reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

Cześć żmije plujące jadem! 😁 Ja jak zwykle musiałam nadrabiać bo nie było czasu na zaglądanie na forum😒 pierwsza sprawa - gratuluję tym, którym się udało w tym cyklu, i trzymam kciuki aby wszystko było z wami ok🤞 a u mnie taka sytuacja, dzisiaj 18 dc, owulacja była w okolicy weekendu, wczoraj wizyta u gin. Na początku usg moja ginekolog przez dłuższy czas się nie odzywała (aż bałam się czy była ta owulka w tym cyklu czy nie), po czym zapytała mnie, czy robiłam test ciążowy. Ja takie zdziwienie, a ona pokazuje mi obraz z usg. Mówi, że to wygląda jak pecherzyk ciążowy, ale ja na to że to nie możliwe bo okres miałam, poza tym monitoring miałam w tym cyklu, endo rosło od nowa itd wiecie o co chodzi. Na co ona że mimo wszystko żeby sprawdzić, zrobić test. Test zrobiłam ofc negatywny, nic innego się nie spodziewałam. Powiedziała mi gin jeszcze, że to może być pusty przypadkowy pęcherzyk z płynem i jak widać tak jest. Piszę to w ramach ciekowstki, bo pierwsze z takim czymś się spotkałam 🤔 miała któraś coś takiego? Wrzucam zdjęcie usg jak to wyglądało. Btw tak normalnie to zatestuje dopiero ok wtorku/środy 😅
też tak miałam 😂 Okazało się, że to był zwyczajny krwiaczek, który wraz z okresem zniknął 😉

reklama
Wiem że to bolesne ale tak naprawdę nigdy nie chodzimy w czyiś butach i nie wiadomo na ile ktoś ma naprawdę w życiu łatwo czy tylko to tak wygląda.
U mnie na pozór, wszystko pięknie, mega praca, super mąż, ciąża i dziecko od ręki… ale poźniej też dwa nie takie wczesne poronienia, wcześniej napaść, lata ptsd, depresji, nerwicy… ludzie nie widzą, nie wiedzą, z boku naprawdę można zazdrościć i bardzo się zdziwić jeśli się w czyjeś życie i trudności wejdzie…
Ja na przykład cierpię z powodu jednej rzeczy: nie żebym była introwertyczna, ale nie obnoszę się ze swoimi problemami np. w pracy. Zawsze robię dobrą minę do złej gry. Jakoś tak automatycznie. Przed dziećmi to wiadomo - albo powinnam nie iść do pracy wcale, albo zachowywać się na 200% formy. To uczniowie mają prawo mieć zły dzień, być zmęczeni, nie w humorze, itp. Więc muszę jeszcze mieć siłę na wsparcie, niezależnie od tego, że mam mnóstwo problemów. Przed kolegami w sumie jest podobnie, chociaż jeżeli ktoś o coś spyta, to opowiadam. Ale o wiele częściej przyciągam do siebie ludzkie historie - wiele osób jakoś łatwo i automatycznie mi się zwierza ze swoich kłopotów, ale to działa raczej w jedną stronę...

myślę, że to bardzo brzydkie wyniki. Powinnaś mieć metformine i zbilansowana dietę z normalną ilością węglowodanów złożonych. Myślę też, że ten diabetolog nadaje się do pisania komentarzy na abc zdrowie i myślę, że na keto rozpierdzielisz sobie gospodarkę weglowodanową do tego stopnia że za rok będziesz na insulinie
Właśnie pito poszłam do niego żeby mi wdrożyl metformine, a ten mi z keto wyskoczył 😩 za tydzień idę do endokrynologa zobaczę co on powie.
A co do diety to na żadna keto, czy inna wykluczającą produkty nie zamierz przechodzić. Po otrzymaniu wyników przeszłam na dietę z niskim ładunkiem glikemicznym.

reklama
Do góry