reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Detektor tętna płodu.

Mam taki sam :) zaczęłam wychwytywac tętno jakoś od 11 tc i co mogę Ci doradzić,szukaj tak bardzo nisko, nawet w okolicach spojenia łonowego :) pierwszy raz może trochę potrwać,nie stresuj się zatem, później już wystarczy 5 sekund :)
Tak właśnie planuje niziutenko szukać i mam nadzieje ze odróżnie czy czasem nie mojebale wystarczy policzyć przez 15sek i juz bede wiedziala.
Niebawem wroce do domu to sprawdzę.

W ogole jaka przygoda mnie spotkala nieprzyjemna. Najadlam sie kiszonej kapusty. Pojechalam z mloda do sklepu umówione byłyśmy na zakupy dla cory spodnie bluzki nowe bo wyrasta szalenczo. I wiecie co? Po tej kapuscie zaczęło mnie czyscic ale to tak ze rzuciłam kosz z zakupami i wybieglam ze sklepu do tesciowej ktora mieszka blisko. Teraz sie smieje ale w sklepie az mnie pot oblal.

reklama
W ogóle pamiętacie jak się bałam, że jak pójdę do szpitala to będzie ten ginekolog co doprowadził do pęknięcia ciąży pozamacicznej? No i tak się stało... Boże co to za burak, ja zestresowana drzwi za sobą nie zamknęłam a on to mnie " a co pani myśli, ze to obora? " a na drugi dzień mama mi mówi, jak położna zaczęła na mnie do niego gadać, że nam na dziecku nie zależy bo poszłam z mężem po historię chorób czy jak to tam się nazywa do rejestracji bo on tego szpitala nie zna a tam trochę to zajęło bo nie miałam dowodu nowego jeszcze... Ta położna to taka zimna jest... Całe szczęście parę razy trafiłam na taką super położną, która potrafiła humor poprawić, z uśmiechem przychodziła. Jeszcze dzisiaj ten cały 'lekarz' do męża, że ma wyjść bo to nie czas odwiedzin, była dziewiąta a odwiedziny od 13 tylko mój akurat jak odwiedziny są to on w pracy jest a z położną się dogadałam. Ordynator nic nie miał do tego, że ktoś przychodzi wcześniej czy później ale ten cały gbur musiał pogonić, ale położna powiedziała, żebym po męża zadzwoniła niech się przemknie jak ten lekarz będzie u kogoś na obchodzie no cyrk.

Detektor tętna płodu.

Tak właśnie planuje niziutenko szukać i mam nadzieje ze odróżnie czy czasem nie mojebale wystarczy policzyć przez 15sek i juz bede wiedziala.
Niebawem wroce do domu to sprawdzę.

W ogole jaka przygoda mnie spotkala nieprzyjemna. Najadlam sie kiszonej kapusty. Pojechalam z mloda do sklepu umówione byłyśmy na zakupy dla cory spodnie bluzki nowe bo wyrasta szalenczo. I wiecie co? Po tej kapuscie zaczęło mnie czyscic ale to tak ze rzuciłam kosz z zakupami i wybieglam ze sklepu do tesciowej ktora mieszka blisko. Teraz sie smieje ale w sklepie az mnie pot oblal.
Dobrze że teściowa blisko mieszkała na przyszłość nie jeść kapusty przed wyjściem do sklepu :) hehe :)

W ogóle pamiętacie jak się bałam, że jak pójdę do szpitala to będzie ten ginekolog co doprowadził do pęknięcia ciąży pozamacicznej? No i tak się stało... Boże co to za burak, ja zestresowana drzwi za sobą nie zamknęłam a on to mnie " a co pani myśli, ze to obora? " a na drugi dzień mama mi mówi, jak położna zaczęła na mnie do niego gadać, że nam na dziecku nie zależy bo poszłam z mężem po historię chorób czy jak to tam się nazywa do rejestracji bo on tego szpitala nie zna a tam trochę to zajęło bo nie miałam dowodu nowego jeszcze... Ta położna to taka zimna jest... Całe szczęście parę razy trafiłam na taką super położną, która potrafiła humor poprawić, z uśmiechem przychodziła. Jeszcze dzisiaj ten cały 'lekarz' do męża, że ma wyjść bo to nie czas odwiedzin, była dziewiąta a odwiedziny od 13 tylko mój akurat jak odwiedziny są to on w pracy jest a z położną się dogadałam. Ordynator nic nie miał do tego, że ktoś przychodzi wcześniej czy później ale ten cały gbur musiał pogonić, ale położna powiedziała, żebym po męża zadzwoniła niech się przemknie jak ten lekarz będzie u kogoś na obchodzie no cyrk.
Z tymi lekarzami różnie jest. Najlepiej jak się chodzi prywatnie i ma się tego lekarza przy sobie w szpitalu. Mnie całkiem inaczej potraktowali jak przyjechałam z pozamaciczna i powiedziałam kto jest moim lekarzem prowadzącym. Odrazu USG krew i inne badania. Nawet zrobili mi markery nowotworowe. Jakbym była w drugiej ciąży na pewno bym chciała żeby prowadził moja ciążę ale z pewnością rodziłabym gdzie indziej.

Najgorzej wspominam jedną rzecz dotycząca mojego lekarza. Miałam podejrzenie zatrucia ciążowego bardzo mocno puchlam , woda się wzbierała w organizmie i miałam wysokie ciśnienie. A on na każdej kontroli mówił że za dużo przybieram że mam tyle nie jeść itp. tłumaczyłam mu że mam ścisła dietę zero soli zero cukru a on ciągle mi wmawiał że przez moje jedzenie tyje. Później się okazało po badaniach czym to jest spowodowane i już inaczej ze mną rozmawial.

Z tymi lekarzami różnie jest. Najlepiej jak się chodzi prywatnie i ma się tego lekarza przy sobie w szpitalu. Mnie całkiem inaczej potraktowali jak przyjechałam z pozamaciczna i powiedziałam kto jest moim lekarzem prowadzącym. Odrazu USG krew i inne badania. Nawet zrobili mi markery nowotworowe. Jakbym była w drugiej ciąży na pewno bym chciała żeby prowadził moja ciążę ale z pewnością rodziłabym gdzie indziej.
Oprócz tego lekarza to nie mogę narzekać, obserwowali mnie, robili badania, ciągle byli 'na szpilkach' bo wiedzieli co przeszłam.

reklama
To szpital widać w porządku. Tylko ten lekarz jakiś dziwny. Z pewnością starszy i czeka tylko na emeryturę ;)
No właśnie nie, on gdzieś po 40! Więcej nie ma! Dziwny typ. Był taki fajny lekarz obcokrajowiec, jutro zapytam o nazwisko jego, bardzo delikatnie i szczegółowo badał, dużo tłumaczył. Ordynator też super, wydawał się surowy ale potrafił pocieszyć, uspokoić.

Do góry