reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2022

Muszę wam coś napisać, bo to jest hit. Jak już pisałam, w poniedziałek byłam na HSG, na które poszłam w 13dc po miesiączce wywołanej duphastonem. We wtorek miałam delikatne brązowe plamienia, a w środę dostałam krwawienia i już cała w panice myślałam, że to jakaś infekcja, że cholera wie co tam się dzieje, pognałam biegiem do lekarza, a tu normalnie się okazało że to okres, rozumiecie to? 😅 Pobrali mi jeszcze dzisiaj krew (progesteron+estradiol) żeby mieć pewność, ale na 99% to miesiączka. Ja już nie wiem czy ten okres wywołany dupkiem był na tyle sztuczny, że teraz przyszedł ten właściwy czy co... Tak czy inaczej wczoraj zaczęłam nowy cykl i od jutra moja pierwsza stymulacja lamettą, trzymajcie kciuki ✊✊✊

reklama
No właśnie nie mam ich tutaj! Jedynie jakieś sklepy niby "vintage" gdzie ceny jak za antyki... Ale Vinted hula, więc kupuję tam wciąż!
A za dawnych czasów moja mama była królową lumpeksów! Wynajdywała mi same firmowe perełki, Benettony i inne, mogłam brylować metką 🤣
A sklepy typu "charity" tam masz? :) To też trochę jak lumpki :)

Ja nie znoszę lumpeksów. Raz byłam na studiach i tyle tam moja noga stanęła. Wolę rzadziej a kupić coś nowego. Swoim dzieciom też tylko nowe kupuje. Raz mi szwagierka przywiozła mnóstwo ciuszkow dla dzieci od koleżanki, głupio mi było odmówić i niestety 90% nie nadawało się do noszenia więc tylko śmieci miałam. Było kilka fajnych sukienek jak nowych ale jak ktoś np daje sprane majtki czy koszulki z dziurami to trochę słabo. Od tego czasu nic używanego nie przyjmuje. Lubię za to zakupy przez internet bo wiem że nikt ich raczej nie przymierzal 😃 Do ślubu postanowiłam wypożyczyć suknie bo szkoda mi było kasy na coś co ubiore jeden raz. Miałam takie szczęście że akurat była dostawa towaru i przywieźli nową piękna suknie z Ameryki i akurat mój rozmiar był. Zapłaciłam za wypożyczenie 1500zł zamiast 4tys 😁

To tez jest moje podejście. Tym bardziej po tym jak przeszłam przez tę ortoreksję. Wiem, ze czasem mogłabym odżywiać się zdrowiej, ale robię co w mojej mocy żeby ta dieta nie była całkiem śmietniskowa. Z dzisiejszego śniadania jestem na przykład średnio dumna (bułka z miodem + kawa), ale nie byłam w stanie przełknąć niczego innego - nadrobię zdrowym obiadem :)
Ciekawe czy będzie odrzut od kawusi 😁😎

no dla mnie to chyba najbardziej bolesne jest jak komuś pyka od razu. Mam jakiś żal, że ktoś w ogóle nie wie, jakim bólem to jest, ze nie wychodzi. Też mam kolege w pracy, który dopiero co mówił, ze zaczynają się starać z kobietą o dziecko. No i pyk, za chwilę poinformował, ze 8 tydzień... obydowje otyli. Nie mam nic do otyłych, zeby nie było, ale jest to jakaś przeszkoda. I myślę, ludziom z przeszkodami wychodzi, a ja szczupła, stary szczupły, zdrowo się prowadzimy ale nie. Bo **** mi w dupę.
Mam kumpla alkoholika (pije nawet w robocie i to na szklanki a nie kieliszki), otyłego palacza i w lato rodzi mu się drugie 😒😒😒

Myślę, że @Ladycarooo chodziło wyłącznie o takie historie będzie ktoś sam komunikuje, że to była bułka z masłem. Ja też tak miałam, że jak mi pracownik powiedział, że przypadkiem będą mieć z żoną czwarte dziecko - i to w atmosferze takiego haha ale śmieszne, to musiałam sobie potem popłakać.
Ta ciotka co ostatnio mi powiedziała, ze mam nie robić sobie dzieci powiedziała tez, ze musiała robić test, bo była szansa, ze jest w trzeciej ciąży i powiedziała mężowi, że jak będzie w niej to rzuci się z mostu. Ja rozumiem, ze są ludzie zmeczeni rodzicielstwem, maja dosyc, dzieciaki dają w kość ale qrwa nie chcesz mieć dzieci to się zabezpieczaj a nie później płaczesz obcym ludziom, ze oooo losie jak do tego doszło?! Bo sa tacy którzy by dali wszystko za taki chichot losu.

reklama
Do góry