reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki forever!

hej hej hej;))

koleżanki pewnie w słoneczku się wygrzewają;)) u nas też cieplutko choć deszcze czasem zakropi, ale to akurat taki fajny-majowy;))

stał się cud, który sobie sami z mężem wyczarowaliśmy..........................Maja się odpieluchowała praktycznie sama;) złapała małe odparzenie u moich rodziców i wymyśliliśmy że będzie biegać w majteczkach i tak się stało;)) oczywiście wpadki są, ale wszystko idzie w dobrym kierunku;))) nawet koopa pięknie ląduje w nocniku;))) ile mniej prania i wycierania pupy;))

tylko brakuje jeszcze żeby zaczęła mówić tak do końca;))

reklama
halo??????????????

u nas dziś lato, dalej toczę walkę z Mają o spanie w dzień, jeśli nie położę jej przed południem, to pada mi w wózku w drodze po Daniela...wczoraj spała mi w wózku 3h! poszła za to spać o 21.....obie byłyśmy już wykończone od usypiania...co za kobieta!!!!;))))

więc i tak źle i tak nie dobrze u nas z tym spaniem, liczę na to że kiedyś się poprawi....albo przyjdzie mi chodzić spacerem bez wózka po Daniela, co nam może zająć w jedną stronę dobre pół godziny, licząc do tego każdą napotkaną ławkę (pani musi przysiąść), kotki, pieski i kwiatki....eeee to nie, potrzebujemy więc raczej godziny by dojść do przedszkola na piechtę;)) wózek jednak rządzi, jak się rozpędzę z mojej górki to w 15 minut jestem pod przedszkolem;)))

a gdzie koleżanki???
dzieciaczki zdrowe??? u nas Daniel dopiero skończył antybiotyk, Maja zakaszlana i zasmarkana...klasyka....tak sobie myślę czy teraz to u nich nie ma podłoża alergicznego....ale sobie myślę tylko i bronię się przed pójściem do lekarza...dosyć już mam;)

miłego dnia koleżankom

buziaki

hej hej :)
noo słonko piękne, nie ogło być tak w ten majowy weekend?? no ale ważne ze nie ma deszczu przez cały czas. U nas spacerki, rower itp i jakoś mijają dni. No i najwazniejsze - dziś drugi dzień bez cyca! Mam nadzieję, że sie nie złamię!!
AAA no i czywiście znów alergia, chyba. Młodyeu zrobiły się na twarzy takie dziwne wybroczyny. Byłam u pediatry i są dwie możliwości albo popękane naczyńka od płaczu (którego faktycznie było dużo ostatnio z powodu ww) albo alergia na zyrtec.

Ewcia - tak mi się coś kojarzy, że pisałaś o tym samym. Powiedz, jakie Mikołaj miał objawy tego uczululenia?? jeśli coś pokićkałam to przepraszam

Ruda PauliNO - gratuluję poczynionych oszzędności pieluchowych :):) super, dzielna Maja. Ig jak na razie omija nocnik baaaaaardzoooooo szerokim łukiem :) Zdrowia dla dzieciaków. No i Maju zasypiaj ładnie! żeby mamusia miała trochę czasu odpocząć lub ewentualnie przygotować obiad. U nas wczoraj przed wieczornym spaniem był taki ryk, wrzask i nie wiem co jeszcze (no jak to matka! dawaj cyca!), że byłam pewna, że jakiś miły sąsiad zadzwoni na policję ale obyło się bez wizyty. A dużo już mówi?? U nas standardowo mama, taka, kot, daj, nie, ide no i ostatnio kawa hahaha to mnie zaskoczł )

Ps. Dzieciaki szczęsliwe w deszczu wyglądają na Twoich zdjęciach :) super
Gdzie reszta klanu??

Emyly;))) hej hej;))

ja też mam czasem wrażenie że jak usypiam małą w południe lub wieczorem że będę mieć policję na karku bo sąsiedzie nie wyrobią z nami;)) dzięki bogu jakoś sąsiedzi wytrzymują;))
co do pieluch to zużywamy jedną wieczorem;))) chyba że gdzieś dalej jedziemy i ku pewności zakładamy, ale rzadko zmoczy;))) ładnie sama woła siusiu i już zaczyna powoli przytrzymywać jeśli jest potrzeba np. na placu zabaw;)) nie chce być wysadzana na trawce, u moich rodziców siusiała na nocnik na podwórzu, jeszcze przyjdzie mi targać nocnik na plac zabaw;)) sama nie mogę w to uwierzyć że tak gładko idzie;))

HEHEH , super widok na placu zabaw :) no ale Maja ma rację. Przecież jest panienką i nie będzie załatwiać się na trawę jak te łobuzy chłopaki :)
Zjadłabym coś, najlepiej coś czekoladowego, ale niestety zupełne pustki w szafkach ;( Masz może jakieś pyszne ciasto??

dobry;))

internet wieczorem mi zżarło coś;))

byłyśmy rano z Mają o 8 na zakupach, gorączka straszna na dworzu, za to kupiłam sobie sukieneczkę na lato w lidlu za całe 25zł;)) taka fajna bawełniana;)) coś mi się szafa skurczyła ostatnio i mało mam rzeczy dla siebie, a że ciągle w dzieci inwestowałam więc pora w siebie, a takie rzeczy z lidla będą idealne na plac zabaw;))

blondi ze mnie hehe
nawet juz do Pauliny napisalam na FB ;)

wchodze czytam , a nie ma opcji odpowiedz , myslalam , ze wtaek zamkniety czy co :(
a ja nie bylam zalogowana hehe

Paulinka super !! gratki , ja musze za mojego sie wziasc , a raczej za siebie , bo mi sie nie chce , a maly ladnie sika za kazdym razem , wola jak chce , z kupa roznie bywa , ale pewnie tez by zalapal :)

Emyly super z cycem !! dacie rade jak juz przerwalas to nie wracaj , szkoda placzu malego i waszego stresu :)

u nas jakos leci szukamy mieszkania , mam nadzieje , ze do konca maja juz sie wyniesiemy :)

reklama
:) witam
Asionek - nie, nie wrócę, Igor już powoli zapomina chyba, a w nocy obudził się tylko dwa razy jejjuuuu jak ja się wyspałam! Lubiałam karmić ale co za dużo to nie zdrowo jak powiadają.
Kciuki za mieszkanie/domek. Bliżej morza będzie?? żłóbek już zaakceptowany w stu procentach??

Do góry