reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki forever!

dzien dobry!
melduje sie w dwupaku :)

made - cudnie! badania pewnie, ze wszystkie zrob, co by juz zadnych watpliwosci nie bylo. ja tych kolejek do nfzowskich lekarzy nie rozumiem... naprawde nie dociera to do mnie, ze gosciu/wa ma zapchany kalendarz na rok do przodu. Nawet nie wiem jakimi slowami to skomentowac.

boogie - ja przepraszam za ignorancje ale co mama dzis zaczyna? ja z miejsc do chowania preferuje lazienke. puszczam wode pod prysznicem lub do wanny i udaje, ze nic nie slysze. buz i cmok!

dolaczam do niewyspanych kolezanek... oczy na zapalkach i nawet nie wiem dlaczego, bo 8 godzin snu, nawet jesli z przerwa, powinno przeciez w pelni naladowac baterie! no nic. musze budzic siostre i sie powoli na lotnisko bedziemy zbierac, poki co jej lot nieodwolany (lufthansa), za to w piatek (mama miala przyjechac) ma byc strajk generalny, wiec mam rozkaz zaciskania nog w razie czego :-D

reklama
pocku - a wiesz co najdziwniejsze? Że jak idziesz prywatnie, to najwyżej dwa tygodnie czekasz na przyjęcie :eek: Jakoś się terminy znajdują :/
No Kochana.....19 już blisko, a tego dnia się rodzą bardzo grzeczne dzieci :-))))))

made - to mnie zawsze fascynowalo, ze prywatnie sie da... eh. szkoda gadac.

co do tych dat wrzesniowych, to w mojej rodzinie jest kilka takich, ze wolalabym nie... 13 wrzesnia urodziny zmarlej siostry mojej mamy, 17 wrzesnia zmarl dziadek (o ile dobrze pamietam) a 21 urodziny ma moja siostra. Musimy sie z Zosia wcisnac gdzies pomiedzy ;-)

19 moze byc :-D

Dziewczyny u Was też tak okrutnie zimno? U nas strasznie, szaro, buro i mokro! Zuzka w dresie, ja na długi rękaw, gorącą herbatkę z cytryną popijam, bo nie idzie wytrzymać!

witam się i ja

Asionek, ten traktorek jest boski, ale tylko tej firmy, każde zwierzątko po naciśnięciu wydaje swoje dźwięki, farmer śpiewa piosenkę, po naciśnięciu kierownicy mrugają światła a po naciśnięciu komina traktor sam jedzie- dzieci fajnie się przy tym uczą jakie dźwięki wydaje dane zwierzątko, a przy piosence farmera Maja tańczy;)) tylko nie wiem dlaczego ciągle powtarza,że krowa robi 'buuu' a nie 'muu';))

Made to z taką głuchotą to nasze chłopaki by mogli sobie piąteczkę przybić, Daniel też słyszy to co chce, co mu wygodniej...ale trzymam dalej kciuki za laryngologa

jeśli chodzi o nfz i skierowanie- teraz miałam dwa skierowania dla Daniela- wydane po 20 sierpnia- wczoraj byliśmy już u chirurga z nfz w poznaniu a 10 mam do ortopedy, też nfz- więc chyba termin oczekiwania zależy od gabinetu lekarskiego, lub województwa;))

dziś przechodzimy traumę pochirurgiczną, mój syn od 12h nie robił siusiu, już próbowałam na wszystkie sposoby mu pomóc,i prośbą i groźbą i przekupstwem- nie daje się, ale potem może być tylko gorzej jak mocno będzie mu się chciało...jak na razie poję go ile wlezie...zobaczymy, przecież kiedyś nie wytrzyma???

Kout aha! już macie taką tabliczkę;)) też bym się nie oparła;))

Lil jak tam nabór do us???powiem Ci,że ja 2 razy startowałam i się zraziłam, za każdym razem do innego działu więc kułam ustawy jak głupia- zawsze dostawały się osoby protegowane, konkurs to był pic na wodę...proponowali mi później,że trzeci nabór na inne stanowisko mogę wygrać, ale podziękowałam, w sumie i dobrze;)) trafiłam później lepiej;))

oj lecę do kuchni bo mi się fasolka wygotuje;))

Jesteśmy w domu :)))
Boris rewelacyjnie znosi rozstanie, a Igorek ciężko, chociaż byli na dworze, to się świetnie bawił, zwłaszcza w piaskownicy, a i później znalazł sobie zajęcie, oczywiście na krótko, ale jest to jakiś sukces ;))

Paula - współczuję Danielkowi bardzo, biedny chłopczyk, musi bardzo to przeżywać :(( Żeby jak najszybciej zrobił siusiu i nic Go nie bolało i żeby szybko zostało "naprawione" i sprzęt działał bez zarzutu! :-)

rurecka - do nas zawitało LATO! Musiałam się po drodze rozbierać, a chłopakom spodenki krótkie zakładać i bluzeczki z krótkimi rękawkami ;)))
Ale ostatnie trzy dni były bardzo pochmurne i raczej chłodne...

BOOGI!!! TRZYMAM KCIUKI Z CAŁYCH SIŁ!

reklama
aaa Monia kaloszki!! właśnie oglądałam gazetkę lidla i od 10 września mają być cudne od rozmiaru 24 do 29, za 37.99zł, my już mamy więc sobie zakup darujemy;))cena dosyć dosyć bo mają wyjmowaną, ocieplaną podszewkę dla dobrej izolacji ciepła- tak napisali;)))

a u nas ciepło, tak akurat na legginsy, sandały i krótki rękaw;))

a mój syn to ciężki zawodnik, chyba jutro normalnie pójdzie do przedszkola, trudno, najwyżej opiekunki będą po mnie dzwonić...

Kout a propo tabliczek, kupiłaś Oleńce tą miarkę wzrostu kosmiczną co Ci kiedyś pokazywałam??ja miałam kupić z tej samej firmy ale inny wzór, tylko,że miałam trochę zawirowań+przeprowadzka i zapomniałam, jestem ciekawa czy jakość może być???bo chciałabym zamówić;))
przeraziły mnie ostatnio ceny rzeczy do dekoracji a ściśle- obrazki do pokoju dzieci!!!dzieci mają duże ściany w pokoju i tak pusto jest, więc chciałam obrazki takie 30x30 lub 40x40, ceny na allegro powalające, wymyśliliśmy więc z mężem,że kupimy fajne tkaniny w ikea, moja mama zrobi mi drewniane ramki, na to naciągniemy materiał i mam nadzieję,że będzie fajny efekt;))

Ostatnia edycja:
Do góry