóra licowa, to ta taka gładka, ale w niej nie znalazłam membrany...
Membrana, zapewnia wodoszczelność butka, najlepsza z geortex, ale cena z tą membraną jeszcze większa od poprzedniej, którą oznaczyłam tak:szok::szok: choć chyba przekonuję się do tych z nubuka:sorry2: ale póki co mam coś koło 2 mscy, na znalezienie jakiś i odłożenie na nie:sorry2:
a i oczywiście 1,5 centymetra większe ;-)

Wiolu, ja na lato też się tym kierowałam:tak:
ale zimowe mnie przerażają, bo nie dość, że ceny :szok: to jeszcze żeby były nieprzemakalne itp.
Do drugiego dziecia, to jak widzę jak Mikoś tuli inne dzieci, to jestem jak najbardziej za:tak:
ale póki co musi się przede wszystkim u mnie wsio poukładać:tak:

Wiolu, ja wszystkie ciuszki po Mikim przekazałam kuzynowi, który ma miesięcznego Bąbla:tak:
Na allegro sprzedawałaś? Za ile poszły jak można wiedzieć:sorry2:
Wiem, mam małe adidaski kappy po Mikim, sandałki z bartka i trampeczki coccodrillo, może też wystawię:confused:
zawsze coś się dorzuci do zimówek:-p
a wózek, to my mamy z atlantica:tak: ale to kupowaliśmy 2w1, dla mnie jest super:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry