reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki forever!

Asionek - polecam, kupuj rower, fotelik i w drogę :D jak się miewa Nat?? pewnie plaża opanowana

Paulina - co tam?? jak się udała komunia?? wróciliście czy zostałaś na dłużej u rodziców?? piękna dama z Twojej Majeczki na fb zdjęciach )

U nas nic sie nie dzieje, siedzimy na dworze ile się da. Wczoraj byliśmy w Ustroniu. K. na rowerze po górkach jeździł a ja z Igorem nad Wisłą. Siedział sobie dwie godziny w wodzie i bawił się kamykami. Brakowało tylko jakiegoś piaskowego brzegu. Może w innym miejscu było coś takiego ale nie znalazłam.
To spanie do 9 było jednorazowe no ale dwie pobudki które teraz ma to i tak luzik w porównaniu z tym co było :) a może kiedyś nadejdzie taki super dzień, że zacznie przesypać całe noce.
Ogródek prawie gotowy, jeszcze tylko pomidory poprzesadzać i będzie git :)

reklama
hej :)

Emyly u nas na plaze za bardzo czasu nie ma ... maly do zlobka chodzi na 14 do 17 , a ja albo robie cos w domu , albo zakupy , albo pakowanie , albo wszystko na raz :)

kurcze zazdroszcze , ze ci Igorek tak ladnie siedzi i sie bawi na brzegu !! moj to leci od razu na glebiny i zapomnij , ze usiadzie , wiec tylko stres i latanie ... planuje jeszcze kupic maly basenik i brac mu , moze jak bedzie mial wode caly czas przy sobie to posiedzi ? ;)

a gdzie reszta ?

hejo

wróciliśmy wczoraj o 7 rano....o 5 była pobudka, ale za to nie zrywaliśmy się z komunii zaraz po obiadku
komunia jak komunia, impreza i dużo jedzenia, pysznego jedzenia;)))) dzieci się nabiegały, młoda komunistka zadowolona z prezentów, dostała bardzo klasyczne rzeczy: laptopa, rower, zegarek, aparat foto.....bo jak czasami czytałam co dzieci sobie 'żądają' na komunię to aż strach;)))
mąż mi zdjęcie zrobił.....obciął mi nogi i miałam zamknięte oczy, moja sis po pokazaniu jej tego zdjęcia, spytała kto jest moim dilerem,hehehehehe;)))także zdjęcie nie nadaje się do upublicznienia;)))

a dziś siedzimy sobie z Majeczką, gotujemy zupkę, byłyśmy w bibliotece, zapas książek mamy;))) nawet o kotku coś trafiłyśmy
po 12 będziemy ruszały po Danielka, a mała sobie zaśnie, więc posiedzę najwyżej z książką w parku;) no i zakupy jakieś by się przydały....
kurka nie mam nawet kiedy ostatnio usiąść spokojnie, ciągle coś do ogarnięcia....

i szukamy rowerka większego dla Daniela, w sierpniu skończy 5 lat a ma 115cm wzrostu......ma rowerek na którym obecnie pedałuje do przedszkola i na placu zabaw, ale niedługo zacznie haczyć kolanami w brodę;)) i Majeczce musimy szukać biegowego bo w tym Daniela łożysko strzeliło.....

hej :)

oj pojadlabym sobie takiego zarelka dobrego :D
widze twoj M taki ma talent do fot jak moj hehe , ja zawsze nie mam nog , glowy , a jak juz mam to zamkniete oczy , glowa gdzies w bok , ze malo co mnie widac ... za to on ma sporo fot hehe

moj jeszcze za niski na rowerek biegowy trzeba troche poczekac ..

powoli pakuje kartony i kurka malo co spakowalam , a kartonow juz masa ,bedzie porazka jak to wszystko zapakuje chyba bardzo duzy samochod potrzebujemy ;)

maly w zlobku super , cale dnie sa na zewnatrz wiec super , przychodzi to juz zmeczony bidok jest wiec zaraz kapiel i spac :)

Asionek - super ze nat dobrze się czuje w żłobku a i ty masz chwile wytchnienia. No człowiek dopiero przy przerowadzkach zdaje sobie sprawę ile rzeczy nazbieral a najwieksza część pewnie należy do najmłodszego w rodzinie :D
Paulina - a to maz. Mówisz fotograf z niego marny :D może ktoś z innych gości zrobił zdjęcie a którym się sobie spodobasz i pochwalisz się kreacją
Kilka dni temu dałam Igorowi jogurt z mleka koziego i nic do tej pory się nie dzieje, żadnej nowej wysypki. Tak wiec mam nadzieje ze tak zostanie. Zawsze t jakieś urozmaicenie. Ciekawe jaj zareaguje na truskawki jak juz się pojawia. I znalazłam jeszcze w sklepie takie super lizaki, piszą na nich że bez cukru i konserwantów i barwników i też bez zlej reakcji a przynajmniej posiedzi spokojnie w wózku jak juz zaczyna marudzić. Przynajmniej tyle ma to moje dziecko ze słodkości, lizaka raz w tygodniu :)

Czas do spania bo ... Meczybula litości nie Zna najczęściej hehe
Kolorowych

kawka??

Asionek - n właśnie tak się zdziwiłam, że potrafił być taki spokojny. Wodę uwielbiał od małego :)
Na lato otwierają niedaleko taki mały park wodny. nie typowy basen ale raczej fontanny, dla dzieciaków,i nawet płacić nie trzeba :) oo taki:
z10117832Q,Wodny-Plac-Zabaw-w-Tychach--Wladze-miasta-zapowiad.jpg
rowerem 40 minut mamy więc czekamy na otwarcie sezonu :)

Załączniki

• z10117832Q,Wodny-Plac-Zabaw-w-Tychach--Wladze-miasta-zapowiad.jpg
    z10117832Q,Wodny-Plac-Zabaw-w-Tychach--Wladze-miasta-zapowiad.jpg
    44 KB · Wyświetleń: 81
Ostatnia edycja:
no zgadlas , maly bije nas na glowe z iloscia rzeczy :D

fajne te lizaki ! niech ma troche slodyczy , a co :)
mozesz tez mleko kozie dawac , znam kilka dzieci chowanych na takim mleku i po nim alergii nie maja , sa tez kozie serki :) u nas masa tego w Pl mnie z tego co widzialam i czasami ceny powalaja :/

wow super ten park wodny !! jejku moj by z radosci oszalal :) ktos to super wymyslil
u nas ( nie wiem czy na FB widzialas ? ) sa normalne fontanny takie z ziemi tez w centrum miasta do tego hehe i tam w lato ( u nas juz ) dzieci sie kapia :) ludziska normalnie obok rozkladaja kosze piknikowe , reczniki , niektorzy nawet przychodza z wielkimi wanienkami hehe , czad , bo tam ulica jest przez srodek normalna , chodnik a na srodku ludzie sie kapia w bikini :D ale tutaj nic mnie nie zdziwi juz ...

heheh dobre Asionek z tymi ręcznikami i koszykami :) chciŁABym to kiedyś zobaczyć
no a w lto to super sprawa z tymi fontannami w mieście dla ochłody.
Czy ktoś tu jeszcze zagląda?? halo?? odezwijcie się :)
brrr zimno się zrobiło, trzeba w piecu palić. Tymczasem zbieram sie do spania...

dobry;))

zaglądam, zaglądam ale nie zawsze jest czas i natchnienie do pisania;))))

u nas dużo nic nowego;)), zimno, zimno, nawet dobrze nie można plac zabaw wyjść, dzieci z katarem, kupiliśmy Mai rowerek biegowy w lidlu, uczymy się jeździć, przymierzamy się do zakupu większego rowerka dla Danielka...jutro mam dentystę a we wtorek imprezę dla mamy i taty w przedszkolu;))

aaaa wszystkim mamom przesyłam dziś dużo uścisków i buziaków;)))

reklama
Do góry