reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2022

reklama
Ja dziś wciągnę ryż z truskawkami😍
I ogólnie mam randkę w domu z mężem, będziemy pic alkohol, może jemu coś niezdrowego, i obejrzymy jakiś film. Tylko jaki ? 🤔 polećcie coś !
Miałam robić na śniadanie - ugotowałam wczoraj ryżu jak dla armii wojska ale zgniły mi truskawki :( ale stary ma kupić wracając do domu i wjadą na drugie danie na obiad :)

A wczoraj zrobiłam kasze jaglana na mleczku kokosowym z kardamonem i właśnie z truskawkami, borówkami i pasta tahini - tez było ekstra!

A co do filmu - hmm, ciężko coś polecić nie znając do końca gustu. Mi się bardzo podobał ostatnio film c’mon c’com, ze starszych może Mustang, z trochę bardziej komediowych - Dobrze się kłamie w miłym towarzystwie, Toni Erdman, Dzikie Historie. Z polskich ostatnio oglądałam Bo we mnie jest sex (tez całkiem przyzwoity). Z dobrych dokumentów - Film balkonowy (nowy film Lozinskiego - bardzo dobry), Over the limit. Z mini serialu bardzo mi się ostatnio podobała - Anatomia Skandalu - świetnie zrobiony serial.

Ogolnie tez zułam gume, jadlam orzechy, chipsy itp 😅 ale kilka godzin po zalozeniu tych separatorow juz nie mogłam gryźć xD
Bezpośrednio po jest ok najgorsze się zaczyna po 12h i trwało u mnie pierwszy tydzień 🔥🔥🔥🔥 myślałam że każe to sobie zdjąć. Nie to nie separatory tylko takie kulki z jakiejś masy mi zrobiła bo tak mi zachodzą żeby że przy gryzienia bym sobie górnymi zębami dolne zamki zerwała. Tylko teraz problem jest taki że wcale nie mogę gryźć a zdejmie mi to za 5 tygodni te zielone kulki.... Chyba w poniedziałek tam uderzę żeby coś innego mi z tym zrobiła bo tak się nie da żyć 🔥🔥🔥🔥🔥

Załączniki

• IMG_20220520_135733.jpg
    IMG_20220520_135733.jpg
    602,4 KB · Wyświetleń: 93
Ja się zbieram do kupienia kosmetyków z basic lab, ale jednak najtańsze nie są, więc to mnie trochę powstrzymuje :D właśnie włączyłam serum z witaminą C i spfy. Ale podobno w domu też się powinno używać, więc ja nawet jak na HO siedzę to spf na jape :D
Też poluję na Basiclab więc to co piszecie tylko mi potwierdza, że warto w to iść.
Gdybyście widziały dobrą promke to też nie pogardzę 😁

Ja jestem zawsze umalowana. Ja w ogóle jestem z tych, które mocno walczą o wygląd perfect - makijaż, włos zrobiony. Na tyle na ile udaje mi się ogarniać to ogarniam, ale przez ten czas po poronieniu nawet włosów nie rozczesywałam, nie mówiąc o prostowaniu. Wyglądałam jak jakiś jaskiniowiec. Nie wiem jak mężu ze mną wytrzymał.
Im jestem starsza tym mniej mi się chce dbać o wizerunek perfekcjonistki. Czuję że to mnie w pewnym sensie dobija, marnotrawi czas.
Zazdroszczę tym, którzy dobrze wyglądają bez makijażu. Ja jednak muszę poświęcić sporo czasu, by się doprowadzić do stanu używalności 😂

Jak chcecie coś lekkiego to z takich komedii z niewielką nutką filmu akcji uwielbiam "w starym dobrym stylu" uważam, że to jest najlepszy film na domową randkę chociaż widziałam go 3 razy 🙈

reklama
Do góry